• چهارشنبه / ۲۶ مهر ۱۴۰۲ / ۰۹:۰۴
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1402072618257
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان:

روند اضافه وزن شهروندان نگران کننده است

روند اضافه وزن شهروندان نگران کننده است

ایسنا/اصفهان مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان اردستان گفت: با مشاهده روند پنج ساله شاخص‌های چاقی و اضافه وزن در این شهرستان به این نتیجه می‌رسیم که میزان درصد چاقی و اضافه وزن در حال افزایش است‌ و به نوعی مردم اردستان در حال چاق شدن هستند.

حسن ذبیحی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: امروزه با توجه به سبک رایج زندگی و مشکلات اقتصادی، جامعه و افکار عمومی نیازمند کسب آگاهی و اطلاع‌رسانی بیشتر، بهتر و کاربردی در مورد اضافه وزن و چاقی است. اضافه وزن و چاقی که یکی از تبعات زندگی ماشینی در حوزه سلامت است و ظرف دو دهه اخیر بیشتر از هر زمان دیگری مشهود شده است.

وی با اشاره به آمار میزان چاقی و اضافه وزن در گروه‌های سنی، افزود: حدود ۳۴۳۳ نفر از جمعیت شهرستان اردستان در سن نوجوانی قرار دارند که با بررسی‌های انجام شده ۱۸.۷درصد آنها مبتلا به اضافه وزن و چاقی و ۱۵ درصد نوجوانان لاغر هستند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان گفت: همچنین ۱۹۱۹ نفر از جمعیت این شهرستان را گروه سنی جوانان تشکیل داده که از این تعداد حدود ۳۶ درصد اضافه وزن و چاق هستند و ۸ درصد کل جمعیت جوان این شهرستان مبتلا به لاغری غیرطبیعی هستند.

ذبیحی تصریح کرد: با بررسی‌های انجام شده از جمعیت ۸۲۶۴ نفره گروه سنی میانسالی در این شهرستان بیش از ۶۳ درصد آنها دچار چاقی و اضافه وزن هستند و حدود ۳.۱ درصد آنها لاغر هستند.

وی با بیان اینکه در این شهرستان حدود ۵۶۴۱ نفر سالمند مراقبت شده زندگی می‌کنند که ۳۷ درصد آنها از اضافه وزن و چاقی رنج می‌برند، گفت: با مشاهده روند پنج ساله شاخص‌های چاقی و اضافه‌وزن در این شهرستان به این نتیجه می‌رسیم که میزان درصد چاقی و اضافه‌وزن در حال افزایش است‌ و به نوعی مردم اردستان در حال چاق شدن هستند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان، بیان کرد: از سال ۱۳۹۷ تاکنون چاقی شکمی در این شهرستان افزایش دو درصدی داشته است. نتایج غربالگری شبکه بهداشت و درمان نشان می‌دهد کم‌تحرکی، مصرف بیش از حد مجاز شکر و فرآورده‌های حاوی قند ساده و غذاهای فست فوت از جمله مشکلات سبک زندگی افراد شده است.

ذبیحی توصیه کرد: از مردم می‌خواهیم در محدوده وزن و کالری مناسب بدن از غذاهای سالم، مقوی و مورد نیاز بدن خود استفاده کنند و از مصرف غذاهای فرآوری شده حاوی شکر و روغن‌های اشتباه پرهیز کنند. همچنین فعالیت ورزشی روزانه را در برنامه خود داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: با بررسی‌های انجام شده آن‌موضوعی که بیش از همیشه مورد انتظار است این است که افراد باید به سلامتی خود بیشتر اهمیت دهند و خود مراقبتی را یاد بگیرند زیرا خود مراقبتی باعث کاهش مبتلا به انواع بیماری‌ها و در نتیجه مراجعه افراد به پزشک می‌شود.

مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان با اشاره به اینکه کارشناسان تغذیه در تمام مراکز جامع سلامت شبکه بهداشت شهرستان اردستان برای ارائه مشاوره و برنامه‌های غذایی به صورت رایگان حضور دارند، گفت: افراد می‌توانند با مراجعه به این افراد برنامه‌های غذایی، مشاوره‌های سلامت و تغذیه و دیگر مواردی که نیاز دارند را دریافت کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha