• دوشنبه / ۱۰ مهر ۱۴۰۲ / ۱۲:۰۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402071006643
  • خبرنگار : 50355

 مدیر جهاد کشاورزی بجستان خبر داد

کاهش ۲۰ درصدی سطح زیر کشت نعناع در بجستان

کاهش ۲۰ درصدی سطح زیر کشت نعناع در بجستان

ایسنا/خراسان رضوی  مدیر جهاد کشاورزی بجستان با بیان اینکه تغییرات آب و هوایی و کاهش بارندگی‌ها مهم‌ترین چالش تولید نعناع در بجستان است از کاهش ۲۰ درصدی سطح زیر کشت نعنا در این شهرستان خبر داد.

حجت حسن‌نیا در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: یکی از گیاهان دارویی مهم که در شهرستان بجستان کشت می‌شود، گیاه نعناع است و طبق روال همه‌ساله، برداشت این گیاه از اوایل اردیبهشت‌ماه آغاز و تا اواسط مهرماه ادامه دارد و پیش‌بینی می‌شود تا پایان فصل برداشت، ۱۲۰۰ تن نعنای تازه از مزارع بجستان برداشت شود.

وی با بیان اینکه سطح زیر کشت نعنا در بجستان ۲۳ هکتار است، اظهار کرد: با توجه به نیاز آبی نعناع و کاهش بارندگی‌ها در سال زراعی گذشته، سطح زیر کشت این محصول در سال جاری نسبت به سال گذشته حدود ۲۰ درصد کاهش داشته است.

وی همچنین با اشاره به میزان اشتغال‌زایی ناشی از کشت نعناع در شهرستان بجستان افزود: با توجه به اینکه عملیات کاشت، داشت و برداشت نعناع، اکثراً به صورت دستی انجام می‌شود، در زمان برداشت حدوداً ۱۵۰ نفر مشغول به کار هستند.

حسن‌نیا خاطرنشان کرد: نعنای بجستان با توجه به اینکه در مناطق کوهپایه‌ای شهرستان کشت شده، از اسانس خوبی برخوردار است همچنین با توجه به استفاده از کودهای حیوانی و عدم مصرف سموم، این محصول، از محصولات سالم به شمار می‌رود.

وی در مورد نحوه فروش نعناع نیز گفت: اکثر نعنای تولید شده، خشک و بسته بندی شده و به مرکز استان ارسال و مقداری نیز از طریق تاجران استان به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی بجستان در پاسخ به این سؤال که آیا در شهرستان بجستان برای فرآوری نعناع نیز اقداماتی صورت گرفته است، اظهار کرد: به صورت رسمی تنها برای یک واحد فرآوری نعناع در شهرستان برای خشک کردن و بسته‌بندی مجوز صادر شده و سایر مراکز به صورت سنتی و غیر رسمی به کار خشک کردن، بسته بندی و عرق‌گیری مشغول هستند.

حسن‌نیا تغییرات آب و هوایی را مهم‌ترین چالش در زمینه تولید نعناع ذکر کرد و افزود: گیاه دارویی نعناع در سال گذشته با کم‌آبی ناشی از کاهش بارندگی، افت سطح آب‌های زیرزمینی و افزایش دما مواجه شد که تمامی این موارد میزان تولید را تحت تأثیر قرار داد.

وی کمبود کارگر محلی در زمان برداشت محصول، عدم دسترسی مستقیم کشاورز به بازار مصرف، عدم کفایت سرمایه‌گذاری در راستای صنایع تبدیلی و تکمیلی را از جمله موانع و مشکلات دیگر بر سر راه تولیدکنندگان این محصول برشمرد.

 حدود ۸۵ درصد مردم بجستان در بخش کشاورزی فعالیت دارند و زعفران، آنغوزه، زیره سیاه، زیره سبز، نوروزک، آویشن، کلپوره، درمنه، گل زرد، گل گاوزبان و بومادران از جمله سایر گیاهان دارویی شاخص است که در بجستان کشت می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha