• دوشنبه / ۲۴ مهر ۱۴۰۲ / ۱۷:۵۲
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1402072417086
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری:

شهرک بازیافت در اصفهان راه‌اندازی می‌شود

شهرک بازیافت در اصفهان راه‌اندازی می‌شود

ایسنا/اصفهان مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با بیان اینکه در راستای ساماندهی انبارهای غیرمجاز بازیافت، اتفاقی دیگر رقم خواهد خورد و آن پیشنهاد ایجاد شهرک بازیافت است، افزود: با اعتبار اولیه ۱۲ میلیارد تومان این طرح در دستور کار قرار گرفت، طراحی اولیه این پروژه انجام، زمین مورد نیاز اختصاص و مجوز از محیط زیست اخذ شده است و تا بیست روز آینده مناقصه اولیه آن برگزار می‌شود.

غلامرضا ساکتی، امروز (دوشنبه،۲۴مهرماه) در نشست با خبرنگاران درباره سامانه اصپاک و الگوی جدید جمع آوری پسماند خشک، اظهار کرد: مشکل اصلی شهر اصفهان تفکیک نکردن زباله‌هاست. مشاهده کرده‌ایم که خانواده‌ها تفکیک را مدیریت کرده ولی در ساعت مقرر آن را تحویل نداده‌اند. 

وی با بیان اینکه سامانه اصپاک یا سامانه هوشمند تاکنون دوره آزمایشی خود را طی کرده است، اظهار کرد: سامانه اصپاک یا سامانه هوشمند سامانه هوشمندجمع‌آوری پسماند خشک به نشانی isfpak.com است که تاکنون دوره آزمایشی خود را طی می‌کرد، این سامانه به شهروندان برای تفکیک بهتر پسماندها کمک می‌کند.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان گفت:  در مرحله نخست هر بار با تحویل پسماند خشک، مقدار آن در سیستم ثبت می‌شود و زمانی که این عدد به میزان ۲۵ کیلوگرم رسید یا ۵۰ امتیاز در نرم‌افزار ثبت شد، شهروندان می‌توانند از بیمه آتش‌سوزی منازل به مبلغ یک میلیارد و ۴۰۰ تومان استفاده کنند. زمان حضور خودروهای جمع‌آوری پسماند خشک در منازل را خود شهروندان از طریق سامانه اصپاک در نوبت‌های صبح یا بعدازظهر درخواست می‌کنند و می‌توانند با شماره پشتیبانی ۱۸۰۰ تماس بگیرند.

بیمه‌نامه‌های دیگری به این طرح اضافه خواهد شد

ساکتی ادامه داد: در این راستا بیمه حوادث تا سقف سه میلیون تومان بیمه درمانی و ۳۰ میلیون تومان بیمه فوت در قبال تحویل ۲۰ کیلو پسماند خشک پیش‌بینی شده است، همه این هدایا در قبال تحویل پسماند خشک برای شهروندان و با هدف ایجاد انگیزه مشارکت شهروندان اجرا می‌شود.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان گفت: یکی از اقدامات دیگری که امسال اجرایی شد و توانستیم یک تهدید را به فرصت تبدیل کنیم، موضوع ساماندهی دوره گردهای غیر از اتباع بیگانه بود که پسماند خشک را جمع‌آوری می‌کنند؛ هم‌اکنون از ظرفیت آن‌ها در مدل پیمانکاری استفاده می‌شود، آن‌ها کد دریافت کرده و در مدار رسمی این پروژه قرار می‌گیرند.

وی افزود: بر اساس این سامانه، تعداد خودروهایی که برای تحویل پسماند خشک یک روز در هفته به محلات و درِ منازل مراجعه می‌کنند، از ۵۴ دستگاه به تعداد بیشتری افزایش پیدا می‌کند و در این اقدام جمع‌آوری پسماند خشک از مبدا تا مقصد رصد می‌شود. وجود انبارهای غیر مجاز بازیافت، منجر به ترویج پدیده زباله‌گردی می‌شد، چرا که هیچ نظارتی در بُعد جمع‌آوری پسماند برآن‌ها انجام نمی‌شد، در این راستا با هماهنگی اتاق اصناف و ۱۲ مجموعه و اداره مرتبط با این موضوع، جلسات متعددی برگزار شد، بر این اساس برخورد قانونی آغاز شده و این انبارها پلمب می‌شود.

ایجاد شهرک بازیافت در اصفهان 

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با بیان اینکه در راستای ساماندهی انبارهای غیرمجاز بازیافت، اتفاقی دیگر رقم خواهد خورد و آن پیشنهاد ایجاد شهرک بازیافت است، افزود: با اعتبار اولیه ۱۲ میلیارد تومان این طرح در دستور کار قرار گرفت، طراحی اولیه این پروژه انجام، زمین مورد نیاز اختصاص و مجوز از محیط زیست اخذ شده است و تا بیست روز آینده مناقصه اولیه آن برگزار می‌شود. احداث شهرک بازیافت در مدت سه سال اجرایی می‌شود، فاز اول آن امسال انجام خواهد گرفت و در مجموع پیش‌بینی می‌شود این پروژه به ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

پسماند ساختمانی به ظرفیت ۱۸۰۰ تن در روز

وی با بیان اینکه خدمت‌هایی متنوع برای شهروندان در قبال تحویل پسماند خشک در نظر گرفته شده است تا دایره قدرت انتخاب آن‌ها وسیع‌تر باشد، اظهار کرد: علاقه‌مندی آن‌ها در نوع تحویل پسماند را لحاظ کردیم، همچنین بحث خیریه و واگذاری امتیاز به خیریه‌ها و کیف پول و شارژ آن نیز از طریق تحویل پسماند خشک در سامانه اصپاک پیش‌بینی شده که برای دریافت خدمات شهرداری قابل برداشت است.

وی اضافه کرد: پس از یک سال‌ونیم پیگیری، قرارداد بازیافت پسماند ساختمانی به ظرفیت ۱۸۰۰ تن در روز با یک پیمانکار بخش خصوصی منعقد کردیم. این پروژه شاخص پس از یک دوره شش ماهه و با سرمایه‌گذاری به مبلغ ۱۵۰ میلیارد تومان توسط پیمانکار اجرا می‌شود که یک اتفاق خوب زیست‌محیطی در اصفهان است.

وی با اشاره با اینکه هزینه می‌کنیم تا فرهنگ مشارکت نهادینه شود و مشارکت بیشتری از سوی شهروندان را داشته باشیم، افزود: بیشتر پسماندهای خشکی که جمع‌آوری می‌شود، قابلیت بازیافت دارد و تنها ۱۵ درصد این پسماند غیر قابل بازیافت است.

سرنوشت لاستیک‌ها در شهر اصفهان

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با اشاره به سرنوشت لاستیک‌ها در شهر اصفهان، افزود: لاستیک‌هایی که سال‌ها در طبیعت رها و در بهترین حالت دپو می‌شد را به چرخه استفاده برمی‌گردانیم که با توجه به اقدامات انجام شده،تا دو ماه دیگر هیچ لاستیکی در سایت نخواهیم داشت، چراکه لاستیک‌ها را با روش‌های موجود و تکنولوژی پیرولیز به چرخه باز می‌گردانیم.

وی ادامه داد: بخشی از لاستیک‌ها به گرانول تبدیل می‌شود که این گرانول در چمن مصنوعی و زمین‌های بازی استفاده می‌شود، درواقع پسماندی که نوعی دردسر و معضل است، به‌وسیله تکنولوژی‌های روز دنیا تبدیل و بازاستفاده می‌شود.

خرید ۴۰ دستگاه خودرو دوگانه‌سوز برای جمع‌آوری پسماند

وی با بیان اینکه امسال ۴۰ میلیارد تومان اعتبار برای نوسازی ناوگان سازمان پیش‌بینی شده است، ادامه داد: در تلاش برای خرید ۴۰ دستگاه خودرو دوگانه سوز برای جمع‌آوری پسماند هستیم.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان درباره در حال حاضر شهروندان شب‌ها کمتر خودرو و وانت دوره گردها را در شهر می‌بینند، اضافه کرد: ۴۰ دستگاه خودرو آن‌ها توقیف شده و اخطار داده شده است که دیگر در شهر تردد نداشته باشند؛ اگر هم مواردی باشد، مخفیانه در شهر تردد می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha