• سه‌شنبه / ۷ شهریور ۱۴۰۲ / ۰۷:۰۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402060704359
  • خبرنگار : 50405

رئیس کانون وکلای خراسان:

مصوبه اخیر مجلس باعث سلب عضویت ایران از کانون وکلای بین‌المللی می‌شود

مصوبه اخیر مجلس باعث سلب عضویت ایران از کانون وکلای بین‌المللی می‌شود

ایسنا/خراسان رضوی رئیس کانون وکلای خراسان با بیان اینکه شرط عضویت هر کشور در کانون وکلای بین‌المللی، استقلال کانون وکلای آن کشور است، افزود: بنابراین ممکن است مصوبه مجلس حتی باعث سلب عضویت ایران از کانون وکلای بین‌المللی شود.

عباس شیخ‌الاسلامی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه مصوبه اخیر مجلس در مورد الزام کانون‌های وکلا به تبعیت از مصوبات هیات مقررات‌زدایی، در تعارض با استقلال کانون‌هاست، اظهار کرد: این موضوع حتی بر ارتباطات حقوقی ما با دنیا نیز تاثیر منفی می‌گذارد، زیرا در تمام دنیا باید کانون‌های وکلا مستقل باشند و اگر این نهاد وابسته به دولت و حاکمیت باشد، استانداردهای بین‌المللی دادستانی عادلانه و اصل تساوی سلاح‌ها که در کنوانسیون‌های متعدد حقوق بین‌الملل ذکر شده است، نقض می‌شود.

وی با بیان اینکه شرط عضویت هر کشور در کانون وکلای بین‌المللی، استقلال کانون وکلای آن کشور است، افزود: بنابراین ممکن است مصوبه مجلس حتی باعث سلب عضویت ایران از کانون وکلای بین‌المللی شود.

رئیس کانون وکلای خراسان با بیان اینکه این مصوبه با اصل ۳۵ قانون اساسی در تناقض است، عنوان کرد: این اصل در فصل حقوق ملت آمده و در آن حق انتخاب وکیل برای طرفین دعوی در نظر گرفته شده است. اجرای صحیح این اصل منوط به استقلال کانون‌های وکلاست.

شیخ‌الاسلامی ادامه داد: مصوبه مجلس در تعارض با این اصل است، زیرا مصوبه مجلس باعث می‌شود که کانون‌های وکلا به شورای رقابت وزارت اقتصاد وابسته شوند و وکلا باید درخواست خود برای اخذ یا تمدید پروانه را در سامانه‌ای که توسط این وزارتخانه تعریف می‌شود، ثبت کنند که این خلاف استقلال کانون وکلاست؛ چراکه تا کنون تمام مراحل اخذ، تمدید و ابطال پروانه وکلا بر عهده کانون بوده است.

وی اضافه کرد: ما مشکلی با به‌روز شدن فرایندها و راه‌اندازی یک درگاه الکترونیکی برای صدور پروانه‌ها نداریم، اما این کار باید به خود کانون وکلا واگذار شود، نه اینکه وزارت اقتصاد متولی آن باشد، از عواقب کار این است که ممکن است روزی خود وزارت اقتصاد هم بخواهد برای صدور پروانه‌ها قوانین جدید وضع کند.

عضو هیات علمی گروه حقوق دانشگاه آزاد مشهد با بیان اینکه این مصوبه باعث ایجاد نگاه اقتصادی نسبت به وکالت می‌شود، گفت: امیدواریم شورای نگهبان نیز این مصوبه را خلاف قانون اساسی تشخیص دهد و آن را رد کند.

شیخ‌الاسلامی با اشاره به انتقاد معاون اول قوه قضائیه نسبت به این مصوبه، عنوان کرد: کانون وکلا از قوه قضائیه انتظار دارد محکم‌تر پای کار بیاید و با اعضای شورای نگهبان مذاکره کند تا این مشکل حل شود. خود کانون‌های وکلا نیز تا کنون با اعضای شورای نگهبان وارد مذاکره شده‌اند و در طی جلساتی، اشکالات این مصوبه را برای مردم نیز توضیح داده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha