• سه‌شنبه / ۹ آبان ۱۴۰۲ / ۱۸:۲۳
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402080906817
  • منبع : نمایندگی خوزستان

رییس دادگستری استان:

صدور ۱۶۸۱ مورد پابند الکترونیک در یک سال گذشته در خوزستان

صدور ۱۶۸۱ مورد پابند الکترونیک در یک سال گذشته در خوزستان

ایسنا/خوزستان رئیس کل دادگستری خوزستان گفت: در راستای ماده ۶۲ قانون مجازات اسلامی، مجهزترین مرکز نظام نیمه آزادی کشور آبان‌ماه سال گذشته در استان خوزستان راه‌اندازی شد که از آن تاریخ تاکنون، ۱۶۸۱ نفر از واجدین شرایط از این شیوه نظارت الکترونیکی قانونی بهره‌مند شدند.

علی دهقانی در دومین همایش تبیین و معرفی زندان مجازی پابندهای الکترونیک که در محل اداره کل زندان‌های استان برگزار شد، گفت: در یک دهه اخیر موضوع اصلاح مجازات‌ها و شیوه‌های اجرای آن توسط قانونگذار پیش‌بینی شده و دستگاه قضایی با استفاده از ظرفیت‌های قانونی جایگزین حبس و همچنین روش‌های جدید اجرای کیفر حبس از جمله کنترل و نظارت الکترونیکی محکومین حبس در بیرون زندان و استفاده از نظام نیمه آزادی از طریق سازمان زندان‌ها در سراسر کشور نسبت به باز اجتماعی نمودن زندانیان، اصلاح آنان و کاهش جمعیت زندان‌ها اقدام می‌کند.

به گزارش ایسنا به نقل از دادگستری کل خوزستان، وی ادامه داد: بخشی از شرایط بهرمندی از این ظرفیت قانونی به شخصیت محکوم به حبس و نوع جرم ارتکابی وی و بخش دیگر به وضعییت عمومی و سوابق محکوم بر می‌گردد و تشخیص آن با قضات رسیدگی کننده است.

دهقانی گفت: اصل فردی کردن اجرای مجازات، توجه به خانواده زندانیان، کاهش جمعیت کیفری و ارتقای سطح کیفی و اصلاحی زندان‌ها در بازپروری محکومان، از عوامل تاثیرگذار در انتخاب نظام نیمه‌آزادی و استفاده از پابند الکترونیک برای محکومان است.

وی افزود: طبق قانون افرادی از این ارفاقات بهره‌مند می‌شوند که وجودشان در جامعه خطری ایجاد نمی‌کند و حضورشان در جامعه به‌واسطه بودن در کنار خانواده و در محل اشتغال، می‌تواند موثرتر از ماندن در زندان باشد و همچنین آن‌ها را از آسیب‌های اجتماعی ناشی از حبس مصون نگه می‌دارد.

رئیس کل دادگستری خوزستان از قضاتی که شرایط بهره‌مندی محکوم از پابند الکترونیک را در آرای خود لحاظ می‌کنند و سایر افرادی که در تحقق نظام نیمه‌آزادی مشارکت دارند، قدردانی کرد.

همچنین اکبرپور مدیرکل دفتر ساماندهی مراکز نیمه‌آزادی و نظارت الکترونیکی سازمان زندان‌های کشور نیز در این همایش، ضمن ارائه مطالب آموزشی در این خصوص، گفت: یکی از رسالت‌های زندان مجازی این است که فرد را در چرخه اشتغال جامعه نگه دارد.

وی افزود: با بهره‌مندی از این ارفاقات که می‌تواند پیش از اعزام فرد به زندان لحاظ شود، ضمن پیشگیری از برچسب زندان برای برخی افراد، امکان اشتغال، درمان، ترک اعتیاد، ادامه تحصیل و سایر برنامه‌های سالم زندگی وی فراهم می‌شود و فضای ندامتگاه‌ها نیز به افرادی که نیاز به برنامه‌های اصلاحی در زندان دارند، اختصاص می‌یابد.

در این مراسم از قضاتی که در خصوص محکومین به حبس واجد شرایط، از مجازات حبس مجازی پابند الکترونیک استفاده کرده‌اند و سایر کسانی که در اداره کل زندان و دوایر اجرای احکام در تحقق و اجرای نظام نیمه‌آزادی مشارکت داشتند، با اهدای لوح تقدیر قدردانی شد.

در پایان حاضرین در این همایش از مرکز نظام نیمه‌آزادی اداره کل زندان‌های استان خوزستان بازدید کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha