• چهارشنبه / ۱۲ مهر ۱۴۰۲ / ۱۵:۰۲
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1402071208135
  • خبرنگار : 50026

طرح تولید قراردادی گوشت شتر در ۴ شهرستان اجرایی می‌شود

طرح تولید قراردادی گوشت شتر در ۴ شهرستان اجرایی می‌شود

ایسنا/خراسان جنوبی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: طرح تولید قراردادی گوشت شتر در چهار شهرستان استان به صورت پایلوت اجرا می‌شود.

مهدی جعفری، امروز چهارشنبه در آیین شکرگزاری برداشت خرما در شهرستان طبس تصریح کرد: چهار شهرستان طبس، نهبندان، بشرویه و خوسف برای اجرای این طرح مهم انتخاب شدند و نهاده و ارز مورد نیاز را تامین خواهیم کرد لذا سودآوری خوبی برای کشاورزان خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه برای اجرای این طرح مراحل اولیه تخصیص نهاده انجام شده و در مرحله تخصیص ارز هستیم تا بتوانیم شتر را از پاکستان وارد کنیم، افزود: پیش‌بینی می‌شود در سال جاری چهار هزار و ۳۰۰ تن خرما در استان تولید شود که از این میزان سه هزار و ۷۰۰ تن متعلق به شهرستان طبس است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به هزار و ۵۰۳ سطح زیرکشت خرما در خراسان جنوبی ادامه داد: شهرستان طبس با سطح زیرکشت هزار و ۲۱۳ هکتار، ۸۰ درصد تولید خرما و شهرستان نهبندان با ۲۸۰ هکتار، ۲۰ درصد خرمای تولیدی استان را برعهده دارد.

جعفری تعداد بهره‌برداران خرما در خراسان جنوبی را هزار و ۶۰۰ خانوار اعلام کرد و گفت: باید زنجیره خرما در شهرستان طبس تکمیل شود.

وی با اشاره به اینکه ارقام تجاری محصول خرما، کبکاب، مضافتی، زاهدی و ارقام محلی خاره خُش و پُرکو است، بیان کرد: به دلیل مرغوبیت خرمای استان مشکلی در فروش آن نداریم اما هنوز خرمای خراسان جنوبی و طبس در سطح ملی معرفی نشده و اسم و آوازه‌ای از این خرمای باکیفیت در سطح کشور شنیده نمی‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: باغی که در آن هستیم با تولید ارقام مختلف خرما می‌تواند کانون توجه ملی باشد و کارشناسان مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی کشور را دعوت کردیم تا ۱۸ مهرماه میزبان آنها در شهرستان طبس باشیم و بتوانیم این باغ را به ایستگاه ملی نخیلات کشور تبدیل کنیم.

وی بیان کرد: محصول سیر بخش دستگردان طبس نیز از نظر کیفیت و مرغوبیت حرف اول را در سطح کشور می‌زند اما نیاز است در زمینه معرفی سیر و سایر محصولات استان بیش از گذشته تلاش کنیم و در این زمینه نیازمند همراهی کشاورزان و سایر بخش‌های متولی هستیم.

جعفری گفت: ۱۱ محصول از جمله زرشک، عناب، زعفران، انار، پسته، خرما، پنبه، زیتون، عسل، شتر، بز کرکی و خاکشیر را در سبد حمایتی قرار داده‌ایم و درخصوص افزایش کمیت و کیفیت این محصولات حمایت‌های لازم را خواهیم داشت. برنامه داریم که محصولاتی از جمله خرما، سیر و آنغوزه به نام طبس در سطح ملی برندسازی شود و در مورد خرما حمایت‌ها و اعتبار لازم را اختصاص خواهیم داد، چرا که خرمای طبس در سایر مناطق بسته بندی و به نام خودشان معرفی می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: اولویت اول شهرستان طبس را بر مرمت قنوات نهرین گذاشته‌ایم که امیدواریم مطالعات آن با همراهی کشاورزان سریعتر انجام شود، دولت سیزدهم و ما در جهاد کشاورزی استان مصمم هستیم که روی قنوات نهرین کار کنیم.

وی از اجرای ۵۰ هکتار آبیاری زیرسطحی در شهرستان طبس خبر داد و گفت: از این مقدار تاکنون مطالعات ۲۹ هکتار انجام شده و آماده کار است.

جعفری با اشاره به اهمیت امنیت غذایی بیان کرد: امروز قدرت غذا از قدرت اسلحه بیشتر است و افرادی می‌توانند بر جوامع حکمرانی کنند که غذای بیشتری برای جامعه خود و سایر جوامع فراهم کنند.

وی با اشاره به شعار سال مبنی بر "رشد تولید و مهار تورم" بیان کرد: ما هیچ گونه محدودیت و ممنوعیتی در راستای افزایش تولید در سطح کشور و استان به ویژه در بخش کشاورزی نداریم.

مراسم شکرگزاری برداشت خرما با حضور رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، نماینده مردم فردوس، طبس، بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی، جمعی از مسئولان استانی و شهرستان طبس برگزار شد و با تقدیر از سه نخل‌کار نمونه همچنین کشاورز نمونه پرداخت کننده زکات خرما همراه بود.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha