• چهارشنبه / ۸ شهریور ۱۴۰۲ / ۰۸:۱۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402060805264
  • خبرنگار : 50405

یک تحلیلگر مسائل بین‌الملل مطرح کرد

بازیگران ثالث توافق ایران و آمریکا

بازیگران ثالث توافق ایران و آمریکا

ایسنا/خراسان رضوی یک تحلیلگر مسائل بین‌الملل با اشاره به نقش تروئیکا و عربستان در مسیر مذاکرات و امضای توافق، گفت: پس از به نتیجه رسیدن ایران و آمریکا، تازه نوبت به بازیگری تروئیکا و عربستان می‌رسد.

داریوش پایسته در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه در حال حاضر دستیابی به توافق برای هر دو طرف ایران و آمریکا مهم است، اظهار کرد: ایران برای ایجاد تحول در شرایط اقتصادی نیاز به این توافق دارد و از طرف دیگر به دلیل فرارسیدن سال انتخابات در آمریکا، بایدن نیز در پی وقوع اتفاقی مهم در عرصه سیاست داخلی است و در این راستا برای تبادل شهروندان آمریکایی زندانی در ایران اقدام کرد و اکنون هم به دنبال توافق با ایران است.

وی با بیان اینکه در این بین نباید از نقش تروئیکا غافل شد، افزود: همکاری‌های استراتژیک ایران با روسیه، باعث طرح ادعاهایی از جانب اروپا در مورد ایران شده است که تاثیر آن را می‌توان در بیانیه خردادماه تروئیکا علیه برنامه هسته‌ای ایران و همچنین دو نوبت تحریم‌های تسلیحاتی اروپا علیه ایران در یکی، ماه اخیر دید. بنابراین تروئیکا می‌تواند بر سر مسیر انعقاد توافق سنگ‌اندازی کند.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل با اشاره به تلاش‌های عربستان برای نقش‌آفرینی در انعقاد توافق میان ایران و غرب، عنوان کرد: به نظر من عربستان نیز در راستای احداث نیروگاه هسته‌ای خود، به دنبال کسب برخی امتیازات از توافق ایران و غرب است. بنابراین به نظر من پس از به نتیجه رسیدن ایران و آمریکا، تازه نوبت به بازیگری تروئیکا و عربستان می‌رسد.

پایسته با اشاره به تعاملات مثبت ایران و آژانس، اضافه کرد: کاهش مکان‌های اختلافی ایران و آژانس از 4 به 2 مورد، از موضوعاتی است که  باعث خوش‌بینی نسبت به روند مثبت تعاملات می‌شود، اما باید توجه داشت انعقاد توافق چندان به روابط با آژانس ربط ندارد و بیشتر در چهارچوب‌های سیاسی قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به تاثیرات همکاری‌های تسلیحاتی ایران و روسیه بر روابط ایران با غرب، ابراز عقیده کرد: ممکن است ایران و روسیه در راستای دستیابی به توافق، حاضر شوند همکاری‌های تسلیحاتی خود با یکدیگر را کاهش دهند.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل با بیان اینکه احیای برجام بعید به نظر می‌رسد و توافق احتمالی در حد موقت خواهد بود، گفت: پس از انتخابات آمریکا، در صورت پیروزی دموکرات‌ها می‌توان به احتمال امضای توافقی بلندمدت‌تر امیدوار بود. اکنون هر دو طرف به دنبال توافقی موقت و حداقلی اند تا بتوانند مسائل داخلی خود را حل کنند.

پایسته با اشاره به فرارسیدن بند غروب تحریم‌های تسلیحاتی ایران در پاییز، افزود: من فکر نمی‌کنم اروپا در قبال فرارسیدن این بند غروب اقدام به فعال‌سازی مکانیسم ماشه کند، زیرا این موضوع باعث قرار گرفتن ایران در کنار چین و روسیه برای افزایش تقابل‌ها با اروپا خواهد شد و این برای اروپا هزینه‌ای بسیار بیشتر از لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران دارد.

وی ادامه داد: بنابراین من فکر می‌کنم تروئیکا بیشتر از تصمیم برای فعال‌سازی اسنپ‌بک، به دنبال دریافت امتیازاتی مانند توقف همکاری‌های تسلیحاتی ایران و روسیه است. فعال‌سازی مکانیسم ماشه باعث ضربه به امنیت خاورمیانه خواهد شد که چون موضوعات غلات و انرژی را تحت تاثیر قرار می‌دهد، برای اروپا مطلوب نیست.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل با بیان اینکه هر گشایشی در سیاست خارجی، گامی مثبت برای ایجاد ثبات اقتصادی است، اظهار کرد: در حال حاضر ما برای افزایش مشارکت در انتخابات نیاز به گشایش‌های داخلی داریم و اینکه توافق احتمالی تا چه حد بتواند این گشایش را ایجاد کند، بستگی به عملکرد و سیاست‌گذاری‌های دولت دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha