• یکشنبه / ۲۳ مهر ۱۴۰۲ / ۰۷:۰۰
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1402072315550
  • خبرنگار : 50175

یک کارشناس معماری:

برای تغییر اساسی در فضای اطرافتان به سراغ رنگ‌ها بروید

برای تغییر اساسی در فضای اطرافتان به سراغ رنگ‌ها بروید

ایسنا/لرستان یک کارشناس معماری و طراح داخلی گفت: برای تغییر اساسی در فضای اطرافتان به سراغ رنگ‌ها بروید.

مرجان پیرهادی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: از دیرباز تا به امروز همواره رنگ و استفاده از آن در زندگی انسان تأثیر بسزایی داشته از انتخاب وسایل محیط گرفته تا انتخاب پوشش، از انواع خوراک گرفته تا هر آنچه که در طبیعت موجود است و ... به‌نوعی رنگ تأثیر و جایگاه خود را داشته و هر روز بر تأثیر آن افزوده می‌شود.

وی تصریح کرد: معماری، طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی هم صنوفی هستند که از این قضیه مستثنی نیستند بلکه در جزء جزء آن‌ها، رنگ تأثیری شگرف دارد.

این کارشناس معماری خاطرنشان کرد: حالتی که با رنگ‌ها به ما القا می‌شود بصری، حسی و احساسی بوده و این کاملاً درست است که با دیدن رنگی، حس سرما یا گرما به ما تلقین می‌شود.

پیرهادی اضافه کرد: رنگ‌ها بار روحی و روانی دارند، رنگی از خانواده‌ آبی، یک رنگ سرد به‌حساب می‌آید، چرا میگوییم سرد؟ چون با دیدنش حس خنکی، رهایی و سبکی به ما دست می‌دهد.

وی بیان کرد: رنگی از خانواده قرمز، جزو گروه رنگ‌های گرم است که با دیدنش حس گرما، انرژی و سرزندگی به ما دست می‌دهد.

این کارشناس معماری ادامه داد: اگر برای فضای اطرافتان نیاز به تغییری اساسی دارید به سراغ رنگ‌ها بروید. البته این نکته را مدنظر قرار دهید که ابتدا شناخت کاملی از روحیات و سلیقه خود داشته باشید و سپس این تغییر را ایجاد کنید.

پیرهادی اظهار کرد: هر چه به رنگ‌ها، سفید بیفزاییم ذات آن‌ها به سمت سردی پیش می‌رود و رنگ آرام‌بخشی به‌حساب میاید. انتخاب درست و به‌اندازه رنگ‌ها، باعث زیباتر شدن فضاها می‌شود.

وی تصریح کرد: همین‌طور استفاده نادرست نه تنها به زیباتر شدن کمک نکرده بلکه تعادل فضا را به هم می‌ریزد، چون شخصی ممکن است از لحاظ روانشناختی در اتاقی که به رنگ خاصی رنگ‌آمیزی شده نتواند خواب راحتی داشته باشد و یا استفاده از یک رنگ در اتاق کار تمرکز را مختل کند.

این کارشناس خاطرنشان کرد: پس قبل از اینکه هزینه‌ای صرف کند ابتدا شناخت کاملی از روحیات خود داشته و حتماً از طراح و یا اشخاصی که به‌صورت تخصصی می‌توانند در انتخاب او را یاری کنند، مشاوره بگیرید تا به‌خوبی بتواند هزینه و زمانتان را مدیریت کند.

پیرهادی با اشاره به تأثیر رنگ برفضا، افزود: اتاق کوچکی دارید که به‌عنوان اتاق‌خواب مورد استفاده قرار می‌گیرد، هیچ روزنه نور و پنجره‌ای ندارد، چه رنگی مناسب این فضا است که هم آرام‌بخش باشد و هم کوچک بودن فضا باعث دلگیری و حس خفگی نشود؟

وی اضافه کرد: اصولاً اتاق‌خواب، نیازمند فضایی آرام‌بخش و به دور از هیجان است، پس استفاده به‌اندازه از رنگ‌هایی از خانواده سرد می‌تواند در بزرگ‌تر نشان دادن اتاق و همچنین خوابی آرام به ما کمک کند.

کارشناس معماری بیان کرد: گاهی افرادی ناآگاه که گهگاه هم خود را طراح داخلی معرفی می‌کنند، برای اتاق‌خواب از رنگ‌ها یا کاغذدیواری‌هایی با طرح‌های شلوغ، رنگ‌های تند و گرم و یا حتی دو یا ۳ طرح متفاوت از کاغذدیواری استفاده می‌کنند که نه‌تنها کمکی به آرامش اتاق نکرده‌اند بلکه باعث اختلال در خواب و آرامش و ایجاد حس بی‌قراری در افراد شده است.

پیرهادی ادامه داد: اگر در کنار استفاده از این رنگ‌ها در اتاقی با چنین وضعیتی، از نورافشان یا روشنایی با ابعادی بزرگ و نوری شدید استفاده کنیم که به کل تعادل فضایی را به هم ریخته‌ایم و به‌زودی شخص تصمیم به تغییر و صرف هزینه‌ای مجدد می‌گیرد که فقط بتواند ساعتی را با آرامش در اتاق سپری کند.

وی اظهار کرد: این اتاق چون نور طبیعی و پنجره ندارد پس به کلی تاریک و خفه‌کننده است پس در انتخاب رنگ درست برای این اتاق باید دقت لازم به عمل آید.

این طراح داخلی تصریح کرد: اتاقی داریم مربوط به پسر بچه‌ای ۱۲ ساله، با روحیاتی شاد و پرانرژی که اکثر اوقات در اتاق، وقت خود را به بازی با اسباب‌بازی‌هایش و یا بازی‌های پرهیجان کامپیوتری می‌گذراند، در این اتاق نمی‌توانیم از رنگ سرد آبی روشن استفاده کنیم چون به اصطلاح مانند آبی بر روی آتش است.

 پیرهادی خاطرنشان کرد: نوجوان در این سن نیاز به تخلیه انرژی دارد پس لازم است فضایی برای او مهیا شود تا به هیجان او کمک کند، البته متذکر می‌شوم استفاده از هر رنگی نیازمند تناسب و استفاده به اندازه است، با اینکه می‌گوییم قرمز، رنگی مهیج و گرم است ولی اگر برای همین نوجوان، رنگ اتاق و وسایل را تماماً قرمز کنیم، او مدت کوتاهی فقط می‌تواند در این فضا دوام بیاورد و استفاده بیش از حد و دور از تعادل از این رنگ، بر روح و روان او تأثیری مستقیم می‌گذارد.

وی اضافه کرد: رنگ‌آمیزی فضاها با کاربری‌های متفاوت، نیاز به انتخاب‌های متناسب با کاربری و ... دارد. هیچ‌گاه انتخاب رنگ یک مهدکودک با یک دانشگاه، خانه یک زوج جوان با یک زوج سالخورده، یک بیمارستان با تخصص چشم و یک بیمارستان روانی و... و. قابل‌مقایسه نیستند.

این کارشناس بیان کرد: وارد یک مطب می‌شویم، مطب مختص یک متخصص قلب است، سقف را با استفاده از سقف کاذب، کوتاه و کم ارتفاع کرده‌اند، هر دیوار یک طرح و رنگ متفاوت از دیوار دیگری دارد، در قسمتی از المان‌هایی با گوشه‌های تیز استفاده شده است، رنگ‌های غالب در این فضا، زرد و قرمز است! افرادی که به این فضا وارد می‌شوند ۹۹ درصد دارای تپش قلب بالا و سن بالا هستند و هرگونه هیجانی برای آن‌ها به مانند سم عمل می‌کند! آیا درست و منطقی است که این مطب با این گروه مراجعه‌کننده، با این شاخصه‌ها طراحی و اجرا شود؟

پیرهادی ادامه داد: پس نپنداریم که انتخاب رنگ، جزء یکی از ساده‌ترین انتخاب‌ها و کارهاست! یک انتخاب نادرست، به‌راحتی می‌تواند تعادل را به هم بریزد و فضا را ناکارآمد کند.

وی اظهار کرد: اگر کودکی با شرایط روحی و جسمی خاص دارید مانند کودکان اوتیسم، به هیچ عنوان رنگ‌آمیزی اتاق او را به افراد ناآگاه نسپارید، کوچک‌ترین اشتباهی به‌راحتی می‌تواند آرامش و تمرکز این کودکان را به هم بریزد و شرایط روحی و درمانی آنان را بدتر کند.

کارشناس معماری تصریح کرد: رنگ‌ها روی صفحه نمایش کامپیوتر یا موبایل احتمالاً به همان شیوه روی دیوار اتاق‌تان نیست، چراکه توسط مقادیر روشنایی و حتی منظره‌ای که از آن نور به داخل می‌آید تحت تأثیر قرار می‌گیرند. از عکس‌های دیجیتالی برای ایده‌های سبک و رنگ کلی استفاده کرده و مقدار و تن رنگ را مشخص کنید این‌که روشن، تیره یا متوسط باشد.

 پیرهادی خاطرنشان کرد: این مهم است که به دنبال عکس‌هایی برای الهام گرفتن باشید که در اندازه و شکل مشابه با اتاقی که قرار است رنگ کنید باشد با این روش، جلوه کلی بسیار شبیه به آن خواهد شد.

وی اضافه کرد:  طیف رنگی زیبایی در اینترنت دیدید و شیفته آن شدید قبل از اجرا کردن آن بیرون بروید و یک نمونه رنگ از آن طیف خریداری کنید. آی پد، موبایل یا کامپیوتر شما این رنگ‌ها را به‌طور متفاوتی نمایش می‌دهند حتی تراشه‌های رنگی نیز دقیقاً همان چیزی نیست که قرار است روی دیوار بزنید. آن‌ها فقط نزدیک‌ترین نمونه‌های رنگی به رنگ انتخابی شما هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha