• چهارشنبه / ۲۲ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۳:۳۹
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1402062214172
  • خبرنگار : 50046

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خبر داد

رشد ۲۵ درصدی برداشت گردو از باغات خراسان شمالی/ کرم خراط بلای جان باغات گردوی استان

رشد ۲۵ درصدی برداشت گردو از باغات خراسان شمالی/
کرم خراط بلای جان باغات گردوی استان

ایسنا/خراسان شمالی مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی از رشد ۲۰ درصدی برداشت گردو از باغات این استان خبر داد.

صفدر صفدری در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در سال گذشته از باغات این استان شش هزار و ۹۰۰ تن گردو برداشت شده که امسال این میزان رشد ۲۵ درصدی دارد.

وی با اشاره به اینکه برداشت گردو از باغات این استان آغاز شده است، گفت: برداشت گردو یکی از کارهای پرمخاطره در این استان است چرا که قد درختان گردو بسیار زیاد است و سالانه تعدادی از افرادی که مشغول برداشت این محصول هستند از بالای درخت افتاده و صدمات بدنی شدیدی به آن ها وارد می شود.

صفدری افزود: در همین راستا یک سری بیمه‌های بی نامی وجود دارد که افراد می توانند هنگام برداشت گردو، خود را به مدت یک ماه بیمه کنند.

وی ادامه داد: قد بلند درخت های گردو از یک سو و از سوی دیگر کرم خراط نیز بلای جان این درخت ها شده و موجب پوسیدگی شاخه ها شده است که هنگام برداشت محصول برخی از این شاخه در زیر پای باغدار شکسته و موجب پایین افتادن آن ها از بالای درخت می شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه در این ارتباط کلاس های آموزشی برای باغداران برگزار شده است، تصریح کرد: زمستان گذرانی کرم خراط در درخت‌های قدیمی همچون بید، توت و ... و همچنین کُنده‌های رها شده در باغات است که از کشاورزان درخواست می شود کنده ها را بسوزانند و شاخه های قدیمی را هرس کنند تا این کرم در داخل درخت های گردو نروند.

وی ادامه داد: البته چند سالی است که جایگزینی یک سری از ارقام درخت های گردو به جای درختان گردوی قدیمی در استان در حال انجام است که قد این درخت ها کوتاه بوده و از سوی دیگر میزان باردهی آن ها نیز زیاد است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی تاکید کرد: علاوه بر این جایگزینی عملیات سرشاخه کاری با این ارقام جدید نیز در حال انجام است که در سال گذشته در سطح یک هکتار و در سال جاری در سطح ۲۷ هکتار این طرح انجام شده است.

به گفته وی باغات گردو در این استان بیشتر از نوع درجه سه و چهار است و باغات درجه یک باغ‌هایی هستند که جایگزینی و یا عملیات سرشاخه کاری در آن ها انجام شده است.

صفدری مساحت باغات گردوی استان را ۱۴۲ هکتار غیربارور و چهار هزار و ۷۶۱ بارور اعلام کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha