• پنجشنبه / ۶ مهر ۱۴۰۲ / ۰۹:۴۳
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1402070603766
  • خبرنگار : 50455

رئیس دانشگاه قم:

در جنگ شناختی راه مبارزه «جهاد ترکیبی» است

در جنگ شناختی راه مبارزه «جهاد ترکیبی» است

ایسنا/قم رئیس دانشگاه قم تصریح کرد: در جنگ نرم و جنگ شناختی نیز راه مبارزه، جهاد تبیین و جهاد روشنگری، جهاد رسانه‌ای، جهاد مبارزه با سبک زندگی غربی، جهاد ترس‌زدایی، جهاد علم و تحقیق، جهاد مبارزه با یأس و ناامیدی، جهاد اخلاق‌گستری، جهاد شناختی و در یک کلام جهاد ترکیبی است.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمدحسین شریفی امروز ششم مهرماه در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشکده دین و رسانه ضمن تبریک اعیاد ماه ربیع الاول و میلاد پیامبر پاکی‌ها و هفته دفاع مقدس، عنوان کرد: بخش زیادی از آیات قرآن آیات توصیفی است و نه توصیه‌ای، یعنی خدای متعال واقعیت‌های تاریخی یا حقایق جهان مادی را توصیف می‌کند و قواعد و سنت‌هایی حاکم بر جهان و انسان را ذکر می‌کند.

وی ادامه داد: بخشی از این آیات توصیفی، آیاتی است که رابطه دین‌ستیزان و دین‌داران را ترسیم می‌کند و برنامه‌های دشمنان دین علیه دین و دینداران را توصیف می‌کند؛ از جمله این آیات می‌توان به آیه ۱۲۰ سوره بقره "وَ لَنْ تَرْضی‌ عَنْکَ الْیَهُودُ وَ لاَ النَّصاری‌ حَتَّی تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ"، آیه ۱۲۷ و ۱۲۸ آن سوره "وَلاَ یَزَالُونَ یُقَاتِلُونَکُمْ حَتَّیَ یَرُدُّوکُمْ عَن دِینِکُمْ إِنِ اسْتَطَاعُواْ " و آیه ۱۳ سوره مائده "وَ لا تَزالُ تَطَّلِعُ عَلی‌ خائِنَةٍ مِنْهُمْ إِلاَّ قَلیلاً مِنْهُمْ" اشاره کرد.

رئیس دانشگاه قم افزود: در کنار این آیات توصیفی آیات توصیه‌ای نیز هست که به مؤمنان دستور می‌دهد و توصیه می‌کند تا رفع فتنه در عالم و اقامه دین الهی، شما هم دست از مبارزه برندارید، تا کفر و شرک و فتنه هست، مبارزه هم باید باشد، به تعبیر امام خمینی "ما می‌گوییم تا شرک و کفر هست، مبارزه هست و تا مبارزه هست، ما هستیم؛ ما بر سر شهر و مملکت با کسی دعوا نداریم. ما تصمیم داریم پرچم «لا اله الّا الله» را بر قلل رفیع کرامت و بزرگواری به اهتزاز درآوریم." و باز هم به تعبیر امام امت، شعار و هدف ما بسیار بالاتر از شعار «جنگ جنگ تا پیروزی» است؛ شعار قرآنی و اسلامی ما عبارت است از: «جنگ تا رفع فتنه از عالم».

وی با اشاره به آیات ۱۹۳سوره بقره و ۳۹ سوره انفال اظهار کرد: اما توجه داریم که آن حمله و این دفاع؛ آن جنگ و این جهاد، آن فتنه‌انگیزی این فتنه‌زدایی، لزوماً قتال و جهاد نظامی نیست؛ لزوماً درگیری فیزیکی نیست؛ صرفاً فتنه‌انگیزی سخت و نمایان و علنی نیست؛ بلکه متناسب با اوضاع و شرایط، چهره‌ها و گونه‌های مختلفی پیدا کرده و می‌کند.
 
شریفی گفت: پارادایم حاکم بر نگاه دو طرف، همان مبارزه و ریشه‌کنی است، اما راهبردها و راه‌کنش‌ها متفاوت‌ می‌شوند؛ زمانی در قالب جنگ سخت بود با ابزار و ادوات نظامی و به هدف تصرف سرزمین، زمانی در قالب جنگ نیمه‌سخت بود با ابزار کودتا اعم از کودتاهای نظامی یا رنگی و مخملی با هدف تغییر حاکمان و بر کرسی نشاندن دست‌نشاندگان، زمانی در قالب ایجاد اغتشاش و آشوب‌های شهری است به هدف متوقف کردن پیشرفت و تغییر ترجیحات و اولویت‌ها، و زمانی هم راهبرد فریب و خدعه، راهبرد نفرت‌افکنی و یأس‌پراکنی، راهبرد جهل‌پراکنی و جنگ شناختی راهبرد جنگ نرم و نفوذ به ذهن و ضمیر و زبان و جنگ ترکیبی است.

رییس دانشگاه قم با بیان اینکه هر کدام از این جنگ‌ها ابزارهای دفاعی خاص خود را دارد، اضافه کرد: در جنگ سخت با ابزارها و ادوات نظامی باید به مبارزه و دفاع برخاست و پرداخت، در جنگ‌های نیمه‌سخت و کودتاهای مخملی و رنگی با ابزارهای دیگر و در جنگ نرم و جنگ شناختی هم راه مبارزه، جهاد تبیین و جهاد روشنگری، جهاد رسانه‌ای، جهاد مبارزه با سبک زندگی غربی، جهاد ترس‌زدایی، جهاد علم و تحقیق، جهاد مبارزه با یأس و ناامیدی، جهاد اخلاق‌گستری، جهاد شناختی و در یک کلام جهاد ترکیبی است.

شریفی گفت: از مهمترین ابزارهای همه این جنگ‌ها، ابزار تبلیغات و رسانه است؛ به تعبیر دیگر، عمومی‌ترین و اثرگذارترین ابزار جنگ نرم، رسانه‌ها هستند، به همین دلیل، بعضاً جنگ نرم را جنگ رسانه‌ای می‌نامند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha