• دوشنبه / ۱ آبان ۱۴۰۲ / ۱۵:۵۱
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402080100636
  • خبرنگار : 50037

استقرار مناسب گونه اُرس در مراتع آقبلاغ لتگاه بهار

استقرار مناسب گونه اُرس در مراتع آقبلاغ لتگاه بهار

ایسنا/همدان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان از استقرار خوب و مناسب گونه اُرس در مراتع آقبلاغ لتگاه شهرستان بهار خبر داد.

اسفندیار خزائی دوشنبه یکم آبان در حاشیه پویش بذرکاری در مراتع روستای آقبلاغ لتگاه شهرستان بهار که با حضور ادارات و دانش آموزان و دوستداران محیط زیست این شهرستان انجام شد، در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: از سال‌جاری آغاز طرح مردمی و ملی کاشت یک‌میلیارد درخت طی چهار سال را در استان همدان در حال اجرا داریم که در همین رابطه پویش بذرکاری با همکاری ادارات مختلف شهرستان بهار در آقبلاغ لتگاه امروز آغاز شد.

وی افزود: یکی از گونه گ‌های در حال کاشت در مراتع آقبلاغ لتگاه، بذر گونه اُرس بوده که این گونه از معدود سوزنی برگان بومی ایران و یکی از گونه‌های بسیار با ارزش کشور به شمار می‌رود و خوشبختانه استقرار خوبی در عرصه مراتع آقبلاغ لتگاه داشته است.

خزائی ادامه داد: عرصه منابع طبیعی آقبلاغ لتگاه شهرستان بهار ۵۰۰ هکتار بوده که منابع طبیعی شهرستان در سال‌جاری ۲۰۰ هکتار آن را برای بذرکاری و نهال‌کاری در نظر گرفته است که در این مراتع غنی‌سازی انجام گیرد تا تراکم گونه‌ها بهتر شود.

وی خاطرنشان کرد: آقبلاق لتگاه، دارای وسعت زیاد بوده و در کریدور و گذرگاه استان‌های غربی قرار گرفته است بنابراین با کشت بذر و ایجاد فضای سبز مناسب در آینده می‌توان این منطقه را به یک محدوده توریستی و گردشگرپذیر تبدیل کرد و ایجاد این فضای سبز زیبایی خاصی به شهرستان بهار بدهد.

فرماندار شهرستان بهار هم با بیان اینکه کل اراضی شهرستان بهار ۱۳۰ هزار هکتار بوده که از این میزان اراضی حدود ۴۲ هزار هکتار آن به عرصه ملی و منابع طبیعی اختصاص دارد، گفت: شهرستان بهار فاقد جنگل طبیعی بوده و تاکنون در این شهرستان حدود ۶۳۰ هکتار جنگل دستکاشت ایجاد شده است.

مجتبی فیض‌اللهی با اشاره به اینکه گونه‌های مختلفی در جنگل‌های دستکاشت عرصه منابع طبیعی شهرستان کشت شده‌است، تصریح کرد: باادامک، اُرس،اگ ارژن، زالزالک ،سماق، نسترن، سنجد و داغداغان گونه‌های کم‌آب‌بر و سازگار با محیط از جمله گونه‌های مختلفی است که در کاشت جنگل‌های دستکاشت این شهرستان به‌کار رفته و بر آن هستیم تا با همکاری همه ادارات، ارگان‌ها و دهیاران و شوراهای اسلامی شهر و روستای شهرستان در تحقق طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت گام های ارزنده‌ای را برداریم.

رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان بهار هم در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: پویش بذرکاری از نقش مؤثری در جلوگیری از ایجاد گردوغبار و ریزگردها در سطح اراضی ملی و افزایش فضای سبز عرصه منابع طبیعی برخوردار است. 

مهدی محمدی با بیان اینکه شهرستان بهار جنگل طبیعی ندارد، افزود: با پویش بذرکاری و نهال‌کاری به دنبال افزایش و توسعه سطح جنگل‌های دستکاشت سطح شهرستان و تحقق پویش ملی کاشت یک میلیارد درخت هستیم.

وی در ادامه از کاهش ۳۵۰ درصدی آتش‌سوزی مراتع این شهرستان از ابتدای سال تاکنون نسبت به مشابه سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: در سال گذشته در شش هکتار از مراتع شهرستان بهار آتش‌سوزی به وقوع پیوست که این میزان در سال‌جاری به ۱.۵ هکتار کاهش یافته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha