• چهارشنبه / ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۴:۲۵
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1402062918351
  • خبرنگار : 50256

رئیس کمیسیون بین الملل مرکز وکلای قوه قضاییه:

لزوم آموزش شرایط عقد قراردادها/درصد بالای جرایم قضایی به عقود مربوط است

لزوم آموزش شرایط عقد قراردادها/درصد بالای جرایم قضایی به عقود مربوط است

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس کمیسیون بین الملل مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه و مشاور حقوقی استاندار آذربایجان شرقی بر لزوم آموزش شرایط عقد قراردادها با توجه به بالا بودن درصد جرایم قضایی مربوط به عقود تاکید کرد.

مرتضی عبدی روز چهارشنبه، ۲۸ شهریورماه در مراسم افتتاحیه نخستین مدرسه تابستانه حقوق بین المللی با موضوع قرارداد نویسی داخلی و بین المللی در تبریز اظهار کرد: دلیل برگزاری این مدرسه تخصصی حقوقی، درصد بالای پرونده‌های قضایی مربوط به قراردادها است. اکنون بالغ بر ۷۰ درصد پرونده‌های دادگاه‌ها بیشتر به جرایم و پرونده‌های مربوط به عقود و قراردادها مربوط می‌شود که این پرونده‌ها به مراتب کار را برای نظام قضایی جمهوری اسلامی سخت می‌کند.

به گزارش ایسنا، وی تاکید کرد: برای ۸۰ میلیون نفر جمعیت کشور نزدیک به ۱۵ میلیون پرونده قضایی داریم که رقم چندان خوبی نیست.

وی افزود: باید بیشتر بر روی پیشگیری و آموزش به جای رسیدگی‌های قضایی کار کنیم زیرا بسیاری از پرونده‌های تشکیل شده با خواهان و خوانده و شاکی و متهم مشخص وجود دارند که مثلا برای یک شاکی و متهم تعداد ۲۰ پرونده ثبت شده است.

وی با تاکید بر لزوم ورود ادارات و نهادهای اجرایی به مسائل عقود قراردادها و آموزش در این خصوص، ادامه داد: قراردادهای هوشمند یکی از روش‌های نوین برای حل مشکلات این حوزه است.

عبدی گفت: ما قرارداد می‌نویسیم ولی به فکر آینده آن نیستیم و از کلمات کلیشه‌ای در متن قراردادها استفاده می‌کنیم که حتی معنی آن‌ها را نمی‌دانیم.

حسن نریمانیان، عضو شورای عالی مرکز وکلای کشور نیز در ادامه اظهار کرد: آموزش، موثرترین مولفه پیشرفت هر کشور است و رسیدن به قله‌های ارزشمند پیشرفت نیز بدون شک از طریق آموزش میسر می‌شود.

وی با بیان این‌که قرارداد نویسی در روابط داخلی و بین المللی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، افزود: گذشتگان ما برای انجام هر کار و امری با قول و قرار به صورت شفاهی اقدام می‌کردند در ایفای تعهد، ضمانت اجرا و اجرای تعهد نیز با مشکلاتی مواجه می‌شدند که در نتیجه آن، قرارداد شفاهی به نتیجه مطلوبی در روابط افراد نمی‌رسید.

وی ادامه داد: با پیشرفت جوامع و بروز مشکلات قرارداد شفاهی، افراد به نوشتن قرارداد کتبی روی آوردند. این قراردادها نیز به لحاظ غیرفنی و غیرتخصصی بودن و این‌که توسط افراد غیرمتخصص و غیر صاحب سبک تنظیم می‌شدند، مشکلاتی به دنبال داشتند که با پیشرفت هر چه بیشتر جامعه، نگاه‌ها انسان‌ها به روابط متفاوت شده و سعی کردند تا روابط کاری بر اساس یکسری اصول و قواعد انجام گیرد.

نریمانیان گفت: امروزه برای پیشرفت در جوامع مدرن باید مهارت‌های بسیاری کسب کرد که یکی از این موارد، نوشتن قرارداد صحیح است. با قرارداد نویسی می‌توان از اختلاف نظرها جلوگیری کرد و انجام صحیح آن می‌تواند در برقراری روابط اقتصادی مستمر تاثیر بگذارد.

وی در خصوص قراردادهای بین المللی بازرگانی نیز اظهار کرد: قراردادهای بین المللی هر روزه در حال گسترش و پیچیده شدن هستند و حجم تجارت بین الملل به صورت تصاعدی در حال افزایش است. بنابراین باید قرادادها نیز بر اساس یکسری اصول منعقد شود.

وی با بیان این‌که تنظیم قراردادهای بین المللی نیازمند توجه بیشتری است، افزود: قراردادهای داخلی دارای یک نظام حاکم بوده و چارچوب‌های آن مشخص است ولی در بحث قراردادهای بین المللی با یکسری قواعد و شاخص‌های خاص رو به رو هستیم که باید بر اساس آن‌ها تنظیم شوند.

عضو شورای عالی مرکز وکلای کشور با بیان این‌که چارچوب‌های قراردادهای بین المللی بر اساس کشورهای طرف قرارداد متفاوت است، تاکید کرد: رعایت سازوکارهای حقوقی و قواعد بین المللی در انعقاد قراردادها، بسیاری از مشکلات را در اجرای آن حل می‌کند و اگر نظام حقوقی کشورها در امر تنظیم قرارداد، مدنظر قرار نگیرد قطعا در اجرا با مشکل مواجه می‌شویم.

حجت الاسلام ابوالفضل ولایی، مشاور استاندار آذربایجان شرقی نیز در ادامه اظهار کرد: اصلی ترین موضوعی که قرآن بر آن اشاره داشته و مطلبی مهمتر از آن نیست، بحث نفس است. در سوره شمس که از جهاتی سوره عجیبی در قرآن به شمار می‌رود، ۱۱ بار عبارت سوگند آمده که سه سوگند آن به ذات اقدس الهی است در حالی که در هیچ سوره‌ای این میزان سوگند یاد نشده است.

وی با بیان این‌که سوگند برای مطالب بسیار مهم و جلب اعتماد یاد می‌شود، افزود: موضوع اساسی و بی بدیل در این سوره، بحث نفس است. نفس یک موضوع مهم و اساسی بوده و محور تمامی موارد دیگر است. 

وی ادامه داد: نفس، مظهر و مجرای معرفتی است. خداوند متعال به عنوان رب و پروردگار، شاهکاری چون نفس را خلق کرده که هم غیریت و هم سنخیت در آن برقرار است. بر این اساس، گم کردن خداوند باعث می‌شود تا خود نفس نیز گم شود. انسان اگر سنخیت و خدا را فراموش کند، گم می‌شود. 

ولایی گفت: مظهر شناخت خداوند متعال، نفس است و تمامی نفع و ضررها نیز بر روی خود نفس محسوب می‌شود، برای همین پروردگار همه چیز را به نفس پیوند داده است.

وی با بیان این‌که نفس، راه انحصاری به سوی رشد است، تاکید کرد: خداوند متعال در عالم وجود، نفس ندارد پس نمی‌توان نفع و ضرری به او رساند. نفس، محدودیت را با خود به همراه دارد از این رو خداوند دارای محدودیت نیست و مطلق هستی است.

وی با بیان این‌که یکی از مشکلات قوه قضاییه، جرایم و پرونده‌های مربوط در حوزه قراردادها است، خاطرنشان کرد: ‌اول باید قراردادی برای خود بنویسیم و بر روی آن وفادار بمانیم. حتی آسمان‌ها و زمین کوچکتر از نفس انسان هستند. ما فقط باید بر روی نفس خود حرکت کنیم و خارج از آن امکان ندارد.

بر اساس این گزارش، این مدرسه با همکاری کمیسیون بین الملل مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه به همراه استانداری آذربایجان شرقی، اتاق بازرگانی استان، دانشگاه تبریز، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان، شرکت عمران سهند و جمعی از صاحبان صنایع استان طه سه روز آتی در تبریز برگزار می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha