• دوشنبه / ۱۰ مهر ۱۴۰۲ / ۱۵:۲۵
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402071006901
  • خبرنگار : 50225

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان عنوان کرد

پیگیری امریه سربازی دانش‌آموزان "محیط‌بانی" در مناطق محیط زیست خوزستان

پیگیری امریه سربازی دانش‌آموزان "محیط‌بانی" در مناطق محیط زیست خوزستان
عکس از آرشیو

ایسنا/خوزستان مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به کمبود نیروی محیط‌بان در کشور گفت: در حال حاضر در مناطق تحت مدیریت، شکار ممنوع، تالاب‌ها و عرصه‌ها حدود یک محیط‌بان به ازای هر ۶ هزار هکتار داریم بنابراین باید فعالیت‌ها و دغدغه‌ها بیشتر شود.

داوود میرشکار در مراسم آغاز سال تحصیلی رشته محیط‌بانی که امروز (۱۰ مهرماه) در هنرستان کشاورزی شهید باهنر شوشتر برگزار شد، اظهار کرد: راه‌اندازی رشته محیط‌بانی برای حفاظت از عرصه‌های طبیعی و محیط زیستی خوزستان انجام شده است و قطعا باید تجربیات در محیط به این افراد منتقل شود. راه‌اندازی این رشته برای نخستین بار به صورت پایلوت در استان‌های خوزستان و فارس انجام شد که اتفاق میمونی است و با توجه به این تجربه موفق، قرار است این رشته در استان‌های اردبیل و مازندران نیز ایجاد شود.

به گزارش ایسنا، وی افزود: در حال پیگیری هستیم که دانش‌آموزان رشته محیط‌بانی در زمان سربازی، امریه خود را در مناطق چهارگانه محیط زیست خوزستان بگذرانند. امیدواریم با پیگیری‌ها، در اولویت استخدامی سازمان حفاظت محیط زیست نیز قرار بگیرند.

میرشکار بیان کرد: در حوزه محیط زیست چالش‌های بسیار زیادی داریم؛ محیط زیست مربوط به تک تک ما است و باید این فضا را حفظ کنیم و محیط زیست‌مان را بهتر به نسل آینده تحویل دهیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: آلاینده‌های ناشی از توسعه باید کمتر منتشر شوند و به صورت مدیریت‌شده از انتشار آلاینده‌ها، آلوده کردن زمین و برگشت آثار این آلاینده‌ها به خودمان جلوگیری کنیم.

میرشکار عنوان کرد: بقای انسان در کره زمین به صورت مستقیم به بقای گونه‌های جانوری، گیاهی و همه اجزای این سیستم برمی‌گردد و اگر خلائی در جایی ایجاد کنیم بقای انسان در کره خاکی یا به نوعی تمام این کره خاکی به خطر می‌افتد.

وی افزود: یک محیط‌بان مانند یک معلم نمی‌تواند بدون عشق این کار را به عنوان یک شغل داشته باشد و اگر در کار حفاظت از محیط زیست عشق نباشد، خیلی سخت می‌گذرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان اینکه محیط‌بانانی که با عشق کار می‌کنند باید ویژگی‌های خاصی داشته باشد، عنوان کرد: یک محیط‌بان باید یک مدیر خوب باشد تا در شرایط مختلف تصمیم خوبی بگیرد. محیط‌بان باید تسهیل‌گر و سخنران خوبی باشد زیرا در بسیاری مواقع برای حفظ محیط زیست باید طرف مقابل را ارشاد کنیم تا محیط زیست را حفظ کند.

وی افزود: محیط‌بان باید یک نظامی قوی باشد و بداند چگونه و کی از سلاح استفاده کند و چه رفتاری داشته باشد. همچنین باید یک کارشناس خوب باشد و دانش کافی داشته باشد و از این دانش برای واکنش مناسب در تغییرات محیط و  انجام اقدامات استفاده کند. همچنین باید حقوقدان باشد و بداند چگونه جلوی تخلف را بگیرد و با متخلف برخورد کند تا متخلف را ضابطه‌مند هدایت و به مراجع مربوطه هدایت کند.

میرشکار بیان کرد: یک محیط‌بان باید امدادگر خوبی باشد تا اگر اتفاقی برای همکار یا کسی در محیط بیفتد این موضوع را مدیریت کند. همچنین باید بداند چگونه از محیط صعب‌العبور به سلامت عبور کند. محیط‌بان باید تمام تغییرات محیط را رصد کند و گزارش دهد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان عنوان کرد: استاندارد تعداد محیط‌بانان در مناطق طبیعی در دنیا یک نفر به ازای هر یک هزار هکتار است اما در ایران این شاخص شش برابر کمتر است بنابراین باید فعالیت‌های مضاعفی داشته باشیم تا از عرصه‌های طبیعی حفاظت بهینه داشته باشیم.

میرشکار بیان کرد: در حال حاضر در مناطق تحت مدیریت، شکار ممنوع، تالاب‌ها و عرصه‌ها حدود یک محیط‌بان به ازای هر ۶ هزار هکتار داریم بنابراین باید فعالیت‌ها و دغدغه‌ها بیشتر شود. از سوی دیگر نیز باید تا حد توان از ظرفیت مردم برای حفظ ارزش‌های طبیعی استفاده کرد.

امین برملا معاون آموزش متوسطه اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان نیز در این مراسم با تقدیر از هنرجویانی که سال گذشته به عنوان نخستین هنرجویان محیط‌بانی در کشور در این هنرستان ثبت‌نام کردند، گفت: تدارکات لازم برای تحصیل این دانش‌آموزان به صورت کیفی در این هنرستان پیش‌بینی شده است.

وی افزود: قطعا این عزیزان، محیط‌بانانی خواهند بود که اهتمام لازم برای حفظ محیط زیست را خواهند داشت و موفقیت‌های لازم را کسب خواهند کرد.

معاون آموزش متوسطه اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان گفت: یکی از دغدغه‌های آموزش و پرورش در چند سال گذشته راه‌اندازی رشته‌های جدید و توسعه آموزش‌های مهارتی به ویژه بر اساس نیاز جامعه و آمایش سرزمین بود.

وی با اشاره به تاسیس نخستین هنرستان محیط‌بانی کشور در این شهرستان گفت: انجام چنین کارهایی منفعت دو سویه در ساختار آموزشی و اشتغال کشور به وجود می‌آورد. اینکه رشته‌هایی با کمک دستگاه‌های متولی و دستگاه‌هایی که خود می‌توانند آموزش باکیفیت را در محیط کار رقم بزنند، راه‌اندازی شود می‌تواند به کیفیت آموزش در مدارس بسیار کمک کند.

برملا عنوان کرد: امیدواریم سایر شرکت‌ها و نهادها هم در کنار آموزش و پرورش، بحث آموزش در محیط واقعی کار و بر اساس مهارت‌ها و استانداردهای مجموعه‌های متولی رقم بزنند تا شاهد کیفی‌سازی آموزش‌ها در بحث‌های مهارتی و توسعه رشته‌های مهارتی در آموزش و پرورش باشیم. 

برملا بیان کرد: فارغ‌التحصیلانی داریم که در محیط واقعی کار آموزش دیده‌اند و قطعا آماده فعالیت به نحو مطلوب در حوزه آموزش دیده، هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha