• شنبه / ۲۹ مهر ۱۴۰۲ / ۱۰:۵۰
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1402072920339
  • خبرنگار : 50161

عملکرد ناقص دودکش، مهم‌ترین علت گازگرفتگی است

عملکرد ناقص دودکش، مهم‌ترین علت گازگرفتگی است

ایسنا/زنجان رئیس روابط عمومی شرکت گاز استان زنجان با تاکید بر اینکه برای داشتن زمستان گرم و ایمن، باید از عملکرد صحیح سیستم‌های گرمایشی گازسوز اطمینان حاصل شود، گفت: نصب غیراصولی و عدم عملکرد صحیح دودکش، مهم‌ترین علت گازگرفتگی در حوادث مشترکان گاز طبیعی استان زنجان است.

نادر رابطی صبح امروز (۲۹ مهرماه) در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه رعایت توصیه‌های ایمنی، حصول اطمینان از عملکرد صحیح دستگاه‌های گرمایشی گازسوز و دودکش‌ها ضامن حفظ جان مصرف‌کنندگان گاز طبیعی است، عنوان کرد: در سال گذشته ۵۲ مورد حادثه مشترکان گاز در استان زنجان به ثبت رسیده است که ۱۱ مورد از این تعداد، مربوط به گازگرفتگی با گاز مونواکسید کربن یا گاز2 co است که غالباً به علت عدم توجه به نصب و عملکرد صحیح دودکش رخ می‌دهد.

وی با بیان اینکه استان زنجان یکی از استان‌های سردسیر کشور است و طبیعـتاً با ورود فصل سرما، نیاز به استفاده از وسیله‌های گرمایشی و مصرف سوخت گاز طبیعی نیز افزایش می‌یابد؛ افزود: مشترکان باید در کنار رعایت اصول مصرف بهینه گاز طبیعی، بر استفاده ایمن از تجهیزات گازسوز نیز توجه لازم را داشته باشند.

رئیس روابط عمومی شرکت گاز استان زنجان با تاکید بر توجه و دقت لازم در نصب اصولی دودکش‌ها و بررسی نحوه عملکرد صحیح آن قبل از استفاده از سیستم‌های گرمایشی گازسوز، ادامه داد: متاسفانه سالانه به علت عدم نصب اصولی دودکش‌ها و مسدود بودن آن شاهد اتفاقات ناگوار هستیم.

رابطی، توجه به عدم استفاده از تعداد زانویی زیاد، مسیر رو به پایین، بخش افقی طولانی، فقدان دودکش در وسیله گازسوز، مسدود بودن مجاری دودکش و نداشتن کلاهک H بر روی خروجی دودکش را از جمله موارد مهم به هنگام نصب اصولی دودکش‌ها عنوان و اظهار کرد: همه ساله ورود گازهای سمی به داخل محیط استفاده از وسایل گازسوز به علت گرفتگی مسیر دودکش‌ها باعث بالا رفتن آمار گازگرفتگی‌ها می‌شود.

وی با بیان اینکه نباید از دودکش مشترک برای چند وسیله گازسوز استفاده کرد، گفت: استفاده از بخاری بدون دودکش در فضاهای محدود از جمله اتاق خواب، استفاده از دودکش‌های غیراستاندارد از قبیل آکاردئونی، عدم رعایت قطر مناسب، نشتی به علت درزهای ایجاد شده بین قطعات دودکش، وجود ترک‌ها و منافذ در مسیرهای خروجی دودکش، از دیگر مواردی است که جان انسان را به خطر می‌اندازد.

رابطی تاکید کرد: درهنگام نصب دودکش‌ها حتماً باید از عدم ارتباط دودکش به هود آشپزخانه یا بالعکس، عبور دودکش از مسیرهای غیرمجاز مانند سقف کاذب حمام، داکت‌های روبسته بدون ارتباط به هوای آزاد و درزهای انبساط بین ساختمان‌ها، اطمینان حاصل شود.

رئیس روابط عمومی شرکت گاز استان زنجان اظهار کرد: بریدن شیشه پنجره و عبور دودکش و یا قرار دادن خروجی دودکش در فضاهایی همچون حیاط خلوت‌های روبسته نیز یکی از بی‌احتیاطی‌های رایج و غلط در جامعه است که باید به طور جدی توسط مشترکان گاز مورد توجه و رعایت قرار گیرد.

این مسئول با اشاره به اینکه برای اطمینان از عملکرد دودکش‌ها باید نظارت ادواری صورت گیرد، اذعان کرد: سرد بودن لوله‌های متصل به دودکش، یکی از نشانه‌های اصلی عدم عملکرد صحیح آن است که باید هر چه سریع‌تر برای برطرف شدن موانع خارج شدن گازهای سمی حاصل از احتراق به بیرون از طریق دودکش اقدام شود.

رئیس روابط عمومی شرکت گاز استان زنجان از مرگ ۲ هموطن زنجانی به علت گاز گرفتگی با گاز co2 در سال گذشته خبر داد و افزود: همچنین پارسال ۲۰ نفر از مشترکان گاز طبیعی در استان دچار مسمومیت با گاز مونواکسید کربن شدند.

رابطی با بیان اینکه حوادث گاز طبیعی مختص زمستان نیست، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه اکثر وسیله‌های گازسوز مانند اجاق گاز، پکیج و آبگرمکن به طور مستمر و در طول سال مورد استفاده قرار می‌گیرند، مشترکان گاز باید همیشه نسبت به رعایت نکات ایمنی، هوشیار باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha