• سه‌شنبه / ۲۱ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۱:۰۶
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402062113173
  • خبرنگار : 50181

استفاده صنایع کرمانشاه از "پساب" به کجا رسید؟

استفاده صنایع کرمانشاه از "پساب" به کجا رسید؟

ایسنا/کرمانشاه شرایط حساس منابع آبی، بحران کم آبی چند سال اخیر و از سوی دیگر از دست رفتن پساب تصفیه‌خانه‌های فاضلاب که در بسیاری از صنایع قابل استفاده است، باعث شده تا تعدادی از صنایع آب‌بَر کرمانشاه به دنبال استفاده از پساب خروجی تصفیه‌خانه برای مصارف خود باشند. موضوعی که از چندی قبل مطرح شده، اما هنوز به نتیجه نرسیده است.

بر اساس آمارها در شرایط فعلی حدود ۷۰۰ لیتر پساب در کرمانشاه تصفیه می‌شود که برای صنایع قابل استفاده است.

از سوی دیگر بهره‌برداری از مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب کرمانشاه و همچنین در برنامه بودن مدول سوم تصفیه‌خانه، ظرفیت بسیار خوبی را ایجاد می‌کند تا صنایع پرمصرف کرمانشاه دیگر نیازی به برداشت از سایر منابع آبی نداشته باشند و بتوانند با استفاده از پساب تصفیه شده هم آب مورد نیاز خود را تامین کنند و هم به کمک محیط زیست و منابع آب کرمانشاه بیایند.

مریم آزادی معاون امور صنایع صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه در گفت و گو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت استفاده از پساب برای صنایع کرمانشاه گفت: در حال حاضر تعدادی از واحدهای توانمند و آب‌بَر برای این موضوع اعلام آمادگی کرده اند و قرار است برای استفاده از پساب تصفیه‌خانه فعلی شهر کرمانشاه کنسرسیومی تشکیل دهند.

آزادی با بیان اینکه تصفیه خانه فعلی شهر کرمانشاه در نزدیکی محور بیستون قرار داشته و تعدادی از صنایع آب‌بر کرمانشاه نیز در همین محدوده هستند، افزود: این ظرفیت وجود دارد که از پساب تصفیه‌خانه فعلی کرمانشاه برای صنایع این منطقه استفاده کرد.

وی ادامه داد: چهار واحد نیروگاه بیستون، پتروشیمی پلیمر، پتروشیمی کرمانشاه و پتروپالایش آناهیتا -که در حال ساخت است- از واحدهایی هستند که امکان استفاده از این پساب را دارند و به علاوه توانمند و پای کار هستند.

معاون امور صنایع اداره کل صمت استان کرمانشاه افزود: اجرای این طرح نیازمند هزینه قابل توجهی بوده و منطقی نیست هریک از این واحد به صورت مجزا خط انتقال داشته باشند، از همین رو مقرر شده کنسرسیومی از این واحدها تشکیل شود تا یک خط انتقال از تصفیه‌خانه به محل صنایع اجرا شود و هر واحد به اندازه نیازی که دارد، انشعاب بگیرد.

آزادی خاطرنشان کرد: همزمان با پیشبرد تشکیل کنسرسیوم، برخی کارهای دیگر از جمله نوع روابط و قرارداد با آب و فاضلاب، قیمت واگذاری‌، تعداد سال‌های واگذاری و ... نیز در دست پیگیری است.

وی معتقد است، چنانچه استفاده از پساب در صنایع کرمانشاه آغاز شود، سایر واحدها نیز که امکان استفاده از پساب را داشته باشند نسبت به این موضوع متمایل خواهند شد.

آزادی از مزایای استفاده صنایع از پساب نیز یاد کرد که علاوه بر تامین آب پایدار برای این بخش، به محیط زیست و منابع آبی استان نیز کمک بسزایی خواهد کرد.

این موضوع در جلسه چندی پیش سازگاری باکم آبی کرمانشاه نیز مطرح و هزینه مورد نیاز برای انتقال پساب تصفیه خانه فاضلاب کرمانشاه به صنایع محور بیستون نزدیک به هزار میلیارد تومان برآورد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۶-۲۱ ۱۱:۴۹

در استان همجوار ( همدان ) سالها پیش که نیروگاه شهید مفتح بعلت کم آبی در منطقه در شرف تعطیلی بود با پیگیری‌های مستمر و موثر منجر به اجرای بموقع تصفیه خانه فاضلاب و انتقال پساب آن به نیروگاه باعث استمرار فعالیت صنعت در منطقه شدند . اما در کرمانشاه اجرای چنین اقدامات شاخص و زیر ساختی فقط در حد برگزاری یک جلسه و واگذاری آن تا زمان تامین کامل بودجه مورد نیاز است که هر سال نیاز به تامین اعتبار بیشتر است .......... لطفاً پیگیری فرمایید تکلیف اجرای سد بیستون به کجا ختم شد ؟