• یکشنبه / ۱۲ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۸:۰۰
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1402061208228
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

فرماندار بیرجند:

حساب‌های بانکی واحدهای بزرگ اقتصادی به خراسان جنوبی انتقال یابد

حساب‌های بانکی واحدهای بزرگ اقتصادی به خراسان جنوبی انتقال یابد

ایسنا/خراسان جنوبی فرماندار بیرجند با بیان اینکه واحدهای تولیدی بزرگ در استان محدود و انگشت شمار هستند، گفت: گردش مالی همین تعداد نیز در خارج استان است که باید پیگیری شود و حساب‌ها به استان انتقال یابد.

به گزارش ایسنا، علی فاضلی فرد، امروز، یکشنبه، ۱۲ شهریور در شورای هماهنگی مدیران استانی دستگاه‌های تابعه وزارت اقتصاد که به مناسبت هفته بانکداری اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: در هر حاکمیتی توجه به مقوله اقتصاد یکی از الزامات بوده و شبکه بانکی نیز نبض اقتصاد است.

وی تصریح کرد: در فقه اسلامی ربا حرام است و در حاکمیت انقلاب اسلامی در بدو شروع به کار شاهد تصویب قانون بانکداری بدون ربا بوده‌ایم که یک قدم بزرگی در جهت رعایت احکام اسلام در سیستم بانکی و مالی است.

فرماندار بیرجند یادآور شد: هر چه کمک کنیم تا مقررات فقهی در سیستم بانکی اجرا شود در واقع به اجرای بانکداری اسلامی کمک شده است.

فاضلی فرد گفت: عملکرد خوب شبکه بانکی در استان علی رغم ناترازی منابع و مصارف بانکی نشان از این دارد که مجموعه بانکی استان با تمام توان پای کار بوده‌اند.

فرماندار بیرجند ادامه داد: تسهیلات تکلیفی بار سنگینی بر دوش سیستم بانکی بوده که خوسبختانه در این حوزه بانک‌های استان موفق عمل کرده‌اند.

فاضلی فرد با اشاره به اینکه اقتصاد استان ضعیف بوده و واحدهای تولیدی بزرگ محدود و انگشت شمار هستند و همین تعداد نیز  منابع مالی آنها در خارج استان است، افزود: انتقال حساب‌های بانکی واحدهای بزرگ اقتصادی به داخل استان می‌تواند سبب رونق اقتصادی شود که باید پیگیری شود.

وی با بیان اینکه دولت سیزدهم اقدامات خوبی در جهت مهار تورم، کنترل رشد واحد پولی و مهار استمرار در سیستم بانکی داشته است، بیان کرد: در استان بانک‌ها فشار مضاعفی را تحمل می‌کنند و خوشبختانه عملکرد بانک‌های استان در توزیع ارز اربعین که امسال کار نو و جدیدی در این زمینه اتفاق افتاد موفق آمیز بوده و اقدامات ارزنده‌ای انجام شده و در مجموع تسهیل گری برای زیارت به خوبی انجام گرفت.

تسهیل گری بانک‌های خراسان جنوبی برای زیارت اربعین

مرتضی ذاکریان، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی نیز اظهار کرد: دهم شهریورماه سالروز تصویب قانون بانکداری بدون ربا است. قانونی که از تصویب آن حدود ۴۰ سال می‌گذرد.

وی تصریح کرد: یکی از مظاهر جامعه اسلامی و حکمرانی اسلامی، نمودهایی است که در اقتصاد اسلامی می‌تواند داشته باشد.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی یادآور شد: جامعه اسلامی در حوزه فرهنگی و سیاسی نمودها و نشان‌های خاص خود را داشته و با المان‌های خاص خود معرفی می‌شود همچنین در حوزه اقتصادی نیز باید نشانه‌های خاص خود را داشته باشد که مبتنی بر شرع مقدس و آموزه‌های اسلامی و قرآنی باشد. 

ذاکریان ادامه داد: یکی از مظاهر تجلی اقتصاد اسلامی را می‌توان در بانکداری اسلامی ملاحظه کرد.

وی با بیان اینکه شاید در بحث بانکداری اسلامی با هدف مطلوب علی رغم تمام تلاش‌های صورت گرفته فاصله داشته باشیم اما عملکرد بانک‌ها قابل دفاع است، یادآور شد: نسبت منابع به مصارف بانک‌ها با توجه به قواعد و فرمول‌های اقتصاد متوازن نیستند و از طرفی این ناترازی خود به تورم و کسری‌ها دامن می‌زند. 

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی یکی از دلایل ناترازی بانک‌ها را استقراض‌های بیش از اندازه دولت دانست و افزود: روی همین اصل اولین اقدامی که باید صورت گیرد این است که دولت ولع و عطش خود را برای برداشت از بانک‌ها مدیریت کند و همچنین این را به جامعه نیز تسری دهد. به گونه‌ای که نه تولید متضرر و نه فعالیت‌های اقتصادی جامعه متوقف شود و بتوان منابع را مدیریت کرد تا به بهره‌وری برسد.

ذاکریان ادامه داد: با توجه به جهت‌گیری و هدف شعار سال باید منابع مالی و پولی به سمت آنچه مدنظر قانون‌گذار است و در میسر رشد و رونق تولید پرداخت شود.

وی به فعالان بزرگ اقتصادی و صاحبان واحدهای تولیدی، صنعتی و تجاری استان توصیه کرد تا به تکالیف قانونی پایبند باشند و گفت: این واحدها از طرفی از زیرساخت‌ها، منابع  و امکانات استان استفاده می‌کنند و از طرف دیگر آورده‌ای برای استان نداشته باشد کم لطفی است و باید به سرمایه انسانی و جغرافیایی که از آن خدمت می‌گیرند، توجه شود.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی ادامه داد: بنگاه‌های بزرگ اقتصادی طبق تکلیف قانون ششم توسعه باید حساب‌های بانکی خود را به بانک‌های استان خراسان جنوبی منتقل سازند و بدانند که خودشان ذینفعان اصلی این امر خواهند بود. 

ذاکریان با اشاره به اینکه توسعه الزاماً نمی‌تواند یک توسعه کاریکاتوری باشد و در کنار شبکه تولیدی قوی، شبکه اقتصادی ضیعفی وجود داشته باشد که نتواند آن را پوشش دهد، افزود: باید مجوزهای لازم را کسب و از جایی توانمندی استان را آغاز کنیم.

وی بیان کرد: شبکه اقتصادی می‌تواند متشکل از زیرساخت‌ها تا خطوط اعتباری، ریالی و ارزی باشد و همه باید به صورت متوازن دیده شود. اگر اینگونه نباشد می‌تواند تبعاتی داشته باشد و هزینه‌های سنگینی را همه جامعه متحمل شوند.

ذاکریان اظهار کرد: منابعی که از سوی واحدهای تولیدی بزرگ وارد چرخه بانکی شود، ذینفعان در درجه اول مردم خراسان جنوبی و علاوه بر آن خود واحدهای تولیدی هستند.

وی با اشاره به سخن مقام عالی وزارت مبنی بر اینکه باید شفافیت بی رحمانه‌ای را در حوزه اقتصادی داشته باشیم، بیان داشت: هر چه میزان شفافیت بیشتر باشد به همان میزان صورت‌های مالی می‌تواند قابل اتکاءتر و فاصله بیشتری از فساد احتمالی اقتصادی وجود داشته باشد.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی با بیان اینکه در خصوص تامین ارز اربعین شبکه بانکی خوش درخشید، افزود با توجه به آمار اعلامی بانک‌های عامل خوشبختانه عملکرد استان در این حوزه مناسب و مثبت بوده است.

ذاکریان گفت: رویکردی را که وزارت اقتصاد در پیش گرفته همچنان که از یکی دو سال گذشته در بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌ها مشخص بوده عمل کردن منسجم و یک صدای تیم اقتصادی و همگرایی بیش از پیش این تیم است تا به هدف اصلی خود برسیم.

وی با بیان اینکه اراده تحولی در وزارت اقتصاد شکل گرفته و همه دستگاه‌ها اگر چه به صورت تخصصی به وظیفه خودشان عمل می‌کنند ولی به صورت عام ذیل وزارت اقتصاد قرار داشته و این دغدغه مندی را برای یکدیگر داشته‌اند تا به اهدافی که مشخص شده برسند، تصریح کرد: شتاب تورمی به صورت مدیریت شده‌ای کاهش یافته و در حوزه اشتغالزایی اتفاقات خوبی رقم می‌خورد.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی با اشاره به پیوستن ایران به بریکس خاطرنشان کرد: پیوستن ایران به بریکس سبب خواهد شد تا ایران جزو اقتصادهای نوظهور دنیا شود. این نشان دهنده این  است که علی رغم وجود تحریم‌ها اگر رویکرد، رویکردی جهادی باشد، می‌توان به موفقیت در اقتصاد داخلی و در عرصه بین‌الملل رسید.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha