• سه‌شنبه / ۲۵ مهر ۱۴۰۲ / ۱۲:۵۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402072517599
  • خبرنگار : 30147

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خلیل‌آباد مطرح کرد

ارتقاء اکوسیستم عرصه‌های طبیعی با پروژه ممیزی مراتع

ارتقاء اکوسیستم عرصه‌های طبیعی با پروژه ممیزی مراتع

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیل‌آباد، گفت: فراهم شدن بستر مناسب برای تجدید حیات گیاهان مرتعی و جلوگیری از تخریب و ارتقاء اکوسیستم عرصه‌های طبیعی از اهداف مؤثر پروژه تنسیق و ممیزی مراتع است.

حمید ترابی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه ۱۰۰ درصد مراتع این شهرستان ممیزی شده است، افزود: طرح ممیزی مراتع برای مقابله با تخریب و تخلف حوزه اراضی ملی صورت می‌گیرد و اقدامی ضروری در راستای شناسایی دامداران ذیحق است.

وی اظهار کرد: با اجرای پروژه ممیزی مرتع در سطح ۳۱۵۰ هکتار از اراضی ملی در حوزه کندر، ایرج‌آباد و کال ششطراز در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۲ آخرین سامانه عرفی شهرستان به پایان رسید.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیل‌آباد افزود: شناسایی بهره‌برداران، تعیین حدود مراتع برای ایجاد تعادل دام و مرتع و صدور پروانه چرای دام در راستای طرح ملی مدیریت پایدار مهمترین اهداف اجرای طرح ممیزی مراتع است.

 ترابی بیان کرد: مدت چرای دام، ظرفیت مراتع، تاریخ ورود و خروج دام از مراتع و ایجاد تعادل دام و مرتع از مهمترین راهکارها در زمینه مدیریت بهینه مراتع به شمار می‌رود.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیل‌آباد گفت: تمامی ۲۱ سامانه عرفی، مرتعی در شهرستان ممیزی شد که با اجرای این طرح، مراتع از تخریب و تجاوز به اراضی ملی و سوء استفاده برخی از متخلفان در این اراضی ملی و مراتع طبیعی جلوگیری به عمل می‌آید.

 ترابی با بیان اینکه بیش از ۷۹۱ مرتع‌دار بهره‌بردار و فعال دامداری به تعداد ۴۰ هزار و ۴۳۶ واحد دامی مجاز شناسایی و ممیزی شده است، بیان کرد: پروژه تنسیق و ممیزی مراتع در ۱۰۰ درصد مراتع شهرستان اجرا شده است.

وی ادامه داد: حفظ پوشش گیاهی و منابع پایه (آب، خاک) و فراهم شدن بستر مناسب برای تجدید حیات گیاهان مرتعی و جلوگیری از تخریب و ارتقای اکوسیستم عرصه‌های طبیعی از اهداف مؤثر این طرح است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیل‌آباد تأکید کرد: در صورت مشاهده هرگونه تخلف از قوانین و مقررات مربوطه به چرای دام با متخلفین طبق مقررات رفتار خواهد شد و با معرفی به مراجع قضایی پروانه بهره‌برداری از مراتع آنان باطل می‌شود.

وی با بیان اینکه شهرستان خلیل‌آباد ۱۵۰ هزار هکتار وسعت دارد که از این مقدار ۸۰ درصد اراضی ملی هستند، خاطرنشان کرد: از مجموع ۱۲۰ هزار هکتار اراضی ملی مرتعی این شهرستان، ۱۰ درصد مراتع درجه یک، ۵۰ درصد مراتع متوسط و ۴۰ درصد دیگر مراتع نیز فقیر هستند.

 ترابی همچنین با اشاره به اینکه ۷۲۰ خانوار دامدار در این شهرستان پروانه چرای دام دارند، عنوان کرد: در شرایطی که ۴۰ هزار واحد دامی مجاز در شهرستان وجود دارد اما در حال حاضر به دلیل خشکسالی و کمبود دام، کمتر از ظرفیت موجود مراتع دام وجود دارد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیل‌آباد با تأکید بر اینکه ممیزی مراتع در تمامی عرصه‌های شهرستان به اتمام رسیده است، تصریح کرد: اجرای ممیزی، قرق مراتع، جلوگیری از تردد دام غیرمجاز از اقداماتی است که برای حفظ و احیای مراتع این شهرستان در دستور کار قرار دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha