• یکشنبه / ۹ مهر ۱۴۰۲ / ۱۳:۲۴
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1402070905938
  • خبرنگار : 50214

بنیاد جهانی انرژی در ایران دنبال می‎کند؛

کاهش هزینه‌ها و افزایش سرعت ساختمان‌سازی با تکنولوژی"GHS"

کاهش هزینه‌ها و افزایش سرعت ساختمان‌سازی با تکنولوژی"GHS"

ایسنا/یزد با ورود تکنولوژی نوین ساختمان سازی صنعتی GHS به ایران توسط بنیاد جهانی انرژی، علاوه بر افزایش ۵۰۰ درصدی سرعت ساخت، هزینه‌های ساخت مسکن در کشور ۴۰ درصد کاهش پیدا می‌کند.

مسکن به عنوان یکی از اساسی‌ترین و کلیدی‌ترین مولفه‌های زندگی بشر از جایگاه و اهمیت بسیار بالایی در ایجاد رفاه جوامع برخوردار است و از این رو، دولت‌ها هم موظف به تامین مسکن مورد نیاز جامعه برای تداوم حیات، ازدواج و فرزندآوری جوانان هستند.

بی‌توجهی به این مقوله مهم علاوه بر آن که جوامع را با چالش تامین مسکن و تورم افسارگسیخته در این حوزه مواجه می‌کند بلکه زمینه دوری جوانان از ازدواج و به تبع آن فرزندآوری را به وجود می‌آورد که این موضوع هم به عنوان خطری بسیار جدی آن جامعه را به سمت سالمندی هدایت می‌کشاند.

اهمیت این موضوع هم سبب شده که قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، دولت‌ها را موظف کرده سالانه اقدام به ساخت مسکن مورد نیاز کشور کنند تا نیاز به مسکن به عنوان یکی از اساسی ترین کالاهای جوامع برطرف شود.

با این وجود ساخت مسکن به صورت سنتی در طول دهه‌های گذشته علاوه بر اینکه هزینه‌ بسیار بالایی دارد بسیار طولانی و زمانبر است و تداخل مدت زمان طولانی ساخت با تورم سنگین سبب افزایش بسیار زیاد قیمت ساخت مسکن می‌شود.

این موضوع به همراه دلایل مختلف دیگر نه تنها سبب می شود که هزینه ساخت زیاد شود بلکه تعداد خانه‌هایی که در طول یک سال ساخته می‌شود هم بسیار کمتر از میزان نیاز کشور است که در نهایت انبوه نیاز در این حوزه را به دنبال خواهد داشت.

از این رو و با توجه به چالش‌هایی از جمله تعداد بسیار بالای واحد مورد نیاز، تورم و قیمت بالای مصالح ساختمانی، دستمزد بسیار بالای کارگر و موارد مختلف دیگر سبب شده تا سختی کار دولت و انبوه‌سازان در حوزه مسکن به صورت جدی افزایش پیدا کند و شاید بتوان گفت تنها در صورت توجه به صنعتی‌سازی ساختمان است که می‌توان به تمامی مشکلات اشاره شده غلبه کرده و در سریعترین زمان و با کمترین هزینه ممکن اقدام به ساخت مسکن مورد نیاز جامعه کرد.

در این میان با وجود این که روش‌های مختلفی در حوزه صنعتی سازی ساختمان طی سال‌های گذشته به کشور وارد شد اما قیمت تمام شده بسیار بالا یکی از دلایل عدم گرایش به صنعتی‌سازی انبوه در گذشته بوده چرا که صرفه اقتصادی لازم را به دنبال نداشت و از آن صرفا در موارد و شرایط خاص استفاده می‌شد که قطعا به دلیل تعداد کم ساختمان های ساخته شده به این روش مشکلی از معضل صنعت ساختمان سازی کشور را حل نمی‌کند.

تکنولوژی GHS راهکار بسیار خاص و ویژه‌ای برای صنعتی‌سازی ساختمان ارائه کرده و در مدت زمانی بسیار کم ساختمان‌های از یک تا سه طبقه را به گونه‌ای می‌سازد که هزینه تمام شده آن حدود ۶۰ درصد قیمت تمام شده ساختمان‌سازی به شیوه سنتی است.

در این روش، ساختمان سه طبقه با رعایت کامل استانداردهای روز جهان، از زمان زیرسازی تا بهره‌برداری نهایتا در مدت سه تا چهار هفته به بهره‌برداری رسیده و با توجه به همین زمان کم با چالش تورم ناشی از طولانی شدن ساخت مواجه نمی‌شود  و در واقع با توجه به اینکه یک ساختمان سه طبقه با روش سنتی در صورتی که بدون هیچ معطلی ساخته شود به طور میانگین هشت ماه به طول می‌انجامد، سرعت ساختمان سازی در روش GHS ۵۰۰ درصد نسبت به ساختمان سازی به روش سنتی بیشتر است.

از سوی دیگر علاوه بر آنکه این ساختمان‌ها بر پایه PVC ساخته می‌شوند و کشور ما در این حوزه کاملا خودکفا است و هیچ مشکلی در زمینه تامین مواد اولیه آن وجود ندارد، اجرای آسان آن نیاز به کارگر و استاد بنا را هم به حداقل ممکن رسانده و به این ترتیب هزینه ساخت هم نسبت به روش سنتی کاهش پیدا می‌کند.

نکته بسیار مهم در ارتباط با این صنعت آن است که نسل پیشین ساختمان‌های پیش ساخته GHS به تایید مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی رسیده و به همین دلیل مشکلی برای اجرای این پروژه‌ها در کشور وجود ندارد و صرفا ایران به دلیل تحریم با مشکل عدم امکان واردات تکنولوژی و حتی پنل‌های این ساختمان‌ها امکان استفاده از این تکنولوژی در کشور را نداشت.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دفتر منطقه‌ای بنیاد جهانی انرژی در ایران، در حال حاضر بنیاد جهانی انرژی به دلیل معافیت از تحریم‌های بین‌المللی اقدام به انتقال دانش فنی این تکنولوژی به کشور کرده و این انتقال تکنولوژی نوید بخش آینده‌ای درخشان در حوزه ساخت و ساز در ایران خواهد بود.

لازم به ذکر است؛ بنیاد جهانی انرژی پس از یک دهه فعالیت و همکاری در حوزه طرح‌های پایداری در ایران و ارزیابی‌های دوره‌ایی از نتایج بدست آمده از این همکاری، در سپتامبر ۲۰۲۱ طی حکمی بطور رسمی دفتر ایران خود را در شهر یزد و در منطقه تاریخی این شهر راه‌اندازی کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha