• چهارشنبه / ۳ آبان ۱۴۰۲ / ۱۵:۱۸
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1402080302502
  • خبرنگار : 50233

چند توصیه استاد میرباقری برای انس بیشتر با قرآن

چند توصیه استاد میرباقری برای انس بیشتر با قرآن

ایسنا/سمنان استاد برجسته علوم قرآنی معتقد است که با انجام چند کار ساده می‌توان انس بیشتری با آیات وحی پیدا کرد.

استاد سید محسن میرباقری که به دعوت جهاددانشگاهی استان ۳ آبان ماه به سمنان سفر کرده اظهار کرد: انس با قرآن و مداومت بر این انس به خودی خود سبب ایجاد نورانیت می‌شود و از همین رو است که در آموزه‌های دینی ما سفارش شده که قرائت روزانه قرآن را ترک نکنیم.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا در خصوص تعمیق‌بخشی به ارتباط با قرآن تصریح کرد: اولین گام برای انس بیشتر با قرآن، قرائت روزانه قرآن است.

وی با بیان اینکه توصیه شده روزانه ۵۰ آیه بخوانیم تصریح کرد: حتی اگر روزانه تنها چند آیه هم بخوانیم، ماهانه می‌توان بخش عمده ای از قرآن را خواند.۵۰ آیه تقریبا ۵ صفحه است که ماهانه بالغ بر ۱۵۰۰ آیه می‌شود و ۴ ماه یه ۶۰۰۰ آیه می‌رسد و این در حالی‌ست که کل آیات قرآن ۶۲۳۶ آیه است.

مدیر مؤسسه فرهنگی قرآنی ایمانو با اشاره به سوولات احتمالی ایجاد شده حین قرائت قران تاکید کرد: بهتر است که همیشه یک دفترچه یادداشت برای نگارش این سوولات داشته باشیم و سوولات و شبه‌های احتمالی را در دفترچه ، یادداشت کنیم و در فرصت مناصب پاسخ آنها را بپرسیم.

وی با اشاره به لزوم توجه به معانی قرآن گفت: توصیه می شود که به هیچ عنوان از ترجمه های فارسی فاقد متن قرآن استفاده نشود چرا که ترجمه هیچگاه جای کلام قرآن را نمی‌گیرد و از همین رو است که گاه در ترجمه های مختلف کلمات مختلفی بیان شده است.

مدیر مؤسسه فرهنگی قرآنی ایمانو با اذعان به اینکه در قرائت قرآن متن قرآن موضوعیت دارد ادامه داد: باید از ترجمه برای فهم و درک بهتر متن استفاده شود.

این استاد علوم قرآنی همچنین توصیه کرد: بهتر است که علاقه‌مندان در کنار متن قرآن، توجه به ترجمه و..از کتاب‌های تفسیر قرآن نیز استفاده کنند.

وی یادآوری کرد: توصیه می‌شود که از دو کتاب "تفسیر نمونه" که کتاب بسیار قطوری است و تفسیر حجت‌الاسلام والمسلمین قرئتی که تفسیر ساده و روانی است؛ استفاده شود.

این کارشناس علوم قرآنی و مذهبی در پاسخ به این پرسش ایسنا که چرا علی‌رغم توجه ویژه حاکمیت به علوم قرآنی و وجود شبکه های اختصاصی رادیو و تلویزیون در ایران، در برخی از کشورها نظیر مصر و لیبی و...با تعدد حافظان و قاریان برجسته‌تری روبرو هستیم گفت: یک عامل این مهم به عامل "زبان" برمی‌گردد، زبان مردمان این کشورها عربی است و زبان قرآن نیز "عربی"است.

وی به نقش برخی قوانین در توسعه فرهنگ قرآنی پرداخت و افزود: مثلا در کشور عربستان یک قانونی وجود دارد که کسی می‌تواند امامت مسجد را عهده‌دار شود که لااقل یک بخش مهم از قرآن را حفظ باشد.

مدیر مؤسسه فرهنگی قرآنی ایمانو با بیان اینکه متاسفانه در حوزه‌های علمیه و مجامع دینی ما آن گونه که باید به قرائت قرآن توجه نمی شود اضافه کرد: البته بعد از انقلاب توجه به قرآن در کشور ما بیشتر شده است.
وی با بیان اینکه رهبری معظم انقلاب دستورات موکدی درباره تعمیق‌بخشی به فرهنگ قرآنی دادند اظهار کرد: البته تا این فرهنگ شکل بگیرد و جا بیفتد، زمان می‌برد.

این استاد علوم قرآنی با بیان اینکه برخی کشورهای دیگر از نظر توجه به قرآن در فرهنگ عمومی از ما جلوتر هستند خاطرنشان کرد: البته ما در حوزه فرهنگ خاص و نخبگان قرآنی توفیقات بیشتری داشتیم. به هرحال باید توجه به قرآن در مجامع دینی ما هم افزایش بیابد تا به تدریج شاهد اثرگذاری آن در فرهنگ عمومی نیز باشیم.
وی با اشاره به اینکه خداوند ما را به وسیله قرآن از ظلمت خارج می کند گفت: همچنانکه در روایت ما نیز آمده قرائت قرآن باعث ایجاد نورانیت در انسان می‌شود.

میرباقری با بیان اینکه انسان با توجه به واجباتی همچون حج و نماز نیز از نورایت برخوردار می‌شود ادامه داد: این نورانیت باید ما را به بندگی خالص برای خداوند سبحان رهنمون کند لذا اگر زندگی ما تماما برای خداوند باشد، زندگی ما، نورانی می شود و از این طریق در صراط مستقیم قرار می‌گیریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha