• چهارشنبه / ۵ مهر ۱۴۰۲ / ۱۳:۲۵
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402070503285
  • خبرنگار : 50562

گردشگری تاریخی در روستای «کوه‌زر»

گردشگری تاریخی در روستای «کوه‌زر»
بنایی تاریخی در روستای «کوه‌زر»

ایسنا/خوزستان یک دوستدار میراث فرهنگی می‌گوید روستاهای هدف گردشگری و دارای بافت با ارزش خوزستان در صورت تخصیص اعتبار برای تامین زیرساخت‌های بیش‌تر و توانمندسازی آن‌ها، باعث رونق اقتصادی منطقه می‌شوند.

ابوالفضل مهدی‌پور در گفت‌وگو با ایسنا، اضافه کرد: روستاهای خوزستان افزون بر داشتن طبیعت بکر و زیبا دارای آداب و رسوم و آیینه‌ای از فرهنگ و تاریخ هستند که می‌توان با سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری آن‌ها به اقتصاد روستا و نیز منطقه کمک بسیاری کرد.

وی یادآور شد: روستای نمونه گردشگری به محدوده‌ای جغرافیای اطلاق می‌شود که در این محدوده یک یا چند و یا مجموعه‌ای از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی و فرهنگی وجود دارد که وجود آن‌ها انگیزه‌ای برای سفر و اقامت گردشگران خواهد بود.

او با اشاره به این‌که در خوزستان تنوع بی‌نظیری از این روستاها وجود دارد، افزود: روستای «کوه‌زر» از نمونه‌های روستاهای شوشتر است که از لحاظ تاریخی فرهنگی و طبیعی دارای اهمیت فراوانی در منطقه است.

این دوستدار میراث فرهنگی با بیان اینکه روستای «کوه‌زر» یکی از روستاهای بسیار زیبا در مسیر شوشتر به منطقه عقیلی است، گفت: این روستا در پیرامون خود جاذبه‌های تاریخی و چشم‌اندازهای بسیار زیبایی دارد؛ جاذبه‌هایی نظیر بند چرخاب گرد، سایت تاریخی چرخاب گرد، چشمه یوز، اشکفت اناری و گوردخمه‌های داراچیتی و... که هر کدام به نوبه خود از اهمیت فراوانی برخوردارند.

«کوه‌زر» روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان شوشتر در استان خوزستان ایران است. این در ۱۵ کیلومتری شرق شهرستان شوشتر قرار دارد و از طرف شمال به روستای دشت بزرگ و از جنوب به ماهور، از شرق به محوطه تاریخی شیوندی و از طرف غرب به تنگ عقیلی و رودخانه کارون محدود است.

وی با اشاره به این‌که روستای کوچک «کوه‌زر» از سه محله تشکیل شده است، ادامه داد: از نکات مهم این روستا فرم معماری آن است که بسیار شبیه خانه‌های قدیم شوشتر است. در بعضی از خانه‌های این روستا شوادان وجود دارد که در کمتر روستایی این معماری ارزشمند مشاهده می‌شود و این خود گواهی بر پیشینه این روستا است.

مهدی‌پور افزود: نمک‌زارهای اطراف روستای «کوه‌زر» یکی از مرغوب‌ترین معادن نمک در سطح کشور و استان خوزستان است که از دیرباز هر ساله تعداد زیادی از هموطنان قبل از بارش اولین باران پاییزی برای استفاده خوراکی و نیز به علت وجود رودخانه‌های فصلی شور و خاصیت درمانی آن به این منطقه سفر می‌کنند.

او اضافه کرد: همچنین «پدیده کریا» (نام محلی به معنی مه‌آلود) یک پدیده زمین‌شناسی است که بر اثر استخراج نفت در مناطق شمالی‌تر به وجود می‌آید. بدین ترتیب که حفره‌های بزرگی در زمین ایجاد شده و مسیر زیرزمینی آب شور پدیدار می‌شود.

این دوستدار میراث فرهنگی خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر تورهای گردشگری با هدف معرفی هر چه بیشتر آثار روستاهای نمونه گردشگری توسط اداره میراث فرهنگی شوشتر برگزار شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۷-۰۶ ۱۵:۲۷

بادرود، در خصوص مطلب روستای کوزر، بهتر بود آقای مهدی پور میراث شوشتر، پیشینه دقیق تری از تاریخ کوزر و رخدادهای این منطقه رو بیشتر بیان می‌کرد. پیشینه تاریخی روستا کوزر که از جاذبه های جاده عقیلی هست دارای موضوع با اهمیتی است. لطفا اعلام بفرمایید

avatar
۱۴۰۲-۰۷-۰۸ ۱۵:۳۹

رودخانهشورفصلی نیست وبه علت اینکه کل فاضلاب شهری شهرستان مسجدسلیمان بدون تصفیه وارد این رو میشه این رود دایمی هست ویکی از اصلی ترین عوامل آلودگی رودخانه کارون هست....فقط کافیه یه سربه منطقه بازارتمبی مسجدسلیمان بزنید تا از نزدیک حجم فاضلابی که به رودشور می‌ریزه رواز نزدیک ببینید