• دوشنبه / ۲۴ مهر ۱۴۰۲ / ۲۱:۳۲
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402072417170
  • خبرنگار : 50040

رئیس جهاد کشاورزی گیلان:

تغییر کاربری اراضی کشاورزی را گزارش دهید/ افزایش تولیدات زراعی در گیلان

تغییر کاربری اراضی کشاورزی را گزارش دهید/ افزایش تولیدات زراعی در گیلان

ایسنا/گیلان رئیس جهاد کشاورزی گیلان، ایران را دارای ۱۸ میلیون هکتار اراضی کشاورزی دانست که ۶ میلیون هکتار آن کلاس یک است و تاکید کرد: امروز این ۶ میلیون هکتار به شدت مورد تهدید است و لذا باید هرگونه تغییر کاربری را گزارش دهید.

صالح محمدی امروز، ۲۴ مهر در جمع خبرنگاران، سازمان جهاد کشاورزی را متفاوت از سایر دستگاه‌های اجرایی دانست و گفت: امروز در دنیایی زندگی می‌کنیم که مملو از جنگ و کشتار و تضییع حقوق ملت‌هاست؛ از طرف دیگر تغییرات اقلیمی و بلایای طبیعی و محدودیت‌های آب و خاک، آینده ملت‌ها را درگیر کرده و شاهد جنگ آب و غذا خواهیم بود که در این راستا نیازمند استفاده از روش‌های علمی و نوین در بخش کشاورزی هستیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان این حوزه کاری را مرتبط با موجودات زنده دانست و تصریح کرد: با گیاهان و جانوران خشکی و آبزی سر و کار داریم و لذا باید ملاحظاتی را رعایت کنیم که بسیار مهم است، زیرا آفات و بیماری ها و حوادث و بلایای طبیعی، می‌تواند زیرساخت‌ها و سرمایه گذاری‌های بخش کشاورزی را نابود کند که در این راستا نیازمند تصمیمات آنی و خلق الساعه هستیم تا خسارات بخش کشاورزی را کاهش دهیم.

محمدی با بیان اینکه یک درجه کاهش یا افزایش دما می تواند به محصولات کشاورزی باغی و زراعی خسارت بزند و تولیدکنندگان و بهره برداران را از عواید اقتصادی آن محصول محروم کند، گفت: گیلان یکی از استان ها مهم و اثرگذار در بخش کشاورزی است و خداوند استعدادهای طبیعی بالایی به این خطه عطا فرموده که برای تولید محصولات غذایی مورد نیاز بشر امروز لازم است.

وی ایران و گیلان را دارای ظرفیت‌های بسیار ارزشمند در حوزه کشاورزی دانست و بیان کرد: گیلان در تولید برخی از محصولات کشاورزی رتبه های اول تا پنجم را دارد و لذا برای پایداری تولید باید از زیرساخت های کشاورزی حفاظت کنیم.

رئیس جهاد کشاورزی گیلان مهاجرت داخلی را ناشی از کاهش منابع آبی و پدیده گرد و غبار دانست و اضافه کرد: در مهاجرت داخلی شاهد روی آوردن هموطنان به استان های شمالی هستیم که از زیرساخت های کشاورزی برخوردار هستند و نقش مهمی در امنیت غذایی دارند لذا با کمک همه دستگاه های اجرایی و نظارتی و قضایی و امنیتی باید از تغییر کاربری ها به نفع اقتدار غذایی کشور جلوگیری کنیم.

وی اقتدار غذایی را در کنار اقتدار نظامی موجب اقتدار کشور دانست و تصریح کرد: دشمنان همواره به دنبال ضربه زدن به زیرساخت های کشور هستند و لذا در جنگ اقتصادی و تحریم ناجوانمردانه سفره مردم را هدف قرار گرفته اند تا ناامیدی را به جامعه تزریق کنند؛ در این راستا باید به دنبال تقویت بخش کشاورزی باشیم و اهمیت سرمایه گذاری در این بخش را برای سرمایه گذاران تبیین کنیم.

محمدی خواستار هدایت سرمایه گذاری ها به سمت بخش کشاورزی شد و افزود: هر سرمایه گذار باید یک فعالیت اقتصادی در حوزه امنیت غذایی را ایجاد کند تا اقتدار کشور افزایش یابد.

رئیس جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به محدودیت منابع آبی در سال زراعی گذشته، یادآور شد: شرایط به گونه ای بود که باید سناریوی نکاشت را دنبال می کردیم، اما با دستور استاندار، استفاده از منابع آبی موجود مورد توجه قرار گرفت و با همکاری دستگاه ها و رعایت الگوی کشت از سوی کشاورزان، زراعت آب بر برنج را آغاز کردیم.

وی اراضی شالیزاری را مانند سلول دانست که کرت به کرت مرتبط هستند و اضافه کرد: در تاریخ کشاورزی استان ثبت می شود که با ۷۵۰ میلیون مترمکعب آب، زراعت برنج را آغاز کردیم به انجام رساندیم و حتی با افزایش عملکرد محصولات زراعی استان از یک میلیون و ۵۱۳ هزار تن به یک میلیون و ۶۶۴ هزار تن مواجه شدیم.

رئیس جهاد کشاورزی گیلان همچنین از افزایش تولیدات باغی استان از ۷۲۷ هزار تن به ۷۶۲ هزار تن خبر داد و خاطرنشان کرد: در بخش تولیدات محصولات دام و طیور نیز شاهد افزایش ۱۰ درصدی بودیم. در بخش تولید عسل نیز شاهد افزایش عملکرد بودیم و از ۴۶۱۶ تن به ۵۹۵۷ ن رسیدیم.

محمدی با اشاره به افزایش ۱۲۶ درصدی پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ بخش کشاورزی از ۵۳۱ میلیارد تومان به ۱۲۱۱ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱، خاطرنشان کرد: بانک های عامل نیز در سال گذشته ۴۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در بخش کشاورزی پرداخت کردند.

وی از ایجاد ۱۸۰۰ شغل دائم در بخش کشاورزی خبر داد و بیان کرد: کاهش ضایعات برنج از مزرعه تا فرآوری را در دستور کار قرار دادیم و با معاینه فنی کمباین ها شاهد کاهش هشت درصدی ضایعات برنج بودیم؛ در بخش فرآوری نیز رشد چهار درصدی داشتیم.

رئیس جهاد کشاورزی گیلان، توسعه بخش کشاورزی استان را مبتنی بر دانش دانست که با همکاری دانشگاه ها و مراکز علمی و تحقیقاتی دنبال می شود و متذکر شد: برنامه ریزی مدونی را برای تولید مرغ داریم و استان سوم در تولید مرغ هستیم.

وی با بیان اینکه در جنگ اقتصادی حفاظت از اراضی کشاورزی سخت است، عنوان کرد: حفاظت از اراضی کشاورزی جزو راهبردهای دولت سیزدهم و وزارت جهاد کشاورزی است و لذا در مقابل تغییر کاربری خواهیم ایستاد.

محمدی، ایران را دارای ۱۸ میلیون هکتار اراضی کشاورزی دانست که ۶ میلیون هکتار آن کلاس یک است و تاکید کرد: امروز این ۶ میلیون هکتار به شدت مورد تهدید است و لذا باید هرگونه تغییر کاربری را گزارش دهید.

رئیس جهاد کشاورزی گیلان، کیوی را یکی از محصولات ارزآور گیلان دانست و عنوان کرد: نیمی از تولید کیوی کشور در گیلان رقم می خورد و شرایط خوب اقتصادی و اشتغالزایی را به دنبال دارد، اما عمده مصرف آن در خارج از کشور بوده که در این راستا میز تخصصی کیوی را جهت شناسایی بازارهای مطمئن تشکیل دادیم؛ در بخش گیاهان دارویی و گل و گیاهان زینتی و فندق و... نیز زمینه صادرات را فراهم کردیم.

وی در ادامه بیش از ۸۰ درصد برنج تولیدی استان را بومی و کیفی دانست و خاطرنشان کرد: در راستای حفظ کاربری، رفع تداخل و صدور اسناد کشاورزی را به نفع کشاورز با هدف تداوم کشاورزی دنبال می کنیم.

محمدی از لایروبی ۲۰۰۰ هکتار از مجموع ۹۰۰۰ هکتار آب بندان در سطح استان خبر داد و بیان کرد: نیاز آبی استان در بخش کشاورزی دو تا دو و نیم میلیارد مترمکعب در سال است، در حالی که سالانه حدود هفت میلیارد مترمکعب روان آب از جلگه وارد دریای خزر می شود.

رئیس جهاد کشاورزی گیلان در پایان به فعالیت ۹۰۷ واحد مرغداری گوشتی در استان اشاره کرد که ۹۹ واحد آن مرغداری مادر و ۱۱ واحد مرغداری اجداد و ۲۱ واحد جوجه کشی است و تصریح کرد: در هر دوره پرورش، ۲۳ میلیون قطعه جوجه تولید می شود که  نقش مهمی در امنیت غذایی دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۷-۲۵ ۱۰:۲۷

باسلام جناب مدیرکل متولیان ومدیران شمادرشهرستانها بدون بازدیدحتی بدون توجه به اصالت مالکیت تنهابه بهانه درخواست دهیارمنفعت طلب هرگونه تغییرکاربری سااخت وسازدرحریم واراضی بیت المال وحق الناس وانفال بسادگی تاییدوتوشیح میکنندولی درجایی دیگرکشاورزمسن صاحب نسق حتی حق مراقبت ازاراضی بافقط بتن کردن یاکلبه ای سرپناه برای فرزندان متاهل بیکارکه مهاجرت نکنندرانداشته مانع میشوند

avatar
۱۴۰۲-۰۷-۲۵ ۱۹:۳۵

چرا نظر ما کشاورزان وایرال نمیشه

avatar
۱۴۰۲-۰۷-۲۵ ۱۸:۵۵

هرگونه تخلف دریافت هزینه کاشت 1000درخت در مناطق بیابانی باشد

avatar
۱۴۰۲-۰۷-۲۵ ۲۳:۱۱

سلام جناب رییس جهاد ‌کشاورزی استان ، بسیاری از تغییر کاربری ها با دستان افراد دخیل در دستگاههای دولتی انجام می گیرد

avatar
۱۴۰۲-۰۷-۲۷ ۰۱:۲۹

سلام جناب مدیرکل فقط برنج را گران کنید هیچ فردی زمین کشاورزی را به فروش و تغییر کاربری نمیدهد

avatar
۱۴۰۲-۰۷-۲۶ ۰۰:۲۶

شما فقط زورتان به کشاورز میرسه کشاورزی که حق ساخت مسکن در زمین خود برای فرزندانش را ندارد تا از اون زمین غذای مفتی برای شما شهرنشینهایی که در خانه های میلیاردی نشسته إید درست کنه باید براساس مصوبات شما به کجا کوچ کنه؟

avatar
۱۴۰۲-۰۷-۲۶ ۰۸:۵۲

با استفاده از مکانیزمهای انگیزشی و تشویقی موجبات رضایت و تمایل هر چه بیشتر کشاورزان به حفظ اراضی باغی و شالیزاری را باعث شویم. ظاهرا به جای حل مسئله صورت مسئله را پاک میکنیم.

avatar
۱۴۰۲-۰۷-۲۶ ۱۳:۳۶

شما که به غیر بومی مجوز دادید الان ما کنار همون غیر بومی هم مجوز نمیتوانیم بگیریم چون میگن که بافت مسکونی روستا زیاد میشه . ما چوب عدم جلوگیری و دادن مجوز به غیر بومی در روستا توسط شما رو داریم میخوریم . شما پای روستایی رو از روستایش برای ایجاد سرپناه و کار و کشاورزی کوتاه میکنید و ساخت ویلا جهت تفریح و فرهنگ شهر نشینی را جایگزین آن میکنید و این ها دودش را در امنیت غذایی خواهیم دید . شما از کشاورز و فرزندانش باید حمایت کنید تا از امنیت غذایی حمایت بشه .