• یکشنبه / ۱۶ مهر ۱۴۰۲ / ۱۲:۳۴
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402071610527
  • خبرنگار : 50040

مدیرکل دامپزشکی گیلان عنوان کرد

۱۳ هزار آزمایش برای پیشگیری از بیماری های مشترک انسان و دام

۱۳ هزار آزمایش برای پیشگیری از بیماری های مشترک انسان و دام

ایسنا/گیلان مدیرکل دامپزشکی گیلان گفت: از ابتدای امسال تاکنون بالغ بر ۱۳ هزار مورد آزمایش از نمونه‌های ارسالی و ارجاعی به آزمایشگاه های دامپزشکی انجام شده است.

دکتر هادی بابایی، با بیان اینکه هر ساله برای پیشگیری از بیماری‌های مشترک انسان و دام و بیماری‌های واگیر دامی برنامه ملی مراقبت و کنترل بیماری های دامی از سوی سازمان دامپزشکی به استان ها ابلاغ می شود، اظهار کرد: در این راستا عملیات رصد و پایش و مراقبت فعال و غیرفعال از واحدهای اپیدمیولوژی توسط همکاران اداره کل دامپزشکی استان انجام می‌شود.

وی با اشاره به انجام عملیات مایه‌کوبی در جمعیت دام‌ها براساس برش استانی و شهرستانی، افزود: برنامه‌های آموزش و ترویج نیز در دستور کار قرار دارد که در نهایت منجر به پیشگیری و کنترل بیماری‌های مشترک و بیماری‌های واگیر می‌شود.‌

مدیرکل دامپزشکی گیلان در گفت وگوی خبری، با بیان اینکه صنایع بالادستی طیور در استان وجود دارد، تصریح کرد: همکاران دامپزشکی برنامه ملی مراقبت و کنترل را دنبال و رصد و پایش فعال و غیر فعال از واحدهای اپیدمیولوژی و روستاها را انجام می‌دهند و نمونه‌گیری می‌کنند که از ابتدای امسال تاکنون بالغ بر ۱۳ هزار مورد آزمایش از نمونه‌های ارسالی و ارجاعی به آزمایشگاه‌های دامپزشکی انجام شده است.

بابایی، با اشاره به احتمال شیوع آنفلوانزای پرندگان در فصل مهاجرت، ادامه داد: ستادهای پیشگیری از آنفلوانزای پرندگان را در استان و شهرستان‌ها فعال کردیم و با دستگاه های ذی ربط هماهنگ شده ایم تا در شیوع بیماری، اقدامات لازم انجام شود.

وی با بیان اینکه ۴۰ کشتارگاه سنتی در گیلان به ۱۱ کشتارگاه صنعتی تبدیل شده است، عنوان کرد: توصیه ما این است که تهیه گوشت حتما از مسیر کشتارگاه صنعتی انجام شود.

مدیرکل دامپزشکی گیلان، عامل بیماری تب خون‌ریزی دهنده کریمه کنگو را یک کنه دانست و متذکر شد: قبل از شروع فصل گرما، اقدامات لازم را برای گروه های هدف و بهره بردار همچون روستاییان و دامداران انجام می دهیم و اطلاع‌رسانی‌های لازم انجام می‌شود؛ هرگونه تخلف به مراجع قضائی ارجاع داده خواهد شد.

وی با بیان اینکه همزمان با فعالیت کنه‌ها، عملیات سمپاشی را در جمعیت دامی و اماکن نگهداری دام انجام می‌دهیم، گفت: سازمان دامپزشکی برنامه ارتقاء کیفیت شیر خام را دنبال می‌کند و لذا در دامداری‌ها و مراکز جمع‌آوری شیر اقدام به نمونه برداری و آزمایش می‌کنیم؛ البته مسئولان فنی و ناظران بهداشتی هم در مراکز جمع‌آوری شیر حضور دارند.

بابایی، سازمان دامپزشکی را مرجع مورد تائید بین‌المللی برای صدور گواهی‌های صادرات محصولات با منشاء دامی دانست و تصریح کرد: بر اساس مقررات ملی و استانداردهای بین‌المللی اقدام به نمونه‌گیری و آزمایش جهت تائید سلامت محصول می‌کنیم که به فرآیند صادرات و حضور در بازارهای جهانی و ارزآوری کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه سال گذشته بالغ بر ۴۲۸ تن صادرات انواع فرآورده‌های لبنی گیلان را به کشورهای مختلف داشتیم، اضافه کرد: با توجه به فعالیت دو پایانه مرزی و گمرک در گیلان، اقدام به نمونه‌گیری و انجام آزمایشات لازم جهت صدور گواهی ترخیص نهاده‌های دامی وارداتی می کنیم.

مدیرکل دامپزشکی گیلان، با اشاره به فعالیت آزمایشگاه مرکزی این اداره کل به عنوان آزمایشگاه منطقه‌ای، یادآور شد: همچنین هشت آزمایشگاه تشخیصی و یک آزمایشگاه همکار داریم که سال گذشته بالغ بر ۷۷ هزار نمونه ارجاعی را مورد آزمایش قرار دادند.

وی همچنین از انجام بالغ بر ۷۰ هزار مورد بازرسی از مراکز عرضه مواد غذایی استان خبر داد و بیان کرد:  به خودروهای حمل فرآورده‌های غذایی نیز گواهی می‌دهیم و باید کد دار شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha