• دوشنبه / ۱ آبان ۱۴۰۲ / ۰۷:۵۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402080100050
  • خبرنگار : 50105

ردپای دومینو در تغییرات آب و هوایی

ردپای دومینو در تغییرات آب و هوایی

ایسنا/خراسان رضوی رویدادهای آب و هوایی در سراسر جهان عمیقاً به هم مرتبط هستند.

به نقل از ارث، تغییرات آب و هوایی به سرعت باعث افزایش فراوانی رویدادهای شدید آب و هوایی در سراسر جهان شده است که شامل آتش‌سوزی یا سیل می‌شود. با این حال نتایج تحقیق اخیر نشان داده است که این رویدادها صرفاً اتفاقات تصادفی نیستند، بلکه پدیده‌هایی عمیقاً به هم مرتبط هستند.

این رفتار اقلیمی به هم پیوسته که ارتباطات از راه دور نامیده می‌شود، یک زمینه نسبتا ناشناخته باقی مانده است اما کلید درک جامع از سیستم آب و هوایی پیچیده ما را در اختیار دارد.

در این بررسی، گروهی از کارشناسان یک روش جدید تجزیه و تحلیل شبکه آب و هوا را توسعه دادند. این تحقیق روش جدیدی را بر شدت، توزیع و تکامل این ارتباطات از راه دور ایجاد می‌کند.

محققان دانشگاه پکن و موسسه تحقیقاتی تأثیر آب و هوای پوتسدام آلمان اظهار کردند که ارتباطات از راه دور نشان می‌دهند که چگونه رویدادهای اقلیمی در بخشی از جهان می‌توانند بر آب و هوای هزاران کیلومتر دورتر تأثیر بگذارند و باید آنها را به‌عنوان یک اثر دومینو در مقیاس جهانی در نظر گرفت.

تنها پنج سال دیگر شاهد افزایش دما به سطحی خواهیم بود که دانشمندان جهانی درباره آن به ما هشدار داده‌اند و مثل این است که سیاره تب دارد و به‌طور پیوسته بدتر می‌شود.

کارشناسان دریافتند که قدرت این ارتباطات متقابل در طول زمان از سال ۱۹۴۸ تا ۲۰۲۱ تقویت شده و به‌طور بالقوه تحت تأثیر ترکیبی از تغییرات آب وهوا، فعالیت‌های انسانی و سایر متغیرها قرار گرفته است. 

این رابطه متقابل الگوهای هواشناسی در فواصل وسیع است. این رفتار به هم پیوسته نقش مهمی در درک تغییرات آب و هوایی جهانی ایفا می‌کند و می‌تواند پیامدهای گسترده‌ای بر آب و هوا، کشاورزی، منابع آب و موارد دیگر داشته باشد.

اقیانوس‌ها نیز در ارتباطات راه دور نقش دارند. رویدادهایی مانند ال نینو و لا نینا در اقیانوس آرام می‌توانند باعث تغییر الگوی آب و هوا به دور از مبدا خود شوند. به عنوان مثال، یک رویداد ال نینو می‌تواند منجر به شرایط مرطوب‌تر در بخش‌هایی از ایالات‌متحده و شرایط خشک‌تر در بخش‌هایی از استرالیا شود.

پیش‌بینی بارندگی، تغییرات دما یا شرایط خشکسالی می‌تواند به کشاورزان در برنامه‌ریزی محصولات خود کمک کند همچنین، شناخت الگوهای اتصال از راه دور می‌تواند به پیش‌بینی دوره‌های بارندگی شدید یا خشکسالی کمک و برنامه‌ریزی بهتر منابع آب را امکان‌پذیر کند.

با تغییر آب و هوا، قدرت و الگوهای ارتباط از راه دور نیز ممکن است تغییر کند و این مورد می‌تواند اثرات آبشاری بر الگوهای آب و هوا در سطح جهان داشته باشد.

این مطالعه در مجله Chaos منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha