• جمعه / ۱۴ مهر ۱۴۰۲ / ۱۵:۱۵
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1402071409110
  • منبع : نمایندگی اردبیل

امام جمعه اردبیل:

ضرورت مهار سیلاب‌ها و تقویت آبخیزداری در استان اردبیل

ضرورت مهار سیلاب‌ها و تقویت آبخیزداری در استان اردبیل

ایسنا/اردبیل امام جمعه اردبیل گفت: باید اقدامات اساسی مثل مهار سیلاب‌ها و تقویت آبخیزداری و احداث سدهای معیشتی در مناطق سیل‌خیز استان اردبیل در اسرع وقت صورت بگیرد.

آیت الله سید حسن عاملی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل ۱۴ مهر در خطبه های این هفته نماز جمعه که در محل مصلای اردبیل با حضور پرشور و گسترده نمازگزاران برگزار شد با اشاره به سیل اخیر در مناطق استان اظهار کرد: سیل اخیر در مناطق مختلف استان برای چندمین بار ضرورت احداث تأسیسات برای مهار سیل و ماندگار شدن آب در منطقه را اثبات و حجت را بر مسئولین مخصوصاً وزارت نیرو تمام کرد.

خطیب جمعه اردبیل گفت: هر بار که سیل می‌آید اهالی آن مناطق با من تماس می‌گیرند و غصه می‌خورند که چرا این آب که رحمت خدا و مایه عزت است از منطقه خارج شد. می‌گویند تخریبات آن نصیب ما می‌شود اما برکات آن برای یک کشور دیگر است. تابستان امسال در شهرستان مشگین شهر در بعضی از مناطق شهر بحران آب حاکم بود و اگر درایت معاونت عمرانی استانداری نبود قطعاً بحران به فاجعه تبدیل می‌شد اما در همان منطقه بارها مثل امسال شاهد سیل و خرابی بودیم.

وی افزود: بر اثر قحطی و کمبود باران صدها روستای استان که از آب چشمه سیراب می‌شدند در اثر تعطیلی چشمه نه در زمین آب دارند و نه در آسمان، البته برنامه مفصلی توسط دولت و سپاه برای تامین آب این روستاها شروع شده ولی کافی نیست و اقتضاء می‌کند اقدامات اساسی مثل مهار سیلاب‌ها،  تقویت آبخیزداری و احداث سدهای معیشتی در این مناطق در اسرع وقت صورت گیرد.

وی گفت: دولت باید به شدت مواظب باشد کسری بودجه‌ از عوامل اصلی تورم است لذاا از خلق پول و بالا بردن حجم نقدینگی و استقراض از بانک مرکزی اجتناب نماید یعنی انضباط مالی باید در اوج باشد و الاّ استمرار تورم دورقمی قطعی خواهد بود مجلس علاوه بر لحاظ لزوم پایین آمدن تورم در تصویب قوانین نباید هزینه بدون منبع به بودجه تحمیل کند و اصل ۷۵ قانون اساسی می‌گوید:طرح‌های قانونی و پیشنهادها و اصلاحاتی که نمایندگان درخصوص لوایح قانونی عنوان می‌کنند و به تقلیل درآمد عمومی یا افزایش هزینه‌های عمومی می‌انجامد در صورتی قابل طرح در مجلس است که در آن، طریق جبران کاهش درآمد یا تامین هزینه‌ جدید نیز معلوم شده باشد.

آیت الله عاملی تصریح کرد: زمانی دولت ارز نیمایی را ۳۸ تومان می‌خرید وبه قیمت ۴۲۰۰ تومان به وارد کننده‌ها می‌داد طبعاً بانک مرکزی ملزم به پرداخت مابه التفاوت بود در حالی که منبعی برای آن پیش بینی نشده بود. مجلس باید در خط مقدم حل تورم دو رقمی باشد و حرکت بر خلاف آن به جایگاه مجلس و مجلسیان لطمه می‌زند. مجلس حتماً توجه دارد که رکن مهار تورم رعایت تناسب بین هزینه و منابع است یکی از جاهایی که این توازن در آنجا به هم می‌خورد کمیسیون تلفیق است.

امام جمعه اردبیل اظهار کرد: بعضی از مصوبات کمیسیون تلفیق در بعضی از سنوات در مسیر مهار تورم نیست. گاهی کمیسیون تلفیق تغییرات بسیار خطیر در بودجه اعلامی دولت درست و هزینه خاص در بودجه ایجاد می‌کند. کسانی که در کمیسیون تلفیق حضور دارند باید مصالح کلان کشور را مد نظر قرار دهند. عضو کمیسیون تلفیق باید توجه کند که بعد از رای اعتماد مجلس او دیگر نماینده یک منطقه خاص کشور نیست بلکه نماینده کل ملت است و اگر در مصوبات مجلس و کمیسیون تلفیق کل ملت را در نظر نگیرد قطعاً خیانت کرده است و در دراز مدت منطقه خودش نیز گرفتار می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha