• یکشنبه / ۹ مهر ۱۴۰۲ / ۱۸:۴۸
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1402070906221
  • خبرنگار : 50455

ایسنا گزارش می‌دهد؛

محور گردشگری تاریخی؛ حلقه مفقوده در استان قم

محور گردشگری تاریخی؛ حلقه مفقوده در استان قم

ایسنا/قم مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم، با بیان اینکه محور گردشگری تاریخی حلقه مفقوده در استان قم است، عنوان کرد: اگر چه بازارها محور گردشگری است اما بازارهای استان قم ظرفیت پذیرش گردشگران را ندارند اما باید این ظرفیت ایجاد شود؛ مرمت بازار کهنه در دستور کار قرار دارد و در همین راستا سال گذشته ۳۵ سقف در این بازار زده شد.

علیرضا ارجمندی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم در نشست خبری که امروز، ۹ مهرماه در منطقه نمونه گردشگری دهکده سلامت صبا دستجرد قم برگزار شد، عنوان کرد: خلجستان از جمله مناطق گردشگری است که ظرفیت‌های بکری دارد و می‌تواند کارکردهای اقتصادی مطلوبی داشته باشد و با اراده مسئولین این منطقه و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی تحول خوبی در حوزه گردشگری خواهد داشت.

ارجمندی ادامه داد: با توجه به شرایط اقلیمی مردم قم نیازمند مجموعه‌های گردشگری ییلاقی هستند. لذا زیرساخت‌های گردشگری عمومی بهترین ظرفیت برای ارائه خدمات تفریحی و رفاهی به عموم مردم است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم با بیان اینکه منطقه نمونه گردشگری دشت بهشت نایه و دهکده سلامت صبا دستجرد جزء بهترین نمونه‌های گردشگری ایران است، افزود: ۱۶۸ منطقه نمونه گردشگری در کشور وجود دارد که از این تعداد ۶۵ منطقه گردشگری در مرحله آغاز کار هستند و مابقی در حال فعالیت هستند.

وی آب فراوان، وجود دریاچه‌ها و آب و هوای مناسب و تنوع خدمات را ازجمله ویژگی‌های منطقه خلجستان دانست و گفت: ظرفیت بسیار خوبی وجود دارد، لذا اطلاع‌رسانی و تسهیل در امور اداری می‌تواند جهش خوبی را ایجاد کند. با این هدف که بخش عظیمی از شهروندان قم در ایام تعطیلات و همچنین گردشگران بین‌المللی، خلجستان را به عنوان مقصد خود انتخاب کنند.

ارجمندی اظهار کرد: منطقه خلجستان نیاز به اطلاع‌رسانی و معرفی و تبلیغات دارد؛ استان قم نیازمند این است که مجموعه‌هایی همچون منطقه نمونه گردشگری دشت بهشت نایه و دهکده سلامت صبا دستجرد معرفی شود.

وی ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس، با بیان اینکه پیوند حوزه گردشگری و دفاع مقدس در حوزه برپایی موزه و تورهای بازدید از مناطق جنگی است، ادامه داد: اولین مجوز موزه دفاع مقدس کشور برای استان قم صادر شده است و امیدواریم در غنای محتوایی و استاندارهای موزه همکاری خوبی داشته باشیم.

ارجمندی پیوند هفته وحدت با میراث فرهنگی را مورد توجه قرار داد و گفت: گردشگری صنعت کاملا انسانی است و هفته وحدت هم به منزله یکپارچگی فرهنگ شیعه و سنی است؛ امیدواریم همه ما حول محور انسانیت، اخلاق و اهل بیت(ع) بتوانیم این وحدت را داشته باشیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم، با اشاره به اینکه گردشگری نیاز به اطلاع رسانی دارد، افزود: در این رابطه باید پیوند رسانه‌ها و گردشگری قوی‌تر باشد؛ چرا که در حوزه گردشگری به ورود بخش خصوصی و سرمایه گذاران نیاز داریم و جذب سرمایه‌ها در این حوزه نیازمند فرهنگ سازی است.

ارجمندی گفت: جوامع امروز در تکنولوژی پیشرفت کرده‌اند اما به لحاظ هویتی دچار ضعف هستند. امروز گردشگران به دنبال تجمل نیستند بلکه به دنبال هویت‌ها هستند؛ اصحاب رسانه باید ظرفیت‌های قم را به عنوان گردشگری فرهنگی و مذهبی قم اطلاع رسانی کنند.

وی تاکید کرد: یکی از رسالت‌های اصحاب رسانه معرفی پیشینه میراث فرهنگی قم در حوزه شهر تاریخی و سایت موزه تپه قلی درویش است؛ زیرا علی رغم همه موانع با توافق با اداره اوقاف و با تامین اعتبار سایت موزه قلی درویش را آغاز کرده‌ایم.

ارجمندی بر ثبت جهانی کاروانسرای دیرگچین اشاره کرد و گفت: کاروانسرای دیرگچین اولین اثر جهانی در استان قم است و با توجه به جامعیت آن مادر کاروانسراها نامیده شده است؛ پرونده حرم مطهر حضرت معصومه(س) نیز برای ثبت جهانی آماده شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم، با بیان اینکه محور گردشگری تاریخی حلقه مفقوده در استان قم است، عنوان کرد: اگر چه بازارها محور گردشگری است اما بازارهای استان قم ظرفیت پذیرش گردشگران را ندارند، اما باید این ظرفیت ایجاد شود؛ مرمت بازار کهنه در دستور کار قرار دارد و در همین راستا سال گذشته ۳۵ سقف در این بازار زده شد.

ارجمندی بهترین محور گردشگری و بهترین محور سوغات استان قم را بازار کهنه تا مسیر امامزاده موسی مبرقع دانست و افزود: سرای ملاحسین، بازار کهنه، مسجد جامع، مدرسه جهانگیرخان، مورد مرمت قرار گرفتند؛ در حال حاضر با همکاری شهرداری و دادستانی بازار کهنه مرمت شده است، مغازه‌های تعطیل در این بازار نوسازی شده و مورد استفاده عموم مردم قرار گرفته و فاز بعدی مرمت میدان کهنه است.

وی ارتقا طول سفر و افزایش سهم اقتصادی گردشگری در استان قم را مورد توجه قرار داد و گفت: مکمل‌های سفر با برنامه‌ریزی‌های جامع و فضاسازی و افزایش مراکز گردشگری در افزایش طول سفر زائرین بسیار موثر است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم احیای محور گردشگری بازار کهنه را مورد توجه قرار داد و گفت: حفظ و احیای مشاغل سنتی در این بازار همواره مورد توجه ما بوده است؛ علاوه بر این کف‌سازی و فضاسازی چهار ضلع بازار و سرای رشید را در دستور کار داریم و قصد داریم یک محور گردشگری میراثی از چهار راه بازار و تا امامزاده موسی مبرقع تعریف کنیم.

وی تاکید کرد: یکی از کمبودهای میراثی قم، موزه است، قم با این سابقه تاریخی موزه ندارد. لذا در این راستا نیازمند کمک شهرداری و سایر دستگاه‌ها برای تامین زمین مورد نیاز هستیم؛ به تشخیص کارشناسان این آثار کمتر از موزه ملی نیست و بیش از ۶ هزار شیء تاریخی داریم که باید به نمایش گذاشته شود.

ارجمندی اظهار کرد: ۹۰ درصد حوزه گردشگری با بخش خصوصی است و باید از سرمایه‌گذاران در چارچوب‌های قانونی حمایت کنیم، ما در بخش خصوصی علاوه بر تخت‌های اقامتی، مکمل‌های تفریحی و پذیرایی داریم.

وی یادآور شد: ۶۷ پروژه اقامتی و تفریحی داریم که با اعتباری بالغ بر ۵ هزار میلیارد تومان آغاز به کار کرده‌اند و قطعا امروز این هزینه بالاتر از این میزان است؛ این پروژه‌ها ۳۲۰۰ اشتغال و ۴ هزار تا تخت ایجاد می‌کند.

اجمندی بیان کرد: اگر چه دو سال کرونا منجر به توقف فرآیند گردشگری شد اما در ۶ ماه گذشته استان قم بیشترین ظرفیت گردشگری را به خود اختصاص داد و ضریب اشغال تخت‌ها ۱۰۰ درصد بوده است؛ کمبود تخت هتل ۵ ستاره در استان مشهود است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم  ادامه داد: در استان قم دو زائر سرا در حال دریافت مجوز هستند با این هدف که همه افراد با هر توان مالی در استان اقامت کنند.

وی حمایت بانک‌ها از واحدهای فرسوده اقامتی را مورد توجه قرار داد و گفت مهم‌ترین هدف ما ارتقا کیفیت اقامت گردشگران است و اجازه نمی‌دهیم با توجه به میزان ورود مسافرین کیفیت از بین برود و فدای کمیت شود. در همین راستا ۱۱۰۰ مورد نظارت داشتیم و به دنبال بازسازی واحدهای فرسوده هستیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha