• چهارشنبه / ۱۲ مهر ۱۴۰۲ / ۰۹:۴۰
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402071207709
  • خبرنگار : 50184

ترک ناگهانی ورزش با بدن چه می‌کند؟

ترک ناگهانی ورزش با بدن چه می‌کند؟

ایسنا/کرمانشاه یک دکترای فیزیولوژی ورزشی به تشریح عوارض ترک ناگهانی ورزش روی بدن ورزشکاران پرداخت.

دکتر رستگار حسینی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به عوارض توقف ناگهانی ورزش برای بدن، اظهارکرد: ترک ناگهانی ورزش می تواند اثرات منفی روی بدن ورزشکاران داشته باشد.

وی یکی از اولین اثرات منفی ترک ناگهانی ورزش را نوسانات خلقی دانست و افزود: ورزش باعث ترشح اندورفین در مغز می شود که افزایش احساس شادی و کاهش استرس را بدنبال دارد، بنابراین ترک ناگهانی ورزش می تواند منجر به احساس افسردگی یا اضطراب شود.

عضو هیات علمی دانشکده علوم  ورزشی دانشگاه رازی کرمانشاه با بیان اینکه کاهش توده عضلانی و از دست دادن قدرت از دیگر عوارض ترک ناگهانی ورزش است، افزود: عدم فعالیت بدنی منجر به کاهش توده عضلانی و کاهش توده عضلانی باعث کندتر شدن متابولیسم و در نهایت ضعیف تر شدن عضلات می شود.

این دکترای فیزلوژی ورزشی یادآورشد: از دست دادن عضلات ۷۲ ساعت پس از توقف ورزش شروع می شود.  

وی در ادامه گفت: افزایش خستگی یکی  دیگر از عوارض ترک ناگهانی ورزش است، به این معنا که فعالیت های بدنی سطح انرژی بدن را افزایش می دهد، لذا کاهش ناگهانی ورزش می تواند منجر به کاهش سطح تولید انرژی و در نهایت خستگی و بی حالی شود.

حسینی با بیان اینکه ترک ورزش می تواند منجر به تغییرات قلبی و عروقی در فرد ورزشکار هم شود، عنوان کرد: ورزش منظم به بهبود گردش خون کمک می کند، بنابراین توقف ناگهانی ورزش می تواند منجر به کاهش سلامت قلب شود و حتی افزایش ضربان قلب را در حالت استراحت، افزایش احتمال سکته مغزی و باریک شدن شریان ها را به دنبال داشته باشد.

وی در ادامه ورزش را عاملی برای بهبود کیفیت و سلامت خواب افراد دانست و گفت: ترک ناگهانی ورزش می تواند مشکلاتی همچون دیر به خواب رفتن، بی قراری در شب ها و بی خوابی را به همراه داشته باشد.

عضو هیات علمی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه رازی کرمانشاه یکی دیگر از عوارض ترک ناگهانی ورزش را بی نظمی های گوارشی عنوان کرد و گفت: ورزش باعث تحریک سیستم گوارشی و بهبود سلامت روده ها می شود، بنابراین قطع ناگهانی آن، یبوست، کندی هضم و سایر مشکلات گوارشی را در پی خواهد داشت.

وی در ادامه با بیان اینکه حفظ یک سبک زندگی فعال و ورزش منظم ضروری است، گفت: توقف ورزش باید یک فرآیند تدریجی و نه ناگهانی باشد، به گونه ای که به بدن زمان بدهیم تا خود را تنظم کند.

حسینی در پایان افزود:  اگر قصد دارید ورزش را برای مدت طولانی متوقف کنید، قبل از توقف با پزشک مشورت کنید. مشاوره با پزشک این امکان را فراهم می کند تا توصیه‌های حرفه‌ای لازم را به ورزشکار داشته باشد و فعالیت‌های فیزیکی جایگزینی را که برای بدن نیاز کمتری دارند، توصیه کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha