• پنجشنبه / ۳۰ شهریور ۱۴۰۲ / ۲۲:۰۴
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402063019166
  • خبرنگار : 50037

چهارمین جشنواره انگور در روستای "اکنلو" کبودراهنگ برگزار شد

چهارمین جشنواره انگور در روستای "اکنلو" کبودراهنگ برگزار شد
عکس تزئینی است

ایسنا/همدان چهارمین جشنواره بومی محلی انگور و صنایع دستی روستای هدف گردشگری اکنلو با حضور رئیس مرکز ملی فرش ایران و مسئولان استانی و محلی و اهالی روستای اکنلو و گردشگران برگزار شد.

فرماندار شهرستان کبودراهنگ در چهارمین رویداد جشنواره انگور روستای اکنلو اظهار کرد: این جشنواره بهترین فرصت برای معرفی جاذبه های گردشگری و رونق بخش تولید در شهرستان بوده که باید از آن نهایت بهره را ببریم.

مسلم غلامی با اشاره به اینکه از ۲۳۰۰ هکتار باغ‌های میوه در شهرستان کبودراهنگ، ۱۲۸۰ هکتار به باغ‌های انگور اختصاص دارد، اظهار کرد: تعداد بهره برداران انگور شهرستان ۴۰۰۰ نفر است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۰۰ هکتار از باغ‌های انگور سطح شهرستان در روستای هدف گردشگری اکنلو قرار دارد، خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط تغییر اقلیم و نیز  بروز خشکسالی‌های اخیر و محدودیت آب یکی از برنامه های مهم جهادکشاورزی سوق دادن کشاورزان به سمت طرح فراز و داربستی کردن تاکستان های باغداران انگور بوده که در باغ‌های شهرستان کبودراهنگ نیز در حال اجراست.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان کبودراهنگ نیز در حاشیه این مراسم در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر به صورت عمده در ۲۰ هکتار از باغ‌های انگور شهرستان طرح فراز در حال اجرا بوده که علاوه بر آن دو تا سه طرح پنج و شش هکتاری طرح فراز نیز در دست اجراست.

علی سرخوش یادآور شد: افزایش کمی و کیفی محصول انگور، جلوگیری از آلودگی و تماس میوه با خاک، کاهش هزینه‌های تولید، امکان مکانیزه کردن باغات، بهبود گل‌انگیزی و تعداد جوانه‌های قابل نگهداری و در نتیجه افزایش عملکرد در واحد سطح، افزایش عمر اقتصادی باغات، فراهم شدن امکان اجرای سیستم‌های نوین و تحت فشار آبیاری و کاهش مصرف آب، کنترل بهینه آفات و بیماری‌ها و کاهش ضایعات را از جمله مزایای اجرای طرح فراز انگور می‌توان برشمرد.

وی بیشترین ارقام انگور شهرستان کبودراهنگ را ارقام یاقوتی زودرس، فخری، صاحبی و شیرازی برشمرد و گفت: شهرستان کبودراهنگ به طور میانگین دارای ۱۵ تا ۲۰ هزار تن تولید انگور بوده که علاوه بر تازه‌خوری، بخشی به صورت سنتی به شیره انگور،کشمش و مویز، آبغوره و سرکه تبدیل می‌شود که خوشبخانه از بازارپسندی بسیار خوبی نیز برخوردار است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان کبودراهنگ نیز در حاشیه این جشنواره در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: روستای اکنلو سالانه به طور تقریبی دارای ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ نفر گردشگر و مسافر است.

مهدی غلامی افزود: حمام قدیمی روستا مربوط به دوران قاجار، قنات پرآب و گوارای روستا، جنگل‌های ۱۵۰ هکتاری، بافت سنتی و زیبا در پای کوه همراه با مناظر طبیعی و کوه‌های یکنواخت و باغ‌های انگور و نیز پایگاه تحقیقاتی انستیتو پاستور از جمله جاذبه‌های‌ روستای اکنلو به شمار می‌رود.

وی با اشاره به غذای محلی «ای ران شوربا» روستای اکنلو یادآور شد: غذای محلی «ای ران شوربا» در سال ۹۵ به شماره ۱۱۷۰۱ ثبت فهرست ملی آثار ناملموس کشور شده است.

به گزارش ایسنا، در این جشنور انواع محصولات انگور معرفی شده و همچنین غرفه های نحوه عملیات تهیه شیره انگور، کلوچه و نان محلی، انواع آش، تولیدات صنایع دستی روستا، لبنیات محلی و عسل دایر شده بود که این غرفه ها ۳۰۰۰ نفر بازدیدکننده داشتند.

در این مراسم جوایزی به بزرگترین خوشه های انگور اهدا شد و در پایان میهمانان جشنواره از پایگاه انستیتو پاستور پرفسور بالتازار بازدید کرده و با غذای سنتی رایج در روستا (ایران شوربا) پذیرایی شدند.

روستای خوش آب و هوای «اکنلو» از توابع بخش شیرین سو شهرستان کبودراهنگ با قدمتی ۱۰۰۰ ساله با جمعیتی افزون بر ۱۸۰۰ نفر شامل ۵۴۱ خانوار در سال ۱۳۹۱ به عنوان یکی از روستاهای هدف گردشگری استان همدان معرفی شده است.

انستیتو پاستور اکنلو، موزه فرهنگی- پزشکی، حمام قدیمی، جنگل ۱۰۰ هکتاری و گستردگی باغ‌های انگور با کوه‌ها و مناظر طبیعی و قنات پرآب و گوارای روستا از لحاظ اکوتوریسم از جمله جاذبه‌های گردشگری این روستا به شمار می‌رود.

شیوع موج سوم اپیدمی طاعون در سال ۱۳۳۱ و حضور و سکونت یک پزشک و اپیدمیولوژیست حاذق فرانسوی به نام مارسل بالتازار در این روستا به منظور تحقیق در رابطه با این بیماری و تأسیس پایگاه تحقیقاتی انستیتو پاستور ایران به علت تحقیقات پزشکی توسط وی در اکنلو موجب شد که اکنلو از همان زمان یکی از روستاهای متفاوت از سایر روستاهای دیگر شود و امروز این روستا را به نام روستای پرفسور مارسل بالتازار بشناسند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha