• چهارشنبه / ۱۹ مهر ۱۴۰۲ / ۲۱:۰۵
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1402071913645
  • خبرنگار : 50176

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی لرستان:

متولیان فرهنگی برای تشویق مردم به کتابخوانی برنامه‌ریزی داشته باشند

متولیان فرهنگی برای تشویق مردم به کتابخوانی برنامه‌ریزی داشته باشند

ایسنا/لرستان معاون فرهنگی جهاددانشگاهی لرستان گفت: متولیان فرهنگی باید برنامه‌ریزی مناسبی برای تشویق مردم به سمت مطالعه کتاب و کتابخوانی داشته باشند و به دنبال راهکارهایی باشند که بتوان فرهنگ کتابخوانی را در بین مردم ترویج دهند.

امین آزادبخت در جشنواره ترویج کتابخوانی کودک» که امروز، ۱۹ مهرماه به‌مناسبت هفته کودک و نوجوان در دبستان پسرانه سما خرم‌آباد برگزار شد، با اشاره به اهمیت کتاب و کتابخوانی اظهار کرد: کتاب به‌عنوان بهترین دوست می‌تواند ما را به سمت دانایی سوق دهد و این در حالی است که فاصله گرفتن از کتاب باعث می‌شود ما در جهل و نادانی باقی بمانیم.

وی به فاصله گرفتن اقشار مختلف مردم اعم از کودک، نوجوان، جوان و حتی بزرگسالان طی دهه‌های اخیر از کتاب و کتابخوانی اشاره کرد و افزود: تغییراتی که در سبک زندگی ما ایجاد شده، مشغله‌های کاری و همچنین سرگرم شدن مردم به فضای مجازی و سایر سرگرمی‌ها باعث شده سرانه مطالعه کتاب در کشور و شهر و استان ما بسیار پایین باشد.

آزادبخت با بیان اینکه مطالعه کتاب توسط دانش‌آموزان نباید تنها محدود به مطالعه کتب آموزشی و درسی باشد، اضافه کرد: کتاب، مسیر ما در رسیدن به پیشرفت و موفقیت را هموار می‌کند؛ با کتاب می‌توان به دانایی رسید و در راستای توسعه شهر و کشور قدم‌های مؤثری را برداشت.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی واحد لرستان بر ضرورت ترویج فرهنگ کتابخوانی در بین مردم به‌ویژه در بین دانش‌آموزان تأکید و اضافه کرد: متولیان فرهنگی باید برنامه‌ریزی مناسبی برای تشویق مردم به سمت مطالعه کتاب و کتابخوانی داشته باشند و به دنبال راهکارهایی باشند که بتوان فرهنگ کتابخوانی را در بین مردم ترویج دهند.

وی با بیان اینکه یکی از عواملی که کودکان و نوجوانان را نسبت به مطالعه کتاب بی‌انگیزه کرده را شاید بتوان در کوتاه بودن محتواها و طراحی نامناسب دانست که می‌طلبد برای جذب کودکان و نوجوانان به کتابخوانی این دو موضوع مورد توجه باشد و در طراحی کتاب‌ها دقت و سلیقه بیشتری را به خرج داد، به برنامه‌های جهاددانشگاهی واحد لرستان در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی اشاره کرد و گفت: جهاد دانشگاهی این آمادگی را دارد در زمینه ترویج فرهنگ کتابخوانی در بین دانش‌آموزان با آموزش و پرورش استان مشارکت داشته باشد.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی لرستان همچنین از آمادگی این نهاد برای برگزاری مسابقات کتابخوانی و تهیه کتب صوتی خبر داد و با اشاره به پویش جمع‌آوری کتاب برای مناطق محروم، افزود: در این پویش که از سوی جهاددانشگاهی استان انجام شد، ده‌ها هزار جلد کتاب جمع‌آوری شده که به‌زودی در هفته کتاب و کتابخوانی تعدادی از این کتاب‌های جمع‌آوری شده را به آموزش و پرورش استان اهدا خواهیم کرد.

امین رسولی، معاون پرورشی و فرهنگی اداره‌کل آموزش و پرورش لرستان نیز در این جشنواره با تأکید بر اینکه دانش‌آموزان باید مطالعه کتاب را در برنامه روزانه خود داشته باشند، چراکه با کتاب خواندن است که می‌توان به مدارج بالا رسید و پیشرفت کرد، گفت: دانش‌آموزان باید علاوه بر کتاب‌های درسی نسبت به مطالعه کتاب‌های غیر درسی شامل علمی، داستانی و مذهبی نیز علاقه‌مند شوند و برای مطالعه آنها وقت بگذارند.

وی با بیان اینکه کتاب است که می‌تواند ما را قوی کند، ادامه داد: مغز ما مانند صندوقچه‌ای است که باید آن را با مطالعه کتاب پُر کنیم و هر چه می‌توانیم در راستای بالا بردن معلومات خود تلاش کنیم. اگر از کتاب فاصله بگیرم ضعیف خواهیم بود و نمی‌توانیم برای پیشرفت و توسعه کشور و استان و شهرمان قدم مؤثری برداریم.

گفتنی است، در جشنواره «ترویج کتابخوانی کودک» که به همت سازمان انتشارات جهاددانشگاهی واحد لرستان و با مشارکت اداره‌کل آموزش و پرورش و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان لرستان برگزار شد، ۲۳۰ جلد کتاب بین دانش‌آموزان این دبستان توزیع شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha