• شنبه / ۱۵ مهر ۱۴۰۲ / ۱۹:۴۹
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1402071510054
  • خبرنگار : 50604

رئیس اداره پنبه و دانه‌های روغنی جهاد کشاورزی گلستان:

آغاز کشت کلزا در گلستان از ۱۵ مهر/ بذر به میزان کافی موجود است

آغاز کشت کلزا در گلستان از ۱۵ مهر/ بذر به میزان کافی موجود است

ایسنا/گلستان رئیس اداره پنبه و دانه‌های روغنی جهاد کشاورزی گلستان از آغاز کشت کلزا در گلستان خبر داد و گفت: کشت این محصول تا اوایل آذر ماه در گلستان ادامه دارد.

علی موسی‌خانی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه بهترین تاریخ کشت کلزا در استان گلستان از ۱۵ مهرماه تا ۲۰ آبان ماه است، اظهار کرد: هر چه کشت کلزا زودتر انجام گیرد، عملکرد بهتر خواهد بود.

وی کلزا را محصولی مناسب در تناوب با غلات به‌خصوص گندم و همچنین برنج دانست و افزود: بهترین میزان بذر مورد نیاز برای کشت در هر هکتار بین سه تا چهار کیلوگرم است.

رئیس اداره پنبه و دانه‌های روغنی جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به اینکه در حال حاضر انواع بذرهای تولید داخلی و خارجی به مقدار مورد نیاز تهیه شده است، تصریح کرد: انعقاد قرارداد کشت کلزا با کشاورزان از اوایل مهرماه آغاز شده و بذر یارانه‌دار در اختیار آنان قرار می‌گیرد.

موسی‌خانی با تأکید بر اینکه کشاورزان از بذر خودمصرفی کلزا استفاده نکنند، گفت: حدود ۱۵ رقم کلزا شامل، «هایولای۵۰»، «هایولای ۴۸۱۵»، «آر جی اس»، «تراپر» و «دلگان» در گلستان کشت می‌شود.

این مقام مسئول یادآور شد: با توجه به استقبال کشاورزان گلستانی از کشت کلزا، در برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی امسال کشت کلزا در استان در سطح ۷۴ هزار هکتار تعیین شده است.

وی با اشاره به اینکه حاصلخیزی خاک و مبارزه با آفات، تقارن دوره رشد این محصول با نزولات آسمانی و امکان کشت بصورت دیم از مزیت‌های کلزا است، گفت: رعایت تاریخ زمان کشت این محصول تأثیر زیادی در افزایش راندمان تولید آن خواهد داشت.

موسی‌خانی عملکرد کلزا در مزارع گلستان را در هر هکتار دو تن اعلام کرد و افزود: در حال حاضر ۲۰۰ تن بذر کلزا تدارک دیده شده و اگر کشت این محصول با استقبال کشاورزان همراه باشد آمادگی تأمین بذر تا ۳۷۰ تن را داریم.

رئیس اداره پنبه و دانه‌های روغنی گلستان زراعت کلزا را به عنوان یک محصول راهبردی در راستای پایداری کشت گندم، تحقق اقتصاد مقاومتی و تضمین امنیت غذایی کشور برشمرد و افزود: کشت کلزا به سبب سهمی که در تولید روغن خوراکی دارد، گامی مهم در جهت بی‌نیازی از واردات روغن بوده و علاوه برآن با ایجاد تناوب در کشت سبب کنترل آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز می‌شود.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha