• شنبه / ۱۸ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۹:۱۵
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1402061811414
  • خبرنگار : 50026

خط ویژه ارزی برای خراسان جنوبی درنظرگرفته شود

خط ویژه ارزی برای خراسان جنوبی درنظرگرفته شود

ایسنا/خراسان جنوبی سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: با توجه به مشکلات موجود باید خط ویژه ارزی برای استان در نظر گرفته شود.

احمد آریافر، امروز شنبه، ۱۸ شهریور در جمع فعالان اقتصادی با بیان اینکه کمیسیون‌های اتاق اصناف باید فعال‌تر شوند، اظهار کرد: از تمامی ظرفیت‌های استان و حتی ظرفیت‌های ملی در راستای توسعه استان خراسان جنوبی کمک می‌گیریم، چرا که بیش از این نمی‌توانیم عقب بمانیم و در این سال‌ها از ظرفیت‌هایی که داشته‌ایم نتوانستیم به خوبی استفاده کنیم. 

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه باید ارزش افزوده مواد معدنی را زیاد کنیم، افزود: مشکلات واحدها را رصد می‌کنیم و بنای کار ما حل شدن مشکلات است. 

سرپرست سازمان صنعت معدن تجارت خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه شایسته سالاری و عدالت در امور کاری امری بسیار مهم است، گفت: باید کادرسازی شود و معادن باید مسئولیت‌های اجتماعی خود را به صحنه بیاورند. 

آریافر با بیان اینکه سازمان‌های استان خراسان جنوبی باید در کنار هم باشند افزود: می‌توانیم قطب طلای کشور باشیم.

وی با بیان اینکه نیروی انسانی گره‌گشای کارها است افزود: باتوجه به مشکلات موجود باید خط ویژه ارزی برای استان در نظر گرفته شود.

سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه مدیریت می‌تواند تحول ایجاد کند، افزود: تغییرات شتاب زده انجام نمی‌دهیم. هرکسی که مدیر سالم خوش فکر و خوش اخلاقی باشد عوض نمی‌شود. در زغال سنگ، منیزیت، خاک‌های نسوز در کشور جایگاهی خوبی داریم.

آریافر با بیان اینکه واحدهای تولیدی بسیار خوبی نظیر تولید لاستیک، دو واحد سیمان خاکستری، واحدهای تولید کاشی و سرامیک، تولید اتصالات لوله و پلی اتیلن، بسته‌بندی خشکبار و تنها واحد تولید شمش منیزیم در خاورمیانه در استان فعالیت می‌کنند، افزود: سنگ‌های تزئینی بسیار خوبی در استان خراسان جنوبی داریم. 

علی خامه‌زر، رئیس اتاق بازرگانی بیرجند نیز در دیدار با سرپرست سازمان صمعت معدن تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه حوزه صنعت استان نیازمند تنوع است، اظهار داشت: در اتاق بازرگانی بیرجند ۱۱ کمیسیون داریم که جلسات کمیسیون‌ها به طور مرتب برگزار می‌شود و این کمیسیون‌ها به نوعی بازوی ما هستند. 

وی با بیان اینکه در حال حاضر اتاق بازرگانی بیرجد پویایی لازم را دارد، افزود: با ورود شما به حوزه صمت استان، گویی انرژی‌های تازه تزریق شده است. 

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه هر کجا که می‌رویم خراسان جنوبی را با مواد معدنی آن معرفی می‌کنیم، افزود: اما متاسفانه ۸۳ درصد از پهنه‌های معدنی استان خراسان جنوبی قفل است و تا آزادسازی نشود در حوزه معادن مشکلات وجود دارد. 

خامه‌زر با تاکید براینکه بخشی از پهنه‌های استان درگیر منابع طبیعی، بخشی درگیر محیط زیست و بخش دیگر درگیر مطالعات ایمیدرو است، ادامه داد: آن قسمتی که درگیر بخش شرکت‌ها و اشخاصی است که هیچ کاری نکرده‌اند، باید مدیریت شود. 

وی با بیان اینکه باید جلوی فرار از سرمایه را از استان گرفت گفت: حوزه صمت از حوزه‌های سنگین است اما باتوجه به شناختی که از معدن دارید، می‌توانید گام‌های خوبی در این راستا بردارید. 

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه متاسفانه با وجود دارا بودن معادن زیاد اما تنها چهار درصد ارزش افزوده استان در حوزه معدن است، افزود: ۵۸ عنصر معدنی در استان  شناسایی شده و انتظار است اقلام معدنی متنوع اضافه شود. 

خامه‌زر با بیان اینکه ما بر روی صنایع تبدیلی و جلوگیری از خام فروشی بحث داریم گفت: انتظار ما از شما زیاد است در حوزه تجارت قدمت استان به بازارچه‌هایی از قبیل مرز ماهیرود، یزدان دوکوهانه و میل ۷۸ برمی‌گردد که در بازده‌ای از زمان حجم صادرات در برخی از بازارچه‌های ما زیاد بود اما چند سالی است که تنها یک بازارچه آن هم بازارچه ماهیرود فعال است و دیگر بازارچه‌ها یکطرفه از سوی افغانستان تعطیل شد. 

وی منطقه ویژه اقتصادی را از پتانسیل‌هایی برای استان خراسان جنوبی دانست و افزود: خیلی جاها از آبروی منطقه ویژه برای استان استفاده می‌کنیم. 

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با تاکید براینکه در حوزه تجارت خارجی استان را به خوبی یاد داریم و از سویی دیگر رویه‌های گمرکی در مرز داریم افزود: خرده فروشی می‌تواند به رونق مرز کمک کند و در تلاش هستیم تا سایر اقلام از دیگر کشورها در قالب اقلام مرزنشین بیاوریم تا به رونق بازارچه کمک کند. 

وی با بیان اینکه واردات از کشور افغانستان را باید پیگیری کنیم، گفت: اگر در این راستا موانعی وجود دارد اینها را شناسایی و رفع کنیم، چرا که کشور افغانستان محصولات سالمی دارد که به کشورهای مختلف ارسال می‌شود و از سویی دیگر حوزه تجارت با کشور افغانستان حوزه‌ای گسترده است اما کشور ما از پتانسیل این کشور به خوبی استفاده نکرده است. 

خامه‌زر با تاکید براینکه باید جایگاه کشور افغانستان را در تجارت خارجی تبیین کنیم، ادامه داد: در حوزه تجارت خارجی از اهمیت بازار کشور افغانستان و تنوعی که دارد نمی‌توان گذشت و همه باید تلاش کنیم سهم اقتصاد استان را از اقتصاد کشور افزایش دهیم. 

پایانه صادراتی سنگ در منطقه ویژه اقتصادی ظرفیتی مغفول مانده است

حسین زارعی، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی نیز در این دیدار با بیان اینکه در سال ۱۳۹۵ پایانه صادراتی سنگ به عنوان اولین پایانه صادراتی در شرق کشور در منطقه ویژه اقتصادی راه‌اندازی شد گفت: از همان سال‌های راه اندازی این پایانه سنگ در انتظار حمایت مسئولان و بخش دولتی است. 

وی با بیان اینکه منطقه ویژه اقتصادی بیرجند در سال ۹۳ با اعلام رسمی رئیس جمهور و عنایت گمرک جمهوری اسلامی ایران راه‌اندازی و مجهز به توان گمرک شد، گفت: در سالیان گذشته  اولین پایانه سنگ در منطقه ویژه اقتصادی استان ایجاد شده که این پایانه صادراتی سنگ به منظور استفاده از ظرفیت نسبی خراسان جنوبی که ظرفیت بزرگی در زمینه سنگ دارد، فراهم شد اما این ظرفیت مغفول مانده است.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی بابیان اینکه پایانه سنگ در منطقه ویژه اقتصادی در سال ۱۳۹۵ به بهره‌برداری رسید اما در این سالها مسئولان بخش دولتی حمایت لازم را نکردند گفت: پایانه صادراتی سنگ به دنبال ثبت برند سنگ استان و شرق ایران بود چرا که اولین پایانه صادراتی سنگ و فرآورده‌های معدنی کشور به شمار می‌رود. 

زارعی با بیان اینکه پایانه صادراتی سنگ خراسان جنوبی به عنوان مرکز تپنده سنگ شرق کشور می‌توانست محصولات معدنی شرق ایران را معرفی کند اما در این سالها از حمایت لازم برخوردار نبود گفت: پایانه صادراتی سنگ و فرآورده‌های معدنی کشور با نگاه مدیریت توسعه بازار در منطقه ویژه اقتصادی تاسیس شد مقرر بود به گونه‌ای عمل کند تا منافع و آثار آن متوجه معدن داران و فعالان حوزه معدنی چه در زمینه تولید و چه در زمینه تجارت باشد. 

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی ادامه داد: منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی اولین و موفق‌ترین منطقه ویژه اقتصادی در بخش خصوصی است که توانسته از ابتدای فعالیت تاکنون به خوبی بدرخشد اما آنچه این روزها نیاز است حمایت بخش دولتی است. بخش دولتی باید بیشتر در کنار بخش خصوصی باشد. 

زارعی با اشاره به نمایشگاه‌ها و لزوم حضور استان افزود: نمایشگاه‌های مختلفی در سطح کشور برگزار می‌شود که بخش خصوصی به تنهایی نمی‌تواند در تمامی این نمایشگاه‌ها حضور یابد و نیاز است در راستای معرفی ظرفیت‌های استان در بخش‌های مختلف، بخش دولتی در کنار بخش خصوصی در نمایشگاه‌ها حضور یابد. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha