• دوشنبه / ۱۰ مهر ۱۴۰۲ / ۱۷:۴۳
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1402071007034
  • خبرنگار : 50039

یک کارگردان تئاتر عنوان کرد

تئاتر هنر پیوند اقوام/ گلستان کانون گردهمایی تئاتری‌های داخلی و خارجی

تئاتر هنر پیوند اقوام/ گلستان کانون گردهمایی تئاتری‌های داخلی و خارجی

ایسنا/گلستان کارگردان تئاتر استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه هنر نمایش زبان گویای سنت‌ها و آیین‌هاست، افزود: حضور گروه‌های نمایشی در این جشنواره‌ها باعث معرفی فرهنگ اقوام مختلف داخلی و خارجی می‌شود.

محدثه مهرپویان، کارگردان تئاتر "مادر من دختر تو هستم" که به نمایندگی از استان سیستان و بلوچستان در بیست و یکمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی گلستان شرکت کرده است، پس از پایان اجرا در سالن نگاه مجموعه تالار فخرالدین اسعد گرگانی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: برای اجرا در این جشنواره به مدت سه ماه تمرین کردیم تا کار خوب ارائه شود.

وی با تاکید بر اینکه بر خلاف همیشه کار را با ریتم و انرژی خوب آغاز نکردیم، ادامه داد: در جریان اجرا وقتی کار پیش رفت و دقت، شور و شوق تماشاگران به گروه منتقل شد، شکل اجرا تغییر یافت تا حدی که مخاطب در برخی موارد تحت تاثیر دیالوگ‌های عاطفی قرار گرفت و این را به خوبی حس می‌کردیم.

این کارگردان با بیان اینکه نویسنده "مادر من دختر تو هستم" که به زبان محلی "موکه مه کنجکه تونو" تلفظ می‌شود، ارسلان محبی است، ادامه داد: آنچه مدنظر بود معرفی آداب و رسوم سیستان به مخاطبان است که سرلوحه کار خود قرار دادیم.

وی در خصوص محتوا و متن این نمایش که درباره یکی از رسم‌های قدیمی به نام "زن سرخون" (خون بست) بوده، توضیح داد: "ترمه" یک دختر ۱۴ ساله سیستانی است که فقط به خاطر برادرش که به جرم قتل "محمدامیر عیار" دستگیر شده، برای جلوگیری از خونریزی به اجبار به عقد "نظر" در می‌آید و اما...

تئاتر هنر پیوند اقوام/ گلستان کانون گردهمایی تئاتری‌های داخلی و خارجی

با غیررقابتی بودن جشنواره موافقم

مهرپویان با اشاره به میزبانی خوب استان گلستان و غیر رقابتی بودن جشنواره بیست و یکم نمایش‌های آیینی و سنتی گلستان، تصریح کرد: با غیر رقابتی بودن این جشنواره به شدت موافقم و این جشنواره را فرصتی می‌دانم تا اقوام و قومیت‌ها گردهم آمده و آداب و رسوم مناطق خود را معرفی کنند.

وی ضمن انتقاد از کم بودن تعداد نمایش‌های اجرا شده در جشنواره گرگان، این شهر را کانون گردهمایی تئاتری‌های داخلی و خارجی در جریان این رویداد دانست و بیان کرد: حضور کشورهای صاحب سبک تئاتر همچون چین و تاجیکستان و حتی اقوام مختلف ایران زمین علاوه بر تبادل دانش و متد نمایشی، سبب ارتقای کیفیت جشنواره و معرفی فرهنگ اقوام مختلف می‌شود.

به گزارش ایسنا، در این نمایش محمدعلی کیخایی، علی میر، ارسلان محبی، سعید شاقوزایی، ابوالفضل سعادتیان، علی سلجوقیان، حسین برازنده، محدثه مهرپویان، سوگل روحی، محمد جهانتیغ، ابوالفضل خاکرنگین و محمد عارف نارویی به ایفای نقش پرداختند.

ارسلان محبی، سحر کیخائی‌جوان، فرزاد فرشانیک، محمدامین فرشانیک، محیا مودی، مهدی حجتی، علی شیخی و مصطفی شهرکی از دیگر عوامل این نمایش هستند.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha