• شنبه / ۲۹ مهر ۱۴۰۲ / ۱۴:۲۴
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1402072920674
  • خبرنگار : 50046

فرزندخوانده‌های خاص

فرزندخوانده‌های خاص

ایسنا/خراسان شمالی حتما می دانید همه همّ و غم یک خانم باردار چیست؟ اینکه آزمایش های بررسی سلامت جنین و غربالگری، سلامتی او را تأیید کند. نذر و نیازها می کنند، اگر آزمایش ها خبر از بیماری نادر دهد گاهی پزشک دستور سقط جنین را می دهد، بعضی زوج ها جنین بیمار را با اشک و آه نگه می‌دارند و دل می بندند به شفای او و رحمت خدا.

 اما دسته سومی هم هستند؛ آنها که بعد از به دنیا آمدن نوزادی با معلولیت یا بیماری صعب العلاج به دلیل فقر یا هر دلیل غیرقابل توجیه دیگر او را درست در روزهایی که آغوش مادر برایش امن ترین جای جهان است، سر راه می گذارند. کودک، غریبانه سر به گریه می گذارد، صدای گریه کودک رها شده در کوچه بن بست یا هیاهوی خیابانی شلوغ گوش عابری را تیز می کند، سر از کلانتری در می آورد، از آنجا هم اورژانس اجتماعی... تا اینکه بعد از چند روز؛ محروم از آغوش مادر و محبت پدر، خانه اش می شود شیرخوارگاه بهزیستی.

این کودکان بیمار و بی سرپرست در بهزیستی با عنوان کودک خاص پذیرش می شوند، یعنی اگر به ازای هر کودک بی سرپرست سالم چند خانواده متقاضی فرزندخواندگی وجود داشته باشد، این کودکان شانسی برای خانواده دار شدن ندارند. تنها و غریب بزرگ می شوند.

اما در این میان زوج هایی وجود دارند که با خدا معامله می کنند. افرادی که چندین سال به امید این که فرزندی را به فرزندخواندگی قبول کنند فرزندی با شرایط خاص را پذیرش می کنند و آن را به خانه خود می برند که اتفاقا همان فرزند خاص می شود امید خانه آن ها.

پسرم فقط شیشه شیر و شیرخشک را می شناخت

خانم هاشمی یکی از افرادی است که در خراسان شمالی فرزند خاص را پذیرش کرده که در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: زمانیکه در ابتدا پسرم را دیدم، بچه فوق العاده ضعیفی بود که حتی کف پاهایش را هم نمی توانست زمین بگذارد، و وقتیکه که بچه را ایستاده روی میز نگه می داشتم شروع به جیغ زدن و گریه کردن می کرد و کلا پاهایش هیچ حرکتی نداشت و از نظر جسمی نیز خیلی ضعیف بود و فقط یک سر داشت که آن هم کچل بود.

وی گفت: به خانه برگشتیم و با همسرم در منزل فکرهایمان را کردیم و تصمیم گرفتیم که اگر بچه را به صورت دائم هم به ما داده نشود، طی شش ماه تلاش خود را بکنیم تا بچه راه بیفتد.

هاشمی افزود: زمانیکه بچه را از بهزیستی تحویل گرفتیم، همسرم فقط شروع کرد به تمرین کردن و کاردرمانی با پاهای پسرم و از ۲۴ ساعت حدود ۱۲ ساعت با بچه تمرین داشتیم و خود من هم از نظر تغذیه بر روی آن کار کردم که بعد از گذشت دو ماه و نیم بچه توانست خودش راه برود الان حتی فوتبال هم بازی می کند و از نظر وزنی و قدی نیز از هم سن و سال های خود بیشتر است.

وی ادامه داد: وقتیکه بچه را از شیرخوارگاه تحویل گرفتیم از تمام وسایل می ترسید حتی به اسباب بازی دست نمی زد، تنها وسیله ای که می شناخت شیشه شیر بود و از غذا نیز فقط شیر خشک را می شناخت اما الان همه غذاها را می خورد.

دختری که پاهایش را بر روی زمین نمی گذاشت بعد از ۴۰ روز راه رفت

خانم قدوسی یکی دیگر از والدین فرزندان خاص در خراسان شمالی در ادامه در گفت و گو با ایسنا ادامه داد: از بهزیستی به ما زنگ زدند و گفتند که بچه ۱۱ ماهه ای در شیرخوارگاه با نام  افسون است که ما بعد از پذیرش نام آن را به رستا به نام خالص شده تغییر دادیم.

وی تصریح کرد: در ابتدا که دخترم را دیدم آنقدر ضعیف بود که وقتیکه ایستاده نگه می داشتیم پاهایش می لرزید و به هیچ عنوان پاهای خود را به زمین نمی گذاشت.  بعد از دیدن بچه طی دو هفته بچه را قبول کردیم و آن را نزد پزشک بردیم که پزشک اعلام کرد که نیاز به کاردرمانی دارد.

قدوسی ادامه داد: این بچه بعد از گذشت ۴۰ روز خودش بلند شد و راه رفت، خودش هم خیلی سعی می کرد راه برود و از مبل و سبد اسباب بازی می گرفت و دور خانه راه می رفت تا راه رفتن را یاد بگیرد.

وی تاکید کرد: دختر من از غذا فقط شیر خشک را می شناخت و مدام دستش در دهانش بود طوریکه به شیرخوارگاه تماس گرفتم گفتم شاید پستانک به او می دادند و گفتند بچه وقتی گرسنه می شود دستش را به دهان می کند. زمانیکه بچه را تحویل گرفتیم هفت کیلوگرم بود که الان به بیش از ۱۲ کیلوگرم رسیده است و پزشک متخصص گفته است که رشد خیلی خوبی دارد.

قدوسی خاطرنشان کرد: مشکلی که هم اکنون وجود دارد آن است که چشم های رستا تنبل است و یک چشمش انحراف دارد و تحت نظر پزشک متخصص چشم است و ما در حال درمان این مشکل هستیم.

زندگی که شیرین تر شده است

خانم جمالی یکی دیگر از این افراد است که در گفت گو با ایسنا، بیان کرد: بعد از ۱۹ سال زندگی شیرین که در کنار همسر داشتم این بچه را انتخاب کردم که واقعا زندگی ما شیرین تر شده، بیشتر هم می شود و افتخار می کنم که این بچه کنار ما است و با ما زندگی می کند.

۱۸ کودک با شرایط خاص به فرزندخواندگی درآمده اند

ا

توحیدی مقدم مدیر کل بهزیستی خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: هر چند که اگر ادعا کنیم که مراکز بهزیستی در شرایط ایده آل به سر می برند اما این کودکان به کانون گرم خانواده نیاز دارند.

وی گفت: مراکز شبانه روزی بهزیستی استان از لحاظ پوشاک، خوراک، شیر خشک و ... هیچ گونه مشکلی ندارند اما بچه ها در این مراکز آغوش گرم والدین را نیاز دارند.

توحیدی مقدم افزود: از سال ۱۳۸۴ تاکنون در این استان ۴۰۴ کودک به فرزندخواندگی درآمده اند و هم اکنون ۴۷۲ خانواده پشت نوبت نیز برای پذیرش فرزند وجود دارد.

وی ادامه داد: علاوه بر آن ۱۸ کودک با شرایط خاص نیز تاکنون به خانواده ها واگذار شده اند و هنوز حدود سه کودک با شرایط خاص در شیرخوارگاه های استان نیز وجود دارند.

به گفته این مقام مسئول ۲۳ کودک از سنین شیرخوارگی تا ۱۸ سال در مراکز شبانه روزی بهزیستی استان نگهداری می شوند که نشان دهند آن است که آن ها دارای خانواده هستند اما خانواده آن ها موثر نیستند.

کمک خیران به کودکان خاص حتی به صورت موقت

وی در ادامه با اشاره به کمک خیران بیان کرد: خیران در پذیرش کودکان خاص حتی به صورت موقت و یا فقط مالی می توانند کمک زیادی به این افراد کنند.

مدیر کل بهزیستی خراسان شمالی تصریح کرد: کمک خیران در این زمینه می تواند بستری باشد تا بچه ها و فرزندان خوبی را تحویل جامعه دهیم چراکه آن ها آینده ساز این مملکت هستند.

ارتباط عاطفی والدین با فرزند سبب رشد آنها می شود

ت

روحانی رئیس اداره بهزیستی شهرستان بجنورد همچنین در گفت و گو با ایسنا، گفت: ۹۰ درصد از فرزندانی که در شیرخوارگاه های استان جذب می شوند از نظر  وزنی در وضعیت مناسبی قرار ندارند و اغلب آن ها با سوء تغذیه های شدید، اعتیاد و ... پذیرش می شوند.

وی با تاکید بر اینکه در این مراکز خدمات تخصصی به این بچه ها ارائه می شود، افزود: اما باید به این نکته مهم کمبود نیرو در این مراکز توجه داشت.

روحانی تصریح کرد: در یک مرکز حدود ۳۵ کودک پذیرش شده اند این در حالی است که تعداد نیروها در این مرکز دو تا سه نفر است.

وی تاکید کرد: آن چیزی که سبب رشد کودک می شود عشق، مهربانی و برقراری ارتباط عاطفی والدین با فرزند است چیزی که در هیچ یک از شیرخوارگاه های استان وجود ندارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha