• سه‌شنبه / ۲۸ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۰:۱۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402062817177
  • خبرنگار : 50072

/روزنامه‌نگاری مدرن/

آنچه اصحاب رسانه در دنیای امروز باید بدانند /۲/

آنچه اصحاب رسانه در دنیای امروز باید بدانند /۲/

ایسنا/خراسان رضوی یکی از مولفه‌های اصلی در تولید خبر، جمع‌آوری اطلاعات دقیق و صحیح از منابع مختلف برای ایجاد تعادل و عینیت در هر خبر است.

در گذشته، خبرنگارانی که نماینده خانه‌های خبری معتبر بودند، در واقع دروازه‌بانان خبر یا نگهبانان جامعه محسوب می‌شدند و از قدرت کامل برای تعیین اینکه چه اطلاعاتی برای عموم منتشر شود، استفاده می‌کردند با این حال، در طول چند دهه گذشته، چشم‌انداز فناوری در حال تکامل، خبررسانی به شکلی که ما می‌شناختیم را تغییر داده است.

تاثیر گوشی هوشمند بر خبررسانی

معرفی اولین گوشی هوشمند مدرن، نقطه عطفی در دنیای خبر بود؛ عرضه اولین آیفون اپل در سال ۲۰۰۷ دوران جدیدی را رقم زد و به دنبال آن با موجی از تحولات جهانی در فناوری گوشی هوشمند همراه شد. هوآوی متعلق به چین مدت کوتاهی پس از عرضه یو ۸۲۲۰، قدرت به اشتراک‌گذاری اطلاعات را در دستان افراد عادی قرار داد. انتقال قدرت از یک یا دو نفر از نخبگان رسانه‌ای به افراد عادی، به‌طور کامل دامنه آنچه را که ما به‌عنوان خبررسانی مدرن می‌شناسیم، تغییر داده است. معرفی شبکه‌های تجاری ۳G و ۴G این امر را بیشتر گسترش داد و سرعت انتقال داده‌ها را سریع‌تر و قابلیت‌های چندرسانه‌ای را در دستگاه‌های گوشی همراه بهبود بخشید.

پیامدهای این پیشرفت‌های فناوری هم مثبت و هم منفی بوده است و هر کدام مجموعه‌ای از چالش‌ها را به همراه دارند. در دنیای خبررسانی، این چالش‌ها با پیشرفت فناوری همچنان در حال تکامل هستند و مشکلاتی مانند سرقت داده‌ها، اطلاعات اشتباه، اشباع بیش از حد اطلاعات و دستکاری اطلاعات با استفاده از برنامه‌های ویرایش پیشرفته برای تغییر ماهیت رویدادها تنها چند مورد هستند.

آنچه اصحاب رسانه در دنیای امروز باید بدانند /۲/

تاثیر منفی

رسوایی هک گوشی متعلق به روپرت مرداک که در سال ۲۰۱۱ منتشر شد، نمونه‌ای عالی از تاثیر منفی آن است که چگونه فناوری اقدامات غیراخلاقی را فعال می‌کند. این رسوایی فاش کرد که روزنامه‌نگاران در فعالیت‌های غیرقانونی هک گوشی برای جمع‌آوری اطلاعات برای خبرها شرکت کرده‌اند. مشخص شد که آنان به حساب‌های پست صوتی افراد مختلف از جمله افراد مشهور، سیاستمداران، قربانیان جنایت و حتی میلی داولر نوجوانی که به قتل رسیده بودند، نفوذ کرده بودند. این امر منجر به تعطیلی نهایی خانه خبر نیوز آو د ورلد و پایان یافتن تاریخ ۱۶۸ ساله آن شد.

تاثیر مثبت

فناوری همچنین در ایجاد کارآمدتر، دقیق‌تر و اخلاقی‌تر فرآیند جمع‌آوری، توزیع و ایجاد اطلاعات مفید بوده است. در زمینه روزنامه‌نگاری تحقیقی، توسعه برنامه عینی قساوت توسط RELX یک دستاورد قابل توجه است. این برنامه که با مشارکت LexisNexis Legal & Professional توسعه یافته، اولین در نوع خود است که تصاویر را جمع‌آوری، تایید، فهرست‌نویسی و محافظت می‌کند تا بتوان از آنها به‌عنوان مدرک در دادگاه استفاده کرد و در عین حال به محافظت از افرادی که این تصاویر را گرفته‌اند کمک می‌کند. عکس‌ها یا فیلم‌ها یک دستاورد مهم و نمونه‌ای از این است که چگونه فناوری به‌طور مثبت روزنامه‌نگاری مدرن را تغییر می‌دهد همچنین شکاف بین وقوع یک رویداد و بررسی آن را پر می‌کند و به همه طرف‌های درگیر سود می‌رساند. این اپلیکیشن نه تنها به خبرنگاران کمک می‌کند تا رویدادها را با دقت بیشتری گزارش کنند، بلکه به مجازات مجرمان نیز کمک می‌کند.

با آشکار شدن جنایات در طول جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲، این ابزار به‌طور فزاینده‌ای با این موارد مرتبط شده است. از زمانی که نسخه اوکراینی در هشت مارس ۲۰۲۲ منتشر شد، هر شهروند اوکراینی که این برنامه را دانلود کرده است اکنون این پتانسیل را دارد که شاهد ارزشمندی در دادگاه‌های جنگ بین‌المللی در آینده داخلی و خارجی باشد.

این اپلیکیشن به شهروندان خبرنگار قدرت می‌دهد و به‌عنوان یک کاتالیزور در حل بسیاری از مشکلات حقوقی و خبررسانی عمل می‌کند. همه اینها از طریق یک سوال منحصر به فرد توسط مارک الیس، مدیر اجرایی کانون وکلای بین‌المللی و کارشناس حقوق جزا، در پاسخ به تحقیق درباره کشتار غیرنظامیان توسط نیروهای دولتی سریلانکا آغاز شد که در آن اطلاعات دستکاری شده بود.

آنچه اصحاب رسانه در دنیای امروز باید بدانند /۲/

خبررسانی در قرن آینده

در حالی که تغییر اجتناب‌ناپذیر است، واضح خواهد بود که اینترنت و عصر دیجیتال همچنان باقی خواهند ماند  و بشریت به یافتن راه‌های جدیدی برای اتصال و تعامل در قرن بیست و یکم ادامه خواهد داد.

کاهش اخیر مشاغل روزنامه‌نگاری و حملات به رسانه‌های «اخبار جعلی» برخی رسانه‌ها را به این فکر انداخته است که آیا روزنامه‌نگاری اصلا آینده‌ای دارد یا خیر. این مورد احتمالا یک واکنش افراطی است. آمریکایی‌ها حق داشتن مطبوعات آزاد را با متمم اول قانون اساسی ایالات‌متحده آمریکا تضمین می‌کنند و افراد کافی می‌خواهند تا کسانی که در قدرت هستند را پاسخگو نگه دارند، همانطور که روزنامه‌نگاران برای زنده نگه داشتن این حرفه فعالیت می‌کنند. در نهایت، روزنامه‌نگاری می‌تواند به حرفه‌ای مانند یک وکیل، درمانگر یا هر حرفه‌ای مجاز دیگری تبدیل شود که برای فعالیت نیاز به تایید هیات مدیره دارد.

صرف نظر از اینکه این اتفاق رخ دهد، روزنامه‌نگاران در عصر دیجیتال باید به سازگاری خود ادامه دهند. فناوری‌ها، پلتفرم‌ها و ابزارهای جدید مطمئنا در طول سال‌ها ظاهر می‌شوند و بهترین روزنامه‌نگاران راه‌هایی برای ورود آنها در کارنامه خود یا کشف جایگاه‌های جدید در این زمینه پیدا خواهند کرد.

به گفته موسسه پوینتر، روزنامه‌نگاران در ۱۰ تا ۲۰ سال آینده به کنجکاوی، مهارت نوشتاری و توانایی تشخیص واقعیات مانند روزنامه‌نگاران امروزی نیاز خواهند داشت، اگرچه آنها باید به‌طور فزاینده‌ای به مهارت‌های فیلم دیجیتال، عکس و ویرایش تکیه کرده همچنین توانایی خودشان برای ساخت برندشان را تقویت کنند. نام‌های برتر در این زمینه ممکن است بتوانند به یک تخصص روی آورند بنابراین روزنامه‌نگاران دیگر باید به دنبال کشف حوزه‌های جدید و مقابله با چالش‌های جدید باشند.

آنچه اصحاب رسانه در دنیای امروز باید بدانند /۲/

روزنامه‌نگاری در عصر دیجیتال

تکامل دائمی حوزه روزنامه‌نگاری پیش از انقلاب صنعتی تا کنون آغاز شده که با روزنامه‌نگاری شهروندی و گروه‌های رسانه‌ای تکامل یافته است. روزنامه‌نگاران و دانشجویان روزنامه‌نگاری و خبرنگاری قرن بیست و یکم باید آماده سازگاری با بسترها و فناوری‌های جدید باشند و با آگاهی عمومی هماهنگ شوند تا وظایف خود را به طور موثر انجام دهند. در حالی که ممکن است روزنامه‌نگاران و خبرنگاران با آینده‌ای مبهم روبرو شوند، راه‌هایی برای افراد کارآفرین با درک فناوری و انسانیت برای گفتن داستان‌های جذاب همیشه وجود خواهد داشت.

مهم نیست که آنها آن را چه می‌نامند ولی قطعا این تعریف روزنامه‌نگاری و خبرنگاری است.

منابع

mastersincommunications.org

reutersinstitute.politics.ox.ac.uk

itnewsafrica.com

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha