• چهارشنبه / ۳ آبان ۱۴۰۲ / ۱۶:۳۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402080302595
  • خبرنگار : 50548

یک مسئول مطرح کرد

بی‌خاصیت کردن اقتصاد ایران؛ آخرین حربه کشورهای استکباری

بی‌خاصیت کردن اقتصاد ایران؛ آخرین حربه کشورهای استکباری

ایسنا/خراسان رضوی معاون هماهنگی و پیگیری‌های ویژه دبیرخانه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا گفت: آخرین تصمیمی که کشورهای استکباری پس از آزمون و به نتیجه نرسیدن تمامی حربه‌های نظامی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی برای کشور ما گرفتند، بی خاصیت کردن اقتصاد ایران است.

محمد حسین سپهر در نشست مشترک هم‌اندیشی هیأت‌های اندیشه‌ورز سازمان بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور و هیأت نمایندگان اتاق اصناف ایران که امروز ۳ آبان ماه برگزار شد، با طرح این پرسش که امروز طرح و برنامه دشمن برای کشور ما چیست، اظهار کرد: آخرین تصمیمی که کشورهای استکباری پس از آزمون و به نتیجه نرسیدن تمامی حربه‌های نظامی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی برای کشور ما گرفتند، بی خاصیت کردن اقتصاد ایران است.

وی ادامه داد: در واقع بی خاصیت کردن اقتصاد ایران روی میز دشمنان استکباری است؛ بدین ترتیب که با تقویت رفاه، معیشت، رونق و توسعه اشتغال در کشورهای همسایه موجب ناامیدی مردم کشور ما بشوند و از آن طریق منجر به کاهش سرمایه اجتماعی کشور، نظام و انقلاب شوند. 

معاون هماهنگی و پیگیری‌های ویژه دبیرخانه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا خطاب به نمایندگان اصناف بیان کرد: امروز بخش زیادی از فرماندهی جبهه مبارزه با دشمنی که این هدف را منظور کرده، شما هستید که نباید بگذارید این اتفاق بیفتد؛ همان‌گونه که از داستان‌های رزمندگان دفاع مقدس با دست خالی بسیار شنیده‌ایم.

سپهر با اشاره به عملیات طوفان الاقصی تصریح کرد: رزمندگان فلسطین ظرف یک‌ونیم سال، ۵۰۰ کیلومتر تونل در عمق ۳۰ تا ۵۰ کیلومتری از کنار دریا حفر کردند. جمعیت آنان در کل عملیات ۱۰۰۰ نفر بوده و تنها دو نفر از سران حماس از هدف این مأموریت، زمان و چگونگی آن مطلع بودند. بدین تریب چهارمین ارتش قدرتمند دنیا را زمین‌گیر کردند و شکست مفتضحانه‌ای را نه تنها برای اسرائیل، بلکه برای تمامی حامیان غربی او به ارمغان آوردند. در این اتفاق جریان صهیونیست یهودی و مسیحی، غرب و امپریالیسم شکست خورده است.

برخی کم‌کاری‌ها ما را در معرض تحریم داخلی قرار داده

وی با بیان اینکه برخی کاستی‌ها، تنبلی‌ها و کم‌کاری‌ها ما را در معرض تحریم داخلی کشور قرار داده است، ادامه داد: ایده، تجربه، منابع و ظرفیت‌های بزرگی در کشور وجود دارد. اگرچه تحریم‌های خارجی بسیار مؤثر است، اما ما قادریم با رونق کسب‌وکار، اقتصاد و معیشت کشورمان را تعالی ببخشیم و با تحریم خارجی مبارزه کنیم و مسیر اهداف انقلاب را تأمین کنیم.

معاون هماهنگی و پیگیری‌های ویژه دبیرخانه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا با طرح این پرسش که ریاست اتاق اصناف چه تحولی را برای دوره مسئولیت پیش‌بینی کرده، بر لزوم وجود برنامه تأکید کرد و گفت: با توجه به سرعت تحولات چند دهه گذشته در دانش، فناوری‌ها، روش و فرآیندها، هر تلاشی منهای پژوهش و نگاه به روش‌های نوین، محکوم به شکست است. بنابراین یادگیری مهارت‌های جدید از مراکز آموزشی برای رونق کسب‌وکار، شیوه‌های صادرات و مدیریت واردات ضروری است.

سپهر اضافه کرد: امروز نبرد با دشمن در صحنه اقتصادی است، آن‌ها می‌خواهند اقتصاد ما را بی‌خاصیت کنند؛ در مقابل ما باید کاری کنیم که با توانمندی اقتصادی و معیشتی با آنان مبارزه کنیم و این کار نیازمند حضور فرماندهان عرصه این مبارزه یعنی کارآفرینان، بازاریان، اصناف و دیگر پیشرانان حوزه اقتصاد است.

وی بیان کرد: تحقق این موضوع نیازمند وجود تدبیر، طرح عملیاتی، اطلاعاتی، اقدام و اصلاح فرآیندها و تحول در زمینه کسب‌وکار است. تابلوی موفقیت در این دوره باید تحول همه جانبه در این عرصه باشد. البته در این راه نیازمند حمایت هیأت دولت و نمایندگان مجلس شورای مجلس، قوه قضاییه و وزارت اقتصاد، کشاورزی و...هستیم.  

استقبال از طرح‌هایی که موجب تعالی کسب‌وکار شود

معاون هماهنگی و پیگیری‌های ویژه دبیرخانه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا ضمن استقبال از هر طرح و ایده‌ای که موجب تعالی کسب‌وکار کشور می‌شود، گفت: ایده‌هایی که قابلیت طرح شدن دارند، پس از جمع‌بندی در اتاق اصناف، کارشناسی و به طرح نهایی تبدیل شوند و سپس با کمک بسیج اساتید اجرای آن را بر عهده خواهیم گرفت. چنانکه در اسفند ۹۸ رویداد کرونا را برگزار کردیم در حالی که هنوز مبنای این بیماری و روش‌های درمان مشخص نبود که نتیجه آن ۳۲۰۰ ایده از سراسر کشور شد. از آن میان ۲۰۰ طرح و ایده بیرون آمد که ۲۵ طرح به محصول تبدیل شد؛ از جمله ایده واکسن برکت و تجهیزات تشخیصی و درمانی است.  

بی‌خاصیت کردن اقتصاد ایران؛ آخرین حربه کشورهای استکباری

پیشنهاد برگزاری رویداد مسائل تولید کشور

سپهر ضمن پیشنهاد برگزاری رویداد مسائل تولید کشور بیان کرد: در این رویداد مطرح می‌شود که اگر ۱۰ رسته تولیدی صنعتی داریم، سه مسئله و موضوع اصلی‌شان چیست، تا به این ترتیب با حضور وزرا، نظام مسائل این حوزه را حل کنیم. اگر قرار است تحولی رخ دهد، باید طراحی نقش و سهم دستگاه‌های حاکمیتی و خصوصی، بازاریان و مسائل دستگاه‌های امنیتی را ترسیم کرد. در حالی دنیا تحولات پرسرعتی را در همه فرایندهای عرصه‌ زندگی اجتماعی طی می‌کند که هنوز کاسب ما با مدل ۳۰ تا ۴۰ سال پیش کار می‌کند. هنوز ارتباطات تجاری، نظام مالیاتی و بیمه‌ای، نظام بانکی و سود و زیان ما به شیوه سنتی است.

وی ادامه داد: در حالی که روزگاری بازار ما مرجع تولید ایمان، تقوا و سبک زندگی اسلامی بود، هم اکنون این موضوع ضعیف شده است. بنابراین تابلوی دین‌داری ما کافی نیست، بلکه باید تابلوی موفقیت، رونق، تولید امید و امنیت خاطر در ذهن مردم کشور ما از بازار بیرون آید.

۷۰۰۰ همت پول سرگردان در کشور داریم

معاون هماهنگی و پیگیری‌های ویژه دبیرخانه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا، ۱۵ مساله را در این نشست مطرح کرد: نخست چگونگی کنترل نرخ ارز و جلوگیری از نوسانات و تقویت ثبات بازار، زیرا هم‌اکنون بیشترین آسیب را بی‌ثباتی موجب شده است. دوم راهکارهای کاهش وابستگی به واردات همچون افزایش تولید داخلی، تشویق سرمایه‌گذاری در صنایع تولیدی و کشاورزی و مسئله سوم روش‌های کاهش هزینه‌های تولید است.

سپهر ادامه داد: مسئله چهارم راه‌های دسترسی سهل به منابع ملی برای صنایع تولیدی با کنترل مناسب نرخ سود تسهیلات و استفاده از سرمایه‌های بخش خصوصی است. امروزه ۷۰۰۰ همت پول سرگردان در کشور داریم. برای سرمایه‌ای که امروز موجب تورم بازار و نظام پولی، مالی و بانکی ما شده، چه فکری شده تا بتوان از این منابع به نفع تولید و کاهش هزینه‌های تولید و تقویت بازار استفاده کرد.

وی پنجمین مسئله را تقویت ساز و کار نظام مدیریتی و مبارزه با فساد برشمرد و خاطرنشان کرد: همه دستگاه‌های نظارتی و امنیتی در حال تلاش و مبارزه با فساد هستند، اما بهترین افراد و ساز و کارها در این مبارزه تولیدکنندگان، بازاریان و کارآفرینان هستند که با ارائه راهکارها به مجلس و دولت در بهبود نظام مدیریتی، افزایش شفافیت، اصلاح بخش‌های اداری و حاکمیتی، فرآیندهای اصلاح نظام مالیاتی کشور، اصلاح امور قضایی و نظارتی، مبارزه با پدیده شوم قاچاق و ... طرحی آماده و به تصویب برسانند.

پشتیبانی از توسعه کسب‌وکارهای کوچک و متوسط

وی افزود: ششمین مسئله راه‌حل‌های ممکن برای پشتیبانی از توسعه کسب‌وکارهای کوچک و متوسط است. چنانکه کشور چین به این طریق به غول اقتصادی در دنیا تبدیل شده است. هفتم چگونگی حفاظت از منافع کسب‌وکارها در برابرتغییر قوانین، تحولات اجتماعی و اقتصادی دستگاه‌های مختلف است. هشتم چگونگی ارتقاء همه جانبه هماهنگی بین اتحادیه‌ها و وزارتخانه‌ها بوده و موضوع نهم راه‌حل‌های برطرف کردن موانع و مشکلات و بهبود فضای کسب‌وکار است.

معاون هماهنگی و پیگیری‌های ویژه دبیرخانه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا راهکارهای کمک به ثبات قیمت‌ها در بازار را دهمین مسئله برشمرد و بیان کرد: بسیار بد است که هر روز یک کالا با قیمت‌های متفاوت عرضه می‌شود و برای ثبات قیمت باید راهکارهایی از جمله استفاده از فناوری نوین، تولید انبوه، اصلاحات زنجیره‌های ارزش تولید، توزیع و فروش و بازرسی، نظارت و تنظیم بازار، حذف سوداگران و دلالان را به کار گرفت.

بی‌خاصیت کردن اقتصاد ایران؛ آخرین حربه کشورهای استکباری

احیاء نقش اصناف و بازاریان به عنوان مهمترین تشکل اجتماعی، صنفی و سیاسی

سپهر با مطرح کردن مسئله چگونگی احیاء نقش اصناف و بازاریان به عنوان مهمترین تشکل اجتماعی، صنفی و سیاسی در مقابل تحریم و ایجاد امید و آرامش و تقویت معیشت و اقتصاد خانوار ادامه داد: اصناف ما در بخش‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی نقش اساسی دارند. چنانکه مشارکت حداکثری در انتخابات پیش رو بزرگترین نقطه قوت ماست. شک ندارم که شبکه بازاریان و اصناف بیشترین نقش و سهم را باید در مجلس داشته باشند و بهترین افراد صنفی ما در مجلس نامزد شوند و رأی بیاورند. در حالی که حضور نخبگان اصناف در تصمیم‌گیری‌های کلان ضروری است. در جنگ اقتصادی با دشمن و در هر محفلی که تصمیمی گرفته می‌شود که بر روی بازار و معیشت خانوار ما تأثیر دارد، باید حضور معنادار و هدفمند و کمک‌کننده نخبگان صنفی را داشته باشیم.

وی به راهکارهای تسهیل برای واردات مواد اولیه اشاره کرد و گفت: سهولت در این زمینه می‌تواند منجر به محصولات پر ارزش و مورد نیاز جامعه شود. چگونگی اقدام به بازاریابی و تشکیل نمایشگاه داخلی و بین‌المللی در راستای تأمین نیازهای اساسی مردم مسئله مهم دیگری است. امروز نمایشگاه یک موفقیت است و فروش در فضای کسب‌وکار مجازی یک موفقیت است. استفاده از صدها شرکت دانش‌بنیان با اساتید و دانشجویان توانمند در دانشگاه‌ها که قادرند آموزش‌های لازم را به اصناف بدهند و فرآیندها و زنجیره‌ها را تکمیل کنند یک لزوم است.

معاون هماهنگی و پیگیری‌های ویژه دبیرخانه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا راهکارهای عملیاتی، به‌ویژه کوتاه مدت در اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی را مسئله دیگری دانست و گفت: اعتماد و اعتبار به بخش خصوصی برای تعالی کشور است. نیازمند راهکارهایی از سوی اصناف برای تقویت اصناف و کم اثر کردن تحریم‌های خارجی و رونق اقتصادی هستیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha