• شنبه / ۲۲ مهر ۱۴۰۲ / ۱۲:۱۴
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402072215024
  • منبع : نمایندگی کرمانشاه

۸ باور غلط در خصوص سرطان سینه

۸ باور غلط در خصوص سرطان سینه

ایسنا/کرمانشاه یک متخصص رادیوتراپی با بیان اینکه ابتلا به سرطان سینه مساوی با پایان زندگی نیست و درمان در مراحل اولیه بیماری علاج بخش است، به بیان هشت باور غلط در خصوص سرطان سینه پرداخت.

دکتر ملیحه دیانی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه در زنانی که به صورت منظم و ماهیانه خود را معاینه می کنند احتمال تشخیص سرطان در مراحل اولیه و در نتیجه شانس درمان موفق‌ بیشتر است، افزود: این باور نادرست که معاینات منظم باعث رشد توده‌های مخفی می‌شوند را باید فراموش کنیم.

وی با بیان اینکه با انجام خودمراقبتی و تشخیص زودهنگام توده‌های مخفی می توان قدمی در جهت حفظ سلامتی خود برداشت، تاکید کرد: انجام معاینات منظم سینه‌ها توسط خود فرد بهترین روش کشف هرگونه تغییر در بافت پستان و توده‌های مخفی است. مناسب‌ترین زمان معاینه هم از سن ۲۰ سالگی بصورت ماهیانه و در چند روز ابتدایی بعد از اتمام دوره قاعدگی است.

دیانی ادامه داد: معاینه توسط پزشک هم باید به صورت سالانه و یا در موارد خاص با فواصل کمتر انجام گیرد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه سرطان(بدخیمی) سینه اولین سرطان شایع و دومین علت مرگ ناشی از سرطان در بین زنان است، گفت: باید توجه داشت که سرطان سینه در بین مردان نیز دیده می شود.

دیانی افزود: عوامل مختلفی در بروز این سرطان نقش دارند که از جمله آنها می توان به افزایش سن، سابقه خانوادگی مثبت، شروع زودرس قاعدگی، یائسگی دیررس، نداشتن سابقه زایمان، مصرف سیگار، مصرف داروهای هورمونی طولانی مدت، چاقی و مصرف بی رویه چربی ها بخصوص در میانسالی را نام برد.

وی اظهار کرد: از علایم شایع سرطان می توان به وجود توده و تورم در بافت پستان، خارش و تغییرات پوستی و بزرگ شدن غدد لنفاوی زیر بغل اشاره کرد.

وی در ادامه به هشت باور نادرست در خصوص سرطان سینه اشاره کرد و گفت: اینکه افراد سالمند به سرطان سینه مبتلا نمی شوند باور غلطی است و در هر سنی می تواند اتفاق بیافتد.

دیانی  به دومین باور غلط در خصوص سرطان سینه اشاره و عنوان کرد: همچنین اگر شما یک فاکتور خطر برای سرطان پستان دارید، الزاما به آن مبتلا نخواهید شد.

وی به یک باور غلط دیگر در خصوص سرطان سینه اشاره کرد و گفت: اگر در خانواده شما سابقه ابتلا به سرطان پستان وجود ندارد باعث حفاظت شما از ابتلا به سرطان نخواهد شد و تنها حدود ۱۰ درصد موارد سرطان پستان به دلیل سابقه خانوادگی اتفاق میافتد.

این متخصص رادیوتراپی با بیان اینکه سرطان سینه تنها مختص زنان نیست، گفت: احتمال ابتلای مردان هم به سرطان پستان وجود دارد.

وی گفت: همچنین لمس هر توده در پستان نشان دهنده وجود بدخیمی نیست.

دیانی به ششمین باور غلط در خصوص سران سینه اشاره کرد و گفت: استفاده از دئودورانت ها و... موجب ابتلا به سرطان سینه نخواهد شد.

وی با بیان اینکه سرطان های پستان الزما با درد همراه نیستند، گفت: اغلب توده‌های بدون درد از نشانه های اولیه سرطان پستان است.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه نیاز به انجام بیوپسی - در صورت تشخیص پزشک - موجب انتشار و پخش بیماری نخواهد شد، افزود: با باور نادرست پخش بیماری به دنبال نمونه برداری، تشخیص و درمان به موقع و موثر را به تاخیر نیندازید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha