• چهارشنبه / ۲۲ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۴:۳۱
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402062214221
  • خبرنگار : 50040

یک فعال زیست محیطی عنوان کرد

زیست یاران، شهرداران کوچک مدارس هستند/ شعار ما «نه به پلاستیک» باشد

زیست یاران، شهرداران کوچک مدارس هستند/ شعار ما «نه به پلاستیک» باشد

ایسنا/گیلان یک فعال زیست محیطی، بخشی از اقدامات خانه محیط زیست کیاشهر را صدور کارت «زیست یار» برای دانش آموزان دانست و عنوان کرد: دانش آموزان یکی از بازوان ما در خانه ها هستند؛ همزمان با بازگشایی مدارس انتخابات برگزار می کنیم و یکی از دوستداران طبیعت را به عنوان شهردار مدرسه معرفی می کنیم تا این شهرداران کوچک می توانند در جلسات مدیریت پسماند شهرداری حضور داشته باشند و به انجام برنامه های زیست محیطی کمک کنند.

لیلا پورموحدی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه شرکت پسماند پردازگر بوجاق از سال ۹۵ فعالیت خود را در شهر بندر کیاشهر آغاز کرده است، اظهار کرد: این شرکت در قالب قرارداد یکساله با شهرداری بندرکیاشهر اقدام به اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا می کند و لذا سال گذشته با همکاری شهرداری و اداره حفاظت محیط زیست شهرستان آستانه اشرفیه، خانه محیط زیست کیاشهر را تاسیس کرد.

وی هدف از تاسیس خانه محیط زیست را جلب مشارکت مردم برای مسائل زیست محیطی مخصوصا مدیریت پسماند بندر کیاشهر دانست و افزود: فضای خانه محیط زیست کیاشهر را دوستانه و صمیمی و مانند یک خانه واقعی طراحی کردیم و میزبان دانش آموزان نیز هستیم، زیرا مسئله زباله و پسماند و مدیریت آن نیازمند فرهنگ سازی از دوران کودکی و نوجوانی است.

زیست یاران، شهرداران کوچک مدارس هستند/ شعار ما «نه به پلاستیک» باشد

مدیرعامل شرکت پسماند پردازگر بوجاق، با بیان اینکه اساتید و کارشناسان حوزه محیط زیست و منابع طبیعی به این خانه می آیند و برای دانش آموزان درباره اهمیت حفظ تنوع زیستی صحبت می کنند، گفت: کودکان و نوجوانان در خانه محیط زیست کیاشهر با ویژگی های زیست محیطی این شهر بندری و اهمیت اکوسیستم پارک ملی بوجاق و... آشنا می شوند و درباره آن نقاشی می کشند و یادداشت می نویسند.

پورموحدی با اشاره به برگزاری برنامه های متنوع در روزهای مرتبط با محیط زیست همچون روز تالاب ها و پرنده نگری و هوای پاک و زمین پاک و تنوع زیستی و...، اضافه کرد: در خانه محیط زیست کیاشهر، دوستداران طبیعت نیز دور هم جمع می شوند و برای رفع مشکلات محیط زیست و منابع طبیعی مانند پسماند و آلودگی آب و سگ های بی صاحب و... هم اندیشی می کنند.

زیست یاران، شهرداران کوچک مدارس هستند/ شعار ما «نه به پلاستیک» باشد

وی محور فعالیت شرکت پسماند پردازگر بوجاق را ورمی کمپوست و تفکیک زباله از مبدا دانست و یادآور شد: آموزشگرهای شرکت با کاور مخصوص به خانه ها مراجعه می کنند و در سال گذشته تعداد ۷۰۰۰  کیسه پارچه ای با شعار «نه به پلاستیک» را به صورت رایگان در اختیار شهروندان قرار دادند.

این فعال محیط زیستی تاکید کرد: آموزشگرها به صورت چهره به چهره به بانوان خانه دار جداسازی پسماند ها و چگونگی مدیریت پسماند تر در باغچه های خانه خودشان را یاد می دهند و لذا همه زباله های خشک را در قالب پنج بلوک جمع آوری می کنیم.

زیست یاران، شهرداران کوچک مدارس هستند/ شعار ما «نه به پلاستیک» باشد

وی با بیان اینکه هر بلوک در هفته روز جمع آوری مخصوص خودش را دارد، گفت: آموزشگرها تقویم ویژه جمع آوری پسماند خشک را تحویل خانوارها می دهند و شهروندان می دانند که از ساعت ۹ الی ۱۳ فرصت دارند تا زباله های خشکشان را جلوی دربشان بگذارند و عوامل شرکت آن را تحویل می گیرند؛ البته افرادی که قصد فروش زباله های خود را دارند نیز می توانند اقدام به دریافت وجه کنند.

پورموحدی، خرید زباله های خشک را نوعی ایجاد انگیزه برای مشارکت در امر تفکیک دانست و اضافه کرد: کیسه های پارچه ای را به صورت رایگان اهدا می کنیم؛ از فروشگاه های منتخب نیز خواستیم که در صورت استفاده مشتری از کیسه های پارچه ای ما، به او تخفیف دهند.

زیست یاران، شهرداران کوچک مدارس هستند/ شعار ما «نه به پلاستیک» باشد

مدیرعامل شرکت پسماند پردازگر بوجاق، با بیان اینکه علاوه بر خانه ها، پسماندهای خشک ادارات و مدارس را نیز جمع آوری می کنیم، ادامه داد: روزانه بیشتر از یک تن زباله خشک را جمع آوری می کنیم.

وی خانه های سبز را خانه هایی دانست که هیچ زباله ای تولید نمی کنند و افزود: به شهروندان یاد دادیم که در حیاط خانه شان چاله ای ایجاد کنند و پوست میوه و باقی مانده سبزی جات و... را داخل آن بریزند و آن را با برگ بپوشانند؛ این خانه ها هیچ زباله ای را بیرون نمی دهند و لذا سبز هستند؛ البته خانه های آپارتمانی با کمبود فضا مواجه هستند و لذا ساعت ۱۰ هر شب می توانند زباله های تر را بیرون بگذارند.

زیست یاران، شهرداران کوچک مدارس هستند/ شعار ما «نه به پلاستیک» باشد

پورموحدی، تفکیک در مقصد زباله های خشک را نیز در دستور کار شرکت دانست و ادامه داد: دو نیرو در محل دپوی زباله ها حضور دارند و زباله های خشک با ارزش را جداسازی می کنند، زیرا زباله ها به روش سنتی دفن می شوند و قرار است که زباله سوز داشته باشیم.

وی با بیان اینکه درصد تفکیک زباله در مدیریت پسماند استان گیلان پایین است، اضافه کرد: طبق قانون مدیریت پسماند، باید تفکیک از مبدا در هر شهری انجام شود و افراد غیر مجاز اجازه بهره برداری از زباله های خشک را ندارند.

این فعال محیط زیستی، ماشین های جمع آوری پسماند شرکت را دارای لوگو و مجهز به سیستم ملودی دانست و بیان کرد: با ماشین های غیر مجاز و زباله گردها نیز مواجه هستیم که معضلی برای شرکت های جمع آوری کننده زباله های خشک هستند؛ این در حالی است که عوامل شرکت اقدام به توزیع رایگان کیسه های پارچه ای و همچنین کیسه زباله می کنند و برنامه های آموزشی و فرهنگی هم داریم و انتظار ماست که هزینه ها را از طریق پسماندهای خشک تامین کنیم.

زیست یاران، شهرداران کوچک مدارس هستند/ شعار ما «نه به پلاستیک» باشد

وی روستای سالکده را روستای سبز دانست و اضافه کرد: هفته ای دو بار زباله های خشک این روستا جمع آوری می شود و اصلا زباله تر بیرون نمی دهند. زباله های خشک جمع آوری شده مانند کارتن و شیشه و پت و... را نیز برای ریزسازی به مناطق دیگر می بریم.

پورموحدی، با بیان اینکه زباله های بهداشتی امکان تفکیک و جمع آوری ندارند، خاطرنشان کرد: با همکاری یکی از خیران روستای سالکده، دستگاه زباله سوز محلی خریداری شد که برای نخستین بار در گیلان در این روستا چنین اتفاقی افتاده است؛ این دستگاه همه چیز را می سوزاند، اما به شرط تفکیک کامل از مبدا آن را نصب کردیم و دو بار در هفته روشن می شود و زباله های بهداشتی و عفونی را از بین می برد. از هر یک تن زباله، ۳۰ کیلوگرم خاکستر تولید می شود.

زیست یاران، شهرداران کوچک مدارس هستند/ شعار ما «نه به پلاستیک» باشد

وی از دیگر اقدامات خانه محیط زیست کیاشهر را صدور کارت «زیست یار» برای دانش آموزان دانست و عنوان کرد: دانش آموزان یکی از بازوان ما در خانه ها هستند؛ همزمان با بازگشایی مدارس انتخابات برگزار می کنیم و یکی از دوستداران طبیعت را به عنوان شهردار مدرسه معرفی می کنیم؛ این شهرداران کوچک می توانند در جلسات مدیریت پسماند شهرداری حضور داشته باشند و به انجام برنامه های زیست محیطی کمک کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha