• سه‌شنبه / ۲ آبان ۱۴۰۲ / ۱۰:۱۳
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402080201086
  • خبرنگار : 50598

برای کارآفرین شدن باید به ثروت‌آفرینی فکر کرد نه ثروت‌اندوزی

برای کارآفرین شدن باید به ثروت‌آفرینی فکر کرد نه ثروت‌اندوزی

ایسنا/مرکزی یک کارآفرین گفت: با ثروت اندوزی نمی‌شود کارآفرینی کرد بلکه باید به ثروت آفرینی فکر کرد تا کارآفرین شد.

داوود جابری در گفت‌وگو با ایسنا در رابطه با چگونگی کارآفرین شدنش اظهار کرد: یکسری خلاءها در زندگی هر فردی وجود دارد و همین خلاءها منجر به بروز ایده‌ها و کارهای جدید و در نتیجه کارآفرینی می‌شود.

این استاد دانشگاه ادامه داد: هر فردی برای شروع کار جدید یک دامنه هدفی دارد و دامنه هدف من نیز مبارزه برای ریشه کن کردن فقر بود.

وی با تاکید بر لزوم کارآفرینی هوشمندانه گفت: این نوع کارآفرینی سبب می‌شود تا به شکل دومینو همه ایده‌های خود را تبدیل به کار جدید کنید و منجر به کارآفرینی در زمینه‌های مختلف شوید.

جابری اضافه کرد: مثلا من ایده‌ای داشتم که به بچه‌هایی که ناشنوا هستند کار یاد بدهم و الان ثمره این کار را می‌بینم و آنها کارهای IT شرکت من را انجام ‌می‌دهند.

وی با بیان اینکه استارت ایده‌های من در مدرسه زده شد، در رابطه با هدفش از کارآفرینی اظهار کرد: به نظر من همه کارآفرین هستند اما یک نفر دوست دارد در حیطه فردی خودش کارمند شود و یک نفر دوست دارد چند نفر را کارمند کند. هدف من از کارآفرینی صرفا پول نبود، در واقع هدف اصلی من ایجاد همبستگی بود، در واقع اگر ایده مناسب برای کارآفرینی وجود داشته باشد، مطمئنا همبستگی در مسیر اجرای ایده به وجود می‌آید.

جابری با اشاره به تالیف کتاب هایی در حوزه‌های مختلف گفت: در کارگاه‌های پوشاکی که دارم آموزش رایگان می‌دهم و سپس افراد آموزش دیده جذب کارگاه‌های خودم می‌شوند. همچنین برای افراد ناشنوا در استان لرستان آموزش خیاطی رایگان می‌گذارم.

این استاد دانشگاه افزود: ایده ای برای تولید پوشاک‌ اسلامی را ارائه کرده ام که اگر مسئولین استانی کمک کنند احتمالا یکی دو ماه دیگر به بار می‌نشیند. در این کار می‌خواهم از زنان بی‌سرپرست و کودکان کار و افرادی که از اعتیاد رهایی یافته‌اند کمک بگیرم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۵ مجموعه فعال اقتصادی را اداره می کند، در رابطه با چگونگی جذب سرمایه برای ایده‌های خود اظهار کرد: من راه‌های مختلفی را برای جذب سرمایه استفاده کردم که از جمله آنها همکاری با زنان بی‌سرپرست برخوردار از تسهیلات بود. در این شکل همکاری، با استفاده از تسهیلاتی که به این بانوان ارائه می شود کارگاه تولیدی راه اندازی می کنیم و برای آنها و دیگران اشتغال ایجاد می شود.

جابری درخصوص چگونگی تربیت جوانان و نوجوانان برای کارآفرین شدن گفت: به نظر من جوانان دهه هشتادی خیلی باهوش‌تر از بچه‌های دهه‌های قبل هستند و اگر آنها را به کار بگیریم و از اندیشه آنها استفاده کنیم خیلی از خلاءها برطرف می‌شود.

جابری افزود: متاسفانه در کشور آموزش به درستی و کامل انجام نمی شود و آموزش ها صرفا آکادمیک هستند، در نتیجه چون عموما از آموزش عملی و مهارتی خبری نیست، عملا بلد نیستیم کار کنیم. یکی از ضروریات، در مسیر تربیت نسل کارآفرین، شناخت علایق و توانمندی های دانش آموزان است که با راه اندازی مدارسی که بر این مهم متمرکز هستند می توان این مهم را عملیاتی کرد.

جابری که با تاکید بر لزوم ایجاد انگیزه کار و فعالیت و نوآوری در دانش آموزان اضافه کرد: به نظر من سیستم آموزشی ما کلا مشکل دارد و نه تنها کمکی به کارآفرینی نمی‌کند بلکه سدی ایجاد کرده که مانع شکوفا شدن ایده‌های افراد می‌شود. متاسفانه ملاک سنجش در جامعه مدرک است که مانع شکوفا شدن استعداد افراد می‌شود. اختلاف طبقاتی در حوزه آموزش در سطح دانش آموزی نیز از دیگر مشکلات سیستم آموزشی ماست.

وی با بیان اینکه کارآفرینی پشیمانی ندارد، بلکه انجام ندادنش پشیمانی دارد گفت: دامنه اهداف انسان محدود است و کسی ناامید می‌شود که به هدفش نرسد. اگر هدف کارآفرینی صرفا پول باشد شما ناامید می‌شوید اما اگر هدف شما روزی رساندن باشد هیچوقت ناامید نمی‌شوید.

جابری افزود: با فکر ثروت اندوزی نمی‌شود کارآفرینی کرد بلکه باید به ثروت آفرینی فکر کرد تا کارآفرین شد. وقتی در دانشگاه می‌بینم دانشجوی من با حرف‌های من انگیزه می‌گیرد و کارآفرین می‌شود، برای من افتخار است.

وی با بیان اینکه حمایت‌های مسئولین از کارآفرینان صرفا در حد حرف بوده و چندان عملیاتی نشده است اظهار کرد: از لحاظ کمک‌های مالی اصلا حمایتی نمی‌شود و باید خودت، به شکلی سرمایه کاررا پیدا کنی. تا صحبتی می‌شود می‌گویند درخواست بنویس تا پیگیری کنیم ولی در نهایت، وام هایی که تخصیص داده می شود بسیار کمتر از مبلغ درخواستی است. این کارها انگیزه را در جوانان نابود می‌کند.

جابری در رابطه با وضعیت سرمایه گذاری در بازارهای نو و فناور گفت: اگر سرمایه گذار هدفش ریشه کن کردن فقر و بیکاری باشد سرمایه گذاری می‌کند اما اگر دامنه هدفش صرفا پول باشد مطمئنا به این عرصه ورود نمی کند. متاسفانه ۸۰ درصد سرمایه گذاران به پول فکر می‌کنند.

وی با بیان اینکه دولت باید سود دهی سرمایه گذاری را برای سرمایه گذاران تضمین کند تصریح کرد: از آنجاکه در حال حاضر تضمینی برای سوددهی مورد انتظار از فعالیت های اقتصادی وجود ندارد، بنابراین باید در حوزه کسب و کار، از روش های هوشمندانه برای رسیدن به سوددهی استفاده کرد.

جابری در رابطه با چگونکی بهبود وضعیت کسب و کار در ایران گفت: باید دولت کاری کند تا بنگاه‌های زودبازده به ثمر بنشینند. از آنجاکه اکنون راندمان ثابت مالی وجود ندارد فرار سرمایه گذاران زیاد است و متاسفانه دلالی به صرفه تر شده است.

وی افزود: یکی از کارهای من، پرورش گاو گوشتی است. متاسفانه اکنون سودآوری فعالیت در این حوزه برای دلالی که گاو را از من می‌خرد بیشتر از من است. دولت باید اینگونه محصولات را مستقیما از تولیدکننده بخرد وگرنه با این وضع، تولیدکننده ناامید می‌شود و کارآفرین و سرمایه گذار نیز فرار می‌کنند.

جابری با بیان اینکه متاسفانه انگل هیچوقت از بین نمی‌رود و با هر جهشی خودش را تغییر می‌دهد، فکر می‌کنم دست‌هایی پشت پرده هست که می‌خواهند تولید داخل را صفر کنند.

وی در پایان در رابطه با سخت گیری در صدور مجوزهای کسب و کار در ایران اظهار کرد: سخت گیری در صدور مجوزهای کسب‌کار خوب است اما سخت‌گیری بیهوده که مانع ایجاد و رشد کسب و کار و باعث دلسردی کارآفرین واقعی شود درست نیست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha