• دوشنبه / ۶ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۲:۱۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402060603790
  • خبرنگار : 30147

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری تربت‌حیدریه:

اقامتگاه‌های بوم‌گردی خلاء نبود هتل را پر کردند

اقامتگاه‌های بوم‌گردی خلاء نبود هتل را پر کردند

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تربت‌حیدریه گفت: اگرچه در شهرستان تربت‌حیدریه از داشتن هتل محروم هستیم اما اقامتگاه‌های بوم‌گردی به خوبی توانستند این خلاء را پر کنند.

علی محمدی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه تاکنون در شهرستان ۱۹ اقامتگاه بوم‌گردی فعال یا در حال دریافت مجوز هستند، اظهار کرد: به زودی سیزدهمین اقامتگاه بوم‌گردی شهرستان تربت حیدریه افتتاح و دو اقامتگاه دیگر نیز تا پایان امسال مجوزهای لازم را دریافت خواهند نمود.

وی با اشاره به اینکه باقی اقامتگاه‌های بوم‌گردی در حال مرمت بنا هستند، بیان کرد: حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد اقامتگاه‌های بوم‌گردی که اکنون فعالیت دارند به خصوص در روستاهای گردشگری رود معجن، کامه و... از نظر پذیرش مسافر وضعیت بسیار مناسبی دارند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تربت‌حیدریه همچنین از فعالیت سه خانه‌ مسافر در این شهرستان خبر داد و گفت: خوشبختانه اقامتگاه‌های بوم‌گردی تأثیر بسیار خوبی بر افزایش و ماندگاری مسافران داشته‌اند.

وی خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه سالیانه ۱۰ تا ۱۵ میلیون مسافر از کنار این شهرستان تردد دارند و از سویی چون تربت‌حیدریه در حوزه زیرساختی اقامتی مکانی مانند هتل ندارد کمتر شاهد ماندگاری مسافران بودیم اما طی سال‌های اخیر این خلاء را اقامتگاه‌های بوم‌گردی به خوبی جبران کرده‌اند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تربت‌حیدریه در همین خصوص گفت: همزمان با هفته دولت اقامتگاه بوم‌گردی آریاخان واقع در روستای قلعه‌نو با حضور مسئولان کشوری و استانی به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی خاطرنشان کرد: این اقامتگاه بوم‌گردی با معماری سنتی و با مساحتی بیش از ۴۰۰۰ مترمربع و با سرمایه‌گذاری بیش از ۳۰ میلیارد ریال توسط بخش خصوصی ایجاد شده است.

محمدی اظهار کرد: این مجموعه با ۶ اتاق اقامتی، موزه اشیای و موتورسیکلت‌های قدیمی، بازارچه صنایع‌دستی و سوغات، رستوران و ... برای ۸ نفر به‌صورت مستقیم ایجاد اشتغال کرده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تربت‌حیدریه تصریح کرد: به دلیل موقعیت ویژه و نزدیکی این اقامتگاه به کویر، زمینه اقامت گردشگران کویر نوردی نیز فراهم شده است.

وی گفت: پذیرایی با غذاهای محلی و وجود کارگاه‌های آموزش و عرضه صنایع‌دستی از جمله مزیت‌های این اقامتگاه است که در رونق اقتصادی روستا تأثیر بسزایی خواهد داشت.

محمدی در ادامه میزان ماندگاری مسافران در شهرستان را یک تا دو شب اعلام و تصریح کرد: سالیانه حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار نفر در بوم‌گردی‌ها اقامت دارند و حدود یک میلیون و ۲۰۰ تا یک میلیون و ۵۰۰ نفر از جاذبه‌های تاریخی و گردشگری بازدید می‌کنند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تربت‌حیدریه همچنین از وجود ۱۰ روستای گردشگری در شهرستان خبر داد و گفت: افزایش ظرفیت بوم‌گردی تربت‌حیدریه در دستور کار میراث فرهنگی است.

تنها معدن عقیق سفید رنگ‌پذیر کشور در شهرستان تربت‌حیدریه است

وی در ادامه از برگزاری نخستین میزگرد تخصصی کشور در روز چهارشنبه با حضور کارشناسان و مسئولان استان و کشور در این شهرستان خبر داد و افزود: بیشترین معادن عقیق منطقه در تربت‌حیدریه هستند.

محمدی با اشاره به اینکه تنها معدن عقیق سفید رنگ‌پذیر کشور در شهرستان تربت‌حیدریه است، گفت: این پتانسیل موجب شده با حضور ۴۰ نفر از کارشناسان و متخصصان کشور و فعالین حوزه سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی نخستین میزگرد تخصصی در این شهرستان برگزار شود.

شهرستان تربت‌حیدریه در فاصله ۱۴۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha