• شنبه / ۱۵ مهر ۱۴۰۲ / ۱۴:۰۵
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1402071509730
  • خبرنگار : 50294

مدیرکل دامپزشکی استان خبر داد:

۷٦ هزار بازدید از فرآورده‌های خام دامی در کردستان/روند کاهشی تب مالت انسانی در استان

۷٦ هزار بازدید از فرآورده‌های خام دامی در کردستان/روند کاهشی تب مالت انسانی در استان

ایسنا/کردستان مدیرکل دامپزشکی کردستان از انجام ۷٦ هزار بازدید از فرآورده‌های خام دامی در ٦ ماهە نخست سال جاری در استان خبر داد.

کامران زیبا کردار امروز (۱٥مهر) در نشست خبری بە مناسبت روز ملی دامپزشکی اظهار کرد:  هدف اصلی دامپزشکی‌ها کاهش خسارت و ضایعات ناشی از شیوع و بروز بیماری‌های واگیر، کاهش مخاطرات ناشی از بیماری‌های فرامرزی، تأمین و ارتقای سطح بهداشت و سلامت فرآورده‌های دامی است.

وی عنوان کرد: بیماری‌های واگیر مهم‌ترین خطر و مخاطرە برای دامپزشکی‌های سطح کشور است و کاهش خسارات و ضایعات ناشی از بیماری‌های واگیر یکی از وظایف مهم دامپزشکی‌های کشور است.

زیباکردار بیان کرد: باتوجە بە موقعیت منطقە کردستان و موقعیت جغرافیایی و همسایگیمآن با کشور عراق و پاکستان در مرزهای غربی و شرقی، هموارە در طول سالیان گذشتە مخاطرات بهداشتی بسیاری را در کشور ما ایجاد کردند کە یکی از اهداف سازمان کاهش این مخاطرات است.

بە گفتە وی، سازمان دامپزشکی مسئول حراست از سرمایەهای دامی و مسئول حفظ امنیت غذایی کشور است.

وجود ۱.٥ میلیون راس دام سبک و سنگین در کردستان

زیباکردار در ادامە بە وظایف متعدد دامپزشکی اشارە کرد و گفت: مبارزە با بیماری‌های دامی یکی از وظایف اصلی سازمان دامپزشکی است و در سطح استان قریب بە یک میلیون و ٥۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین در سطح دامداری‌های صنعتی و روستاها نگهداری می‌شود.

وی ادامه داد: براساس آماری کە وجود دارد حدود ۲٥ هزار بهرەبردار در سطح استان مشغول پرورش دام در استان هستند کە این پراکندگی واحدهای پرورش دامی در استان اقدامات بازرسی را با مشکل مواجە می‌کند و دربردارندە صرف هزینە و زمان است.

سرپرست ادارەکل دامپزشکی کردستان خاطرنشان کرد: هرسالە پنج بار از مراکز پرورش دام مورد پایش و بازدید دامپزشکی قرار می‌گیرند.

کامران زیباکردار افزود: هدف از نظارت‌های دامپزشکی از واحدهای پرورش دام شناسایی و پیشگیری از بیماری‌های مهم و استراتژیک تب برفکی، طاعون نشخوار کنندگان کوچک، تب مالت، هاری، آبلە، شاربون، طاعون، هاری و انجام واکسیناسیون‌ برعلیە این بیماری‌ها است.

وی یکی از مهم‌ترین وظایف سازمان دامپزشکی را پایش بیماری‌های دامی عنوان کرد و یادآور شد: هدف از نظارت‌های مداوم از واحدهای پرورش دام در سطح استان شناسایی و پایش بیماری قبل از شیوع و پیشگیری از آن است.

انجام ٤.۷ میلیون واکسیناسیون علیه بیماری‌های دام در کردستان

زیباکردار خاطرنشان کرد: در طول شش ماهە نخست سال جاری بالغ بر ٤ میلیون و ۷۰۰ هزار نوبت واکسیناسیون در سطح استان انجام شدە کە از این تعداد ٨٦ درصد از واکسیناسیون انجام شدە علیە بیماری‌های استراتژیک نام بردە شدە بە شکل رایگان و ۱٤ درصد بەصورت بهادار توزیع شدە است.

وی به خدمات قراردادی با بخش خصوصی اشارە کرد و گفت: قریب بە ٥٥ میلیارد ریال خدمات قراردادی واکسیناسیون با بخش غیردولتی در استان کردستان انجام شدە است.

انجام ۱۹۰۰ بازدید از واحدهای دامداری استان کردستان

زیباکردار بە پایش بیماری‌های دامی در سطح استان کردستان اشارە و تصریح کرد: بالغ بر یک هزار و ۹۰۰ بازدید از روستاها و دامداری‌های صنعتی و سنتی سطح استان صورت گرفتە است.

وی بیان کرد: علاوە بر بیماری‌های واگیر در پایش‌های سازمان دامپزشکی بحث بیماری‌های مشترک بین انسان و دام مورد هدف قرار گرفتە است، بیماری‌هایی همچون سل، تب کریمە کنگو، مشمشە، هاری کە در صورت عدم کنترل و پیشگیری، مخاطرات بهداشتی را برای جمعیت انسانی استان کردستان بەهمراە دارد.

سرپرست دامپزشکی استان کردستان افزود: کلیە گاوداری‌های صنعتی استان کردستان تحت پوشش برنامە مراقبت تب مالت و سل هستند و این بیماری در این مراکز کاملا کنترل شدە است.

کامران زیباکردار خاطرنشان کرد: حدود ۳۷  هزار راس تست سل و تب مالت انجام شدە کە از این تعداد ۹۱ راس دام آلودە شناسایی و از گلە خارج شدە است.

وی در خصوص بیماری مشمشە ادامە داد: حدود ۷۰۳ نوبت تست شناسایی آن انجام شدە است کە از این تعداد ۳ مورد دام آلودە شناسایی و حذف شدە است.

زیباکردار در خصوص شناسایی بیماری هاری گفت: ۲۹ مورد گزارش بە دست رسیدە کە بلافاصلە مورد آزمایش و بازدید قرار گرفته و در چهار کانون اقدامات لازم برای پیشگیری از این بیماری انجام شدە است.

وی اظهار کرد: خوشبختانە باتوجە بە اقدامات صورت گرفتە در سازمان هیچ اپیدمی از بیماری‌ واگیر را در سطح استان نداشتیم.

مدیرکل دامپزشکی کردستان افزود: به استناد گزارشات دانشگاە علوم پزشکی کردستان بیماری تب مالت انسانی در استان کردستان روند کاهشی داشته که این مهم ناشی از اقدامات پیشگیرانه حوزه دامپزشکی استان است.

کامران زیباکردار در خصوص اقدامات انجام شدە علیە بیماری انگلی دام گفت: سمپاشی رایگان ۲۰۰ هزار متر مربع جایگاە دامی و ۳۱ هزار راس دام از جملە اقدامات انجام شدە برعلیە بیماری انگلی دام در استان بودە است.

کردستان قطب پرورش مرغ در کشور

وی خاطرنشانە کرد: در خصوص بیماری‌های طیور در استان کردستان سرمایه‌گذاری‌های بسیاری انجام شده و صنعت مرغداری در استان کردستان توسعه بسیار خوبی داشته و کردستان بە یکی از قطب‌های پرورش مرغ در کشور تبدیل شدە است.

زیباکردار اضافە کرد: بالغ بر ٨۰۰ واحد مرغداری در سطح استان کردستان فعال است که بالغ بر  ۱۷ میلیون و ٥۰۰ هزار قطعه در دوره جوجه‌ریزی قرار دارند که سرمایە بسیار عظیمی برای استان است.

وی اضافە کرد: در رابطه با پایش و مراقبت بیماری‌های مختلف از جملە آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، در طول شش ماهە نخست سال جاری حدود یک هزار و ۹٤۰ بازدید انجام و بالغ بر ۱۲ هزار مورد آزمایش انجام شده که در نهایت ۷ مورد از کانون‌های درگیر بیماری‌ در سطح استان معدوم شدند.

انجام ۷٦ هزار بازدید از واحدهای تولید و توزیع محصولات دامی در کردستان

مدیرکل دامپزشکی کردستان گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون ۷٦ هزار بازدید از واحدهای مختلف تولید، توزیع و فراوری محصولات دامی انجام شده است کە از این تعداد ۷۹ تن انواع فراورده مختلف غیرقابل مصرف در این بازدیدها، کشف و معدوم‌سازی و از چرخە مصرف خارج شدند.

کامران زیباکردار افزود: در حال حاضر ۷ کشتارگاە دام در سطح استان کردستان فعال است کە در شش ماهە نخست سال جاری حدود ٥۲ هزار راس دام کشتار شدە و ۳٥ تن آن نیز غیرقابل مصرف شناختە شدە است.

وی اضافە کرد: همچنین ۷ واحد کشتارگاە طیور در استان کردستان وجود دارد کە در این مدت ۱۳ میلیون قطعە مرغ کشتار و ۲٦۰ تن آن غیرقابل مصرف شناختە شدە است.

زیباکردار ادامه داد: در برخورد با متخلفین توزیع فراوردەهای خام دامی غیرقابل مصرف، ۲٤٤ پروندە قضایی، تشکیل و ۲٤ واحد در استان کردستان پلمب شدە است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha