• شنبه / ۱۵ مهر ۱۴۰۲ / ۱۳:۵۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402071509718
  • خبرنگار : 50107

معاون سرمایه‌گذاری و اقتصادی سازمان انرژی اتمی ایران:

جنگ اوکراین نشان داد که هر کشوری از علم هسته‌ای استفاده کند، حرف برای گفتن دارد

جنگ اوکراین نشان داد که هر کشوری از علم هسته‌ای استفاده کند، حرف برای گفتن دارد

ایسنا/خراسان رضوی معاون سرمایه‌گذاری و اقتصادی سازمان انرژی اتمی ایران گفت: جنگ اوکراین این را نشان داد که هر کشوری از علم و دانش هسته‌ای و علوم مختلف استفاده کند می‌تواند حرف برای گفتن داشته باشد.

شهرام ملازاده امروز ۱۵ مهرماه، در افتتاحیه پنجاه‌وچهارمین نمایشگاه تخصصی دستاوردهای صنعت هسته‌ای کشور که با همکاری سازمان انرژی اتمی و اداره کل آموزش‌وپرورش خراسان رضوی در دانشگاه فرهنگیان مشهد برگزار شد، اظهار کرد: نمایشگاه تخصصی دستاوردهای صنعت هسته‌ای کشور بعد از رونمایی در بیت رهبر معظم انقلاب در اولین شهر در مشهد رونمایی و افتتاح شد.

وی با بیان اینکه هر کشوری از فناوری، دانش روز و تکنولوژی بهره ببرد می‌تواند در عرصه جهانی حرف برای گفتن داشته باشد، عنوان کرد: شاید جنگ اوکراین این را نشان داد که هر کشوری از علم و دانش هسته‌ای و علوم مختلف بهره‌مند باشد، می‌تواند حرف برای گفتن داشته باشد. بسیاری گله می‌کردند که کشور ما با منابع غنی نفت و گاز چه نیازی به انرژی هسته‌ای دارد. متاسفانه رسانه‌های معاند بسیار از این موضوع استفاده‌ کردند اما در جنگ اوکراین دیدیم که اگر اوکراین از دانش و تکنولوژی که قبلا داشت استفاده می‌کرد این اتفاق نمی‌افتاد.

معاون سرمایه گذاری و اقتصادی سازمان انرژی اتمی ایران افزود: کشورهای اطراف ایران از جمله کشورهای عربی که منابع ‌غنی نفتی دارند نیز به سمت دانش هسته‌ای رفته‌اند. عربستان، امارات و ترکیه به این سمت رفته و قصد دارند برق خود را از انرژی هسته‌ای تامین کنند.

ملازاده با اشاره به اینکه نمایشگاه نمایشگاه تخصصی دستاوردهای صنعت هسته‌ای کشور در سه بخش اصلی و در قالب ۲۰ غرفه ارائه می‌شود، اضافه کرد: بخش اول چرخه سوخت، شناسایی و استحصال معادن تا استخراج اورانیوم و تبدیل به سوخت است. کشور ما یکی از چند کشور محدودی است که می‌تواند سوخت هسته‌ای تولید کند.

وی ادامه داد: بخش دوم نیروگاه اتمی است و در این بخش ماکتی از نیروگاه اتمی بوشهر ارائه خواهد شد. یکی از مواردی که بارها در این ۴۰ ساله شنیده‌ایم، این بوده که چند برابر نیروگاه معمولی برای این نیروگاه هزینه شده است. این موضوعات از طریق رسانه‌های معاند گفته می‌شود و این نیروگاه تاکنون سه بار هزینه‌های خود را تامین کرده است.

معاون سرمایه گذاری و اقتصادی سازمان انرژی اتمی ایران با بیان اینکه دنیا برای اینکه بتواند در آینده انرژی خود را تامین کند باید به سمت نیروگاه هسته‌ای برود، گفت: نیروگاه بوشهر سالی یک بار مجبور است برای اورهال به مدت بیش از ۲۰ روز خاموش شود که در آن چند روز آلودگی هوا افزایش پیدا می‌کند و چند وزارتخانه با مشکل روبه‌رو می‌شوند.

ملازاده با بیان اینکه بخش سوم کاربرد حوزه‌های پرتوی است، عنوان کرد: دیوارهایی که دور سازمان بودند با فرمایشات آقای اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی فروریخت و تلاش کردیم در راستای جهاد تبیین و فرمایش مقام معظم رهبری دستاوردهای هسته‌ای را برای مردم به نمایش بگذاریم.

وی بیان کرد: امروز در این نمایشگاه با آخرین دستاوردها و تکنولوژی‌های صنعت هسته‌ای روبه‌رو خواهید شد. اگر خون پاک شهدای هسته‌ای نبود، شاهد پیشرفت‌های امروز نبودیم. متاسفانه دشمن می‌دانست روی چه دانشمندانی سرمایه‌گذاری کردیم و آن‌ها را از ما گرفت، اما برادران آن‌ها در آینده ثابت خواهند کرد خون شهدا پایمال نخواهد شد و راهشان ادامه خواهد داشت.

ساخت نیروگاه تمام‌ایرانی تولید انرژی توسط متخصصان داخلی

به گزارش ایسنا، ملازاده همچنین در انتهای این مراسم و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تمام دستاوردهای نشان داده شده در بخش‌های مختلف نمایشگاه توسط متخصصان داخلی تولید شده و تنها در بخش نیروگاهی همچنان از کمک برخی کشورها استفاده می‌کنیم. شرکت‌های دانش‌بنیان ما با برخی از شرکت‌های بزرگ دنیا شانه به شانه در حال حرکت هستند و به صنعت هسته‌ای کمک می‌کنند. 

وی افزود: این خبر خوب در روزهای آینده اعلام خواهد شد که نیروگاه تمام‌ایرانی تولید انرژی توسط متخصصان داخلی در حال ساخت است و به زودی افتتاح می‌شود.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۷-۱۵ ۱۴:۱۸

منظور شما از تکنولوژی قبلی اکراین چیست که مانع حمله روسیه شود آیا همان بمب اتم است که پاکستان و کره شمالی و هند هم دارند ولی مردمش از گرسنگی می‌میرند و یا اتحاد جماهیر شوروی همه انها از جمله هسته ای و تانک و هواپیما را حمعا داشت دیدید چطور از هم پاشید