• دوشنبه / ۱۰ مهر ۱۴۰۲ / ۱۶:۳۹
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402071006980
  • خبرنگار : 50210

سرمایه در گردش، چالش 90 درصد واحدهای صادراتی استان مرکزی

سرمایه در گردش، چالش 90 درصد واحدهای صادراتی استان مرکزی

ایسنا/مرکزی مدیرکل صمت استان مرکزی گفت: ۹۰ درصد واحدهای صادراتی استان در حوزه سرمایه در گردش درگیر چالش هستند .

علی جودکی دهم مهرماه ۱۴۰۱ در جلسه کارگروه توسعه صادرات استان مرکزی اظهار کرد: میزان صادرات استان در پنج ماهه نخست سال جاری ۴۱۰ میلیون دلار به وزن ۷۱۷ هزار تن بوده است و ۶۰ درصد کالای صادراتی شامل ۲۰ قلم کالا از جمله کالاهای پتروشیمی و صنعتی می شود که ۷۵ درصد این کالاها به کشورهای خاصی چون افغانستان، پاکستان، ترکیه، ارمنستان و آذربایجان صادر می شود.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه امسال میزان صادرات کشور و استان مثبت نبوده است، افزود: سوال اینجاست که چرا علیرغم افزایش وزنی صادرات، در حوزه ارزش با کاهش روبرو هستیم؟

جودکی تصریح کرد: برای صادرات یک کالا باید نیم نگاهی به ارزش افزوده آن داشته باشیم، اما در شرایط فعلی عواملی باعث شده است که نتوانیم اهداف را محقق کنیم. واحدهای تولیدی در تامین مواد اولیه دچار چالش هستند، بازگشت ارز حاصل از صادرات نیز مشکلاتی دارد در حالی که ارز حاصل از صادرات باید به کشور بازگردد، اما اختلاف بر سر این است که ارز با چه نرخی به کشور بازگردد و مسلما این عوامل در رشد صادرات اثرگذار است.

وی متوسط قیمت هر تن کالای صادراتی را در کشور ۳۴۶ دلار و در استان مرکزی ۵۷۱ دلار دانست و گفت: البته این رقم نسبت به دنیا( هر تن کالا ۲ هزار دلار) بسیار اندک است و این رقم نشان می دهد که کالاهای تولید شده به سمت ارزش افزوده حرکت نکرده اند و واحدهای تولیدی باید به سمت تولید کالای با ارزش افزوده بالا حرکت کنند و زنجیره ارزش را تکمیل کنند.

جودکی در خصوص میزان واردات استان بیان کرد: بالغ بر ۹۰ درصد کالاهای وارداتی استان مرکزی، ماشین آلات خط تولید، مواد اولیه و کالای واسطه ای است و در پنج ماهه امسال ۳۶۵ میلیون دلار معادل ۱۱۹ هزار تن واردات داشته ایم و ارزش هر تن کالای وارداتی بیش از ۳ هزار دلار بوده است که نشانگر واردات تکنولوژی و ماشین آلات و ... است.

وی با بیان اینکه این شکل از واردات نشان از بازسازی و بهسازی واحدهای تولیدی استان و به روزرسانی ماشین آلات و خط تولید دارد، گفت: در حوزه صادرات باید سبد محصولاتی خود و کشورهای هدف را افزایش دهیم که قطعا با این دو شاخص به صادراتی پایدار می رسیم.

مدیرکل صمت استان مرکزی اضافه کرد: در حوزه کشاورزی ۳ میلیون دلار صادرات از استان ثبت شده است، البته این عدد صرفا مربوط به آمار گمرکات است، اما به دلیل نبود زیرساخت ها برخی از محصولات گلخانه ای از نقاط دیگری از کشور صادر می شود و قطعا صادرات کشاورزی استان بسیار بالاست.

وی با اشاره به اینکه استان ها در حوزه صادرات براساس آمار گمرکات رتبه بندی می شوند، گفت: استان مرکزی به لحاظ این شاخص در جایگاه یازدهم کشور قرار دارد، اما قطعا در میزان صادرات تولیدی و صنعتی در رتبه چهارم یا پنجم کشور قرار داریم و اگر منشاء تولید در گزارشات صادراتی و گمرکات لحاظ شود مسلما تحلیل صادراتی دقیق تری انجام می گیرد.

جودکی با اشاره به اینکه سال گذشته بخش عمده ای از صادرات استان مربوط به شرکت آلومینیوم سازی بود که امسال این کار انجام نشده است و همین امر بخشی از کاهش صادرات استان را به دنبال داشته است، افزود: صادرکنندگان نقد دارند که چرا باید با وجود اینکه تمامی امور با ارز آزاد انجام می شود، اما ارز باید با قیمت نیمایی به کشور بازگردانده شود، همچنین صادرات در منطقه ویژه کاوه ساوه نیز کاهش داشته است و همین عوامل کاهش صادراتی استان را رقم زده است، البته آمار شش ماهه نیز قدری رشد صادرات را نشان می دهد.

وی با تاکید بر اینکه اگر هدفی را تعیین می کنیم باید همگی به سمت آن حرکت کنیم، گفت: ۹۰ درصد واحدهای صادراتی ما درگیر چالش در حوزه سرمایه در گردش هستند، همچنین برخی با کمبود مواد اولیه روبرو هستند و اگر توسعه صادرات را هدفگذاری می کنیم باید همه برای رفع مشکلات قدم برداریم ولی حتی برخی از دستورالعمل ها نیز صادرات را تحت تاثیر قرار داده است.

مدیرکل صمت استان مرکزی با اشاره به برگزاری پانزدهمین نمایشگاه بین المللی سنگ ایران در نیم‌ور محلات، گفت: این نمایشگاه پس از نمایشگاه آرژانتین، ایتالیا، چین و هند رتبه پنجم دنیا دارد و به لحاظ عرضه سنگ کوپ، اولین نمایشگاه جهان به شمار می رود به شکلی که سال گذشته ۳۰ هزار تن سنگ کوپ عرضه شد.

وی با اشاره به اعلام درخواست حضور ۲۵ کشور دنیا در این نمایشگاه، بیان کرد: ۲۲ استان که در حوزه تولید و صادرات سنگ های تزئینی فعالیت دارند در این نمایشگاه حضور پیدا می کنند.

جودکی با تاکید بر اینکه این نمایشگاه ۱۰۰ درصد توسط بخش خصوصی برپا می‌شود و دولت هیچ نقشی در آن ندارد، گفت: مجوز بین المللی برپایی نمایشگاه صنعت سنگ محلات صادر شده است.

وی با اشاره به اینکه ۷۰ درصد معادن سنگ تزئینی کشور در شعاع ۳۰۰ کیلومتری نمایشگاه مستقر هستند، افزود: مقرر شده است تمامی تجار خارجی نیاز خود به سنگ را از این نمایشگاه تامین و خریداری کنند.

جودکی همچنین به مشکلات زیرساختی در حوزه محور مواصلاتی به سمت نمایشگاه و حریم جاده اشاره کرد و از مسئولان ذیربط خواست تا تمهیدات لازم برای حل این مشکلات اندیشیده شود.

مدیرکل صمت استان مرکزی گفت: نمایشگاه صنعت از برندهای استان مرکزی است که در اواخر آبانماه برگزار خواهد شد و سازمان توسعه تجارت اعلام کرده است که اگر بتوان گرید نمایشگاه را ارتقا داد این نمایشگاه بین المللی شده و دومین نمایشگاه صنعت کشور بعد از تهران خواهد شد که موجب توسعه استان در ابعاد گوناگون حتی گردشگری می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha