• چهارشنبه / ۱۹ مهر ۱۴۰۲ / ۲۲:۲۲
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1402071913669
  • خبرنگار : 50176

رئیس سازمان جهادکشاورزی لرستان:

میانگین عملکرد تولید باغات نمونه بروجرد ۱۰۰ تن در هکتار است

میانگین عملکرد تولید باغات نمونه بروجرد ۱۰۰ تن در هکتار است

ایسنا/لرستان رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: سطح کل باغات شهرستان ۱۳ هزار هکتار و تولید کل باغات شهرستان بالغ‌بر ۱۰۰ هزار تن است.

عماد شاهرخی امروز، ۱۹ مهرماه در حاشیه جشنواره سیب شهرستان بروجرد در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: از این باغات شهرستان بروجرد در زمینه تولید محصولات سیب، انگور، بادام، هلو و گیلاس و آلبالو مقام اول سطح زیر کشت و تولید را در بین شهرستان‌های استان و در زمینه تولید گردو، رتبه دوم را بعد از شهرستان سلسله در بین شهرستان‌های استان دارد.

وی با بیان اینکه سطح باغات سیب شهرستان یک هزار و ۹۰۰ هکتار و تولید باغات سیب شهرستان ۴۸ هزار تن است، افزود: شهرستان بروجرد، مقام اول سطح زیر کشت را در بین شهرستان‌های استان دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان ادامه داد: میانگین تولید باغات این شهرستان با تولید کشوری فاصله بسیار زیادی دارد. میانگین کشوری ۲۵ تن در هکتار بوده اما این در حالی است که در بروجرد در هر هکتار، ۷۵ تن برداشت می‌شود.

شاهرخ خاطرنشان کرد: لذا این پیام را به ما می‌دهد که لازم است تا یافته‌ها به سایر باغداران منتقل شود.

وی اضافه کرد: از کل سطح باغات سیب حدود ۷ هزار تن مربوط به سیب‌های تابستانه با تولید ۱۰ هزار تن و یک هزار و ۲۰۰ هکتار سیب پائیزه با تولید ۳۸ هزار تن است که سیب‌های پائیزه عمدتاً از ارقام قرمز و سپس زرد لبنان هستند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان بیان کرد: شهرستان بروجرد چندین سال است که به‌صورت متوالی پرچم‌دار معرفی باغداران نمونه تولید سیب استان بوده و میانگین عملکرد تولید باغات نمونه به ۱۰۰ تن در هکتار می‌رسد.

شاهرخی ادامه داد: با توجه به اینکه تولید سیب درجه یک و دو شهرستان که قابلیت انبار داری دارند، بالغ‌بر ۱۸ هزار تن است و ظرفیت سردخانه‌های شهرستان یک هزار و ۳۰۰ تن است که شهرستان به مقدار حداقل ۱۰ هزار تن احساس می‌شود.

وی اظهار کرد: هرساله حدود ۱۵ - ۱۰ درصد از میوه‌های سیب باغات به دلایل مختلف در پای درختان ریخته می‌شود که این میوه‌ها قابلیت تازه خوری و انبار کردن را ندارند و به این سیب‌ها، سیب‌های درجه سه، پادرختی و یا به جهت مصرف در صنایع تبدیلی سیب‌های صنعتی گفته می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان تصریح کرد: لذا باید اقداماتی را انجام دهیم تا صنایع تبدیلی، تکمیلی و زیرساخت لازم برای نگهداری فراهم شود و برای باغداران صرفه اقتصادی داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha