• چهارشنبه / ۸ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۴:۳۵
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1402060805714
  • خبرنگار : 50176

مدیرکل امور عشایری استان خبر داد:

اجرای ۱۰۳ پروژه با اعتبار ۸۰ میلیارد تومان در مناطق عشایری لرستان

اجرای ۱۰۳ پروژه با اعتبار ۸۰ میلیارد تومان در مناطق عشایری لرستان

ایسنا/لرستان مدیرکل امور عشایر لرستان گفت :۱۰۳ پروژه با اعتبار ۸۰ میلیارد تومان از سال گذشته تاکنون در مناطق عشایری استان اجرا شده است.

هوشنگ نورمحمدی هشتم شهریور ماه در جمع خبرنگاران، با تشریح عمده فعالیت‌های اداره کل امور عشایر استان در سه بخش، عمرانی و زیربنایی و خدمات رسانی، اظهار کرد: احداث راه، تأمین آب آشامیدنی، احداث جایگاه‌های نفت و گاز، تبدیل اراضی دیم به آبی، طراحی سایت اسکان عشایر، طرح‌های مطالعاتی و آموزش فنی و حرفه ای در قالب ۱۰۳ پروژه در سال جاری ازجمله فعالیت‌های عمرانی و زیربنایی این اداره است.

وی با اشاره به خدمات‌رسانی به عشایر لرستان از طریق اتحادیه مرکزی و هشت شرکت تعاونی در سطح مناطق عشایری استان، افزود: توزیع ٢٤ تن علوفه دامی از طریق تشکل‌های عشایری، آردخانه پزی ماهیانه ۷۱۷ تن بین خانوارهای عشایر، چهار میلیون و ۳۰۰ هزار لیتر نفت سفید و ۱۱۲ هزار سیلندر گاز و یک میلیون و ۴۰۰ هزار لیتر گازوییل از جمله این خدمات است.

نورمحمدی گفت: همچنین صدور ۸۷۶۶ کارت تردد به خانوارهای عشایری جهت جلوگیری از قاچاق دام، بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر به میزان ۱۲۰۳ سرپرست خانوار که پس از بازنشستگی، حقوق دریافت می‌کنند و توزیع ٥٠٨ دستگاه پنل خورشیدی بین عشایراز دیگر خدمات این اداره کل به جامعه هدف است.

مدیرکل امور عشایر لرستان افزود: ٤٥ میلیارد تومان در قالب ٧٤٤ طرح اشتغال‌زایی پرواربندی از سال ۱۴۰۱ تا کنون از محل تسهیلات بند(ب) ماده ۵۲، تسهیلات تبصره ۱۶  و تسهیلات سرمایه درگردش به چهارهزار خانوار عشایری لرستان پرداخت شده است.

وی ادامه داد: اداره‌کل امور عشایر لرستان طی سال‌جاری از طریق ۱۱ دستگاه کامیون تانکر به عشایر آب‌رسانی و ۲۳ هزار متر لوله پلی اتیلن آب آشامیدنی با نمره های ٤٠ - ٥٠ - ٦٣  و ٧٥ بین عشایر سطح استان توزیع کرده است.

نورمحمدی با بیان این که تاکنون به ۱۷۰۰ نفر از عشایر از طریق اداره‌کل امور عشایر لرستان آموزش‌های فنی و حرفه‌ای ارائه شده، افزود: همچنین در سال جاری ماشین آلات راه‌سازی از رده خارج شده جهت مرمت و نگهداری راه‌های عشایری در استان، تعمیر و تجهیز شده است.

مدیرکل امور عشایر لرستان گفت: با توجه به سختی زندگی عشایری و تورم و توقع جوانان، سازمان امور عشایر کشور چهار طرح توسعه گردشگری در مناطق عشایری، توسعه گیاهان دارویی و صنایع دستی و اجرای طرح زنجیره تولید گوشت قرمز را ارائه کرده تا علاوه بر شغل اصلی دامپروری، فرد برای تامین معیشت خود تنوع بخشی بیشتری داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: هم‌چنین سازمان امور عشایر طرح ایجاد نوروزگاه‌های عشایری را ابلاغ کرده تا عشایر با به نمایش گذاشتن نوع زندگی، معیشت، فرهنگ، هنر، گیاهان دارویی و خوراکی‌های خود زیر سیاه چادر به استقبال مهمانان نوروزی رفته و محلی برای استراحت مسافران ایجاد کنند.

نورمحمدی بیان کرد: اداره‌کل امور عشایری لرستان در سال ۱۴۰۲_۱۴۰۱ به ایجاد ١٦ نوروزگاه عشایری در کیلومتر ۳۰ و ٦٠ استان که بیشترین تصادفات اتفاق می‌افتد اقدام کرده تا از حوادث و سوانح رانندگی جلوگیری و نیز شغل پایداری برای عشایر باشد.

مدیرکل امور عشایری لرستان افزود: برگزاری جشنواره‌های بزرگ عشایری به مناسبت روزهای پیروزی انقلاب اسلامی و یادواره‌های شهدای عشایر با همکاری بسیج ناحیه مقاومت عشایری استان و برپایی سیاه چادرهای عشایری به مناسبت‌های مختلف از دیگر فعالیت‌های اداره کل امور عشایر لرستان است.

وی توزیع ۲۰ دستگاه تانکر ثابت هزار لیتری بین عشایر خسارت دیده از سیل الیگودرز، توزیع ۱۰۲ دستگاه تانکر چرخ‌دار بین خانوارهای عشایری و بهسازی ۴۰ باب چشمه و احداث آبشخور دامی را از دیگر اقدام‌های این اداره کل در سال گذشته برشمرد و با اشاره به شرایط اقلیمی و آب و هوایی استان جهت زیرساخت‌های عشایری گفت: لرستان با توجه به شرایط طبیعی و اقلیمی، پوشش جنگلی مراتع خوب و شبکه‌های غنی آب از دیرباز شرایط مساعدی را جهت زندگی عشایری و کوچ نشینی به وجود آورده است.

نورمحمدی ادامه داد: این اقلیم و شرایط مطلوب موجب شده عشایر استان علاوه بر شغل دام‌پروری به تولید صنایع دستی، بوم گردی، کشت گیاهان دارویی، پرورش زنبور عسل، زراعت و باغبانی نیز مشغول شوند.

این مسئول جمعیت عشایری لرستان در بین استان‌های کشور را در رتبه هفتم دانست و افزود: بیش از ۱۴ هزار و ۶۳۸  خانوار عشایری با جمعیتی معادل ۸۳ هزار و ۷۳۹ نفر با تشکیل پنج درصد جمعیت استان در مناطق عشایری زندگی می‌کنند.

وی با بیان این که عشایر لرستان از ۱۳ ایل و ۱۵ طایفه مستقل تشکیل شده‌اند بیان کرد: ۱۱ هزار و ۲۰۰ خانوار عشایری استان شش ماه از سال را در مناطق قشلاقی شمال استان‌های ایلام، خوزستان و جنوب لرستان مستقر و ۳۰۰ خانوار از عشایراستان همدان نیز ۶ ماه از سال را در جنوب استان اتراق می‌کنند.

نورمحمدی افزود: عشایر لرستان با یک و نیم میلیون رأس واحد دامی که در اختیار دارند، سالیانه  با تولید  ۱۲ هزار تن گوشت قرمز، ۲۵ درصد پروتئین استان را تأمین می‌کنند.

مدیرکل امور عشایری لرستان گفت:  ۲۹ هزار تن شیر، ۱۰۰۰ تن پشم، ۱۵۰ تن عسل، ۱۷ تن روغن حیوانی از دیگر تولیدات سالانه عشایر استان است.

 وی افزود: هم‌چنین ۸۵ هزار هکتار از زمین‌های زراعی و ۱۳۰۰ هکتار از باغات لرستان تحت مالکیت عشایر هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha