• سه‌شنبه / ۲ آبان ۱۴۰۲ / ۲۰:۵۲
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1402080201767
  • خبرنگار : 50176

استادیار دانشگاه علوم پزشکی لرستان:

سنتز نانوذرات با استفاده از گیاهان، اثر بخشی گیاهان را افزایش می‌دهد

سنتز نانوذرات با استفاده از گیاهان، اثر بخشی گیاهان را افزایش می‌دهد

ایسنا/لرستان استادیار دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: سنتز نانوذرات با استفاده از گیاهان، اثر بخشی گیاهان را افزایش می‌دهد.

دکتر پگاه شکیب در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد: بیماری‌های عفونی یکی از شناخته شده‌‍ترین بیماری‌ها محسوب می‌شوند که تمامی افراد در طول زندگی خود حداقل یک بار مبتلا شده‌اند.

وی افزود: با افزایش شیوع عفونت‌های میکروبی و استفاده از آنتی بیوتیک‌ها جهت حذف آنها امروزه شاهد گسترش ایزوله‌های میکروبی مقاوم به آنتی بیوتیک هستیم.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی دانشگاه علوم پزشکی لرستان اضافه کرد: افزایش میزان مقاومت آنتی بیوتیکی سبب افزایش طول دوره درمان، افزایش هزینه‌های درمانی، محدود شدن گزینه‌های مناسب درمان و گاها افزایش مرگ و میر می‌شود و لذا یافتن ترکیبات با خواص ضد میکروبی از اهمیت بسزایی برخوردار است.

شکیب اضافه کرد: از آنجایی که گیاهان از گذشته‌های دور برای درمان بسیاری از بیماری‌ها از جمله عفونی مورد استفاده قرار می‌گرفته و با پیشرفت علم نانوتکنولوژی بسیاری از محققین به سمت استفاده از گیاهان در سنتز نانوذرات گرایش یافتند.

این استادیار دانشگاه علوم پزشکی لرستان یادآور شد: سنتز نانوذرات به روش سنتز سبز( با استفاده از گیاهان ) نسبت به سایر روش‌ها مزایای متعددی از جمله مقرون به صرفه بودن را دارد.

وی افزود: بطور کلی نانوذرات به دلیل داشتن ابعاد کوچک و سازگاری با بافت‌های بدن در انتقال موثر دارو به سلول های هدف کاربرد دارند و بدین ترتیب با سنتز نانوذرات با استفاده از گیاهان اثر بخشی گیاهان نیز افزایش می‌یابد.

شکیب تصریح کرد: از جمله گیاهانی که خواص درمانی آنها گزارش شده است می‌توان به گیاه گل گاوزبان اشاره کرد.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اجرای طرح تحقیقاتی بیوسنتز نانوذره مس با استفاده از عصاره اتانولی گل گاوزبان و بررسی فعالیت ضد باکتریایی، ضد قارچی و آنتی اکسیدانی آن گفت: این مطالعه با هدف سنتز سبز نانوذرات با استفاده از گیاه گل گاو زبان و بررسی اثرات ضد میکروبی، ضد قارچی و آنتی اکسیدانی آن انجام گرفت.

این استادیار دانشگاه علوم پزشکی لرستان افزود: نتایج حاصل نشان داد که نانوذرات سنتز شده در این مطالعه خواص ضد میکروبی موثری علیه ایزوله‌های باکتریایی استافیلوکوک اورئوس، استافیلوکوک ساپروفیتیکوس، کلبسیلا پنومونیه، سودوموناس آئروژینوزا و خواص ضد قارچی علیه گونه‌های کاندیدا آلبیکنز و کاندیدا گلابراتا بود. همچنین خواص آنتی اکسیدانی نانوذرات سنتز شده با گیاه گل گاو زبان تائید شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha