• چهارشنبه / ۱۰ آبان ۱۴۰۲ / ۱۱:۰۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402081007176
  • خبرنگار : 50107

جانشین معاونت پیشگیری سازمان بهزیستی خراسان رضوی خبر داد

اشتغال ۶۹ نفر از معتادان بهبودیافته در مشهد از ابتدای سال

اشتغال ۶۹ نفر از معتادان بهبودیافته در مشهد از ابتدای سال
عکس آرشیوی است.

ایسنا/خراسان رضوی جانشین معاونت پیشگیری سازمان بهزیستی خراسان رضوی گفت: از ابتدای سال تاکنون ۶۹ نفر از معتادان بهبودیافته در مراکز توانمندسازی و صیانت اجتماعی از معتادین بهبودیافته مشغول به کار شدند.

هادی قیصری در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص توانمندسازی معتادان بهبودیافته اظهار کرد: یکی از چالش‌هایی که معتادان با آن مواجه هستند و معمولا برگشت‌های بسیار زیادی به سمت مواد مخدر دارند، بحث اشتغال است. اشتغال پاشنه‌آشیل مهمی در زمینه توانمندسازی و عدم بازگشت معتادان به چرخه اعتیاد بوده که اگر در این چرخه اشتغال را کامل کنیم، حلقه طلایی درمان کامل می‌شود.

وی افزود: در همین راستا مراکزی تحت عنوان مراکز توانمندسازی و صیانت اجتماعی از معتادین بهبودیافته ایجاد شده است. این مراکز، مکانی برای بیماران بهبودیافته پس از درمان راه‌اندازی شده که قصد دارند پس از این در جامعه سالم زندگی کنند. ممکن است برخی از این افراد پس از درمان توسط خانواده و جامعه مورد پذیرش قرار نگیرند، بنابراین در این مکان شبانه‌روزی اقامت می‌کنند.

قیصری با بیان اینکه یکی از اقدامات موثر در این مراکز، اشتغال این افراد است، عنوان کرد: اقدامات روانشناختی، ارتقاء سطح مهارت شغلی و ارتباط شبکه‌های اجتماعی جدید نیز در این مراکز دنبال می‌شود. برخی افراد ممکن است در گذشته شغل داشتند و اکنون به دلیل اعتیاد آن را از دست دادند، بنابراین بازگشت به کار توسط مددکاران پیگیری می‌شود. افراد ارجاع شده توسط یک تیم مددکاری قوی به سمت شغل و درآمد سوق داده می‌شوند تا بعد از خروج از مرکز زندگی مستقلانه‌تر و با سبک و سیاق جدیدی داشته باشند.

وجود ۳ مرکز توانمندسازی معتادان در مشهد

جانشین معاونت پیشگیری سازمان بهزیستی خراسان رضوی با اشاره به اینکه در حال حاضر سه مرکز توانمندسازی داریم، تصریح کرد: دو مرکز متعلق به خانم‌ها و یک مرکز متعلق به آقایان است. دو مرکز دیگر در دست اقدام داریم که احتمالا تا پایان سال ۵ مرکز خواهیم داشت. ظرفیت هر کدام از این مراکز حداکثر ۳۰ نفر است.

وی ادامه داد: ظرفیت این مراکز زیاد نیست اما قرار هم نیست که افراد را به صورت سوله‌ای نگهداری کنیم؛ زیرا آن‌ها می‌خواهند خدمات روانشناختی و مددکاری دریافت کنند و محیط زندگی آن‌ها باید شبیه خانواده و صمیمانه باشد. اگر زندگی آن‌ها خوابگاهی باشد به هدف مورد نظر نمی‌رسند. معتادان پس از ورود به مرکز در جلسات گروهی شرکت کرده، انگیزه‌های شغلی آن‌ها بررسی و زمینه‌یابی در حوزه‌های اشتغال انجام می‌شود. باید به سمت مشاغلی بروند که آمادگی انجام آن را داشته باشند. بعد از استعدادیابی آن‌ها را با مراکز ارتباط می‌دهیم.

قیصری اضافه کرد: در ابتدای کار افراد ممکن است نتوانند مانند یک فرد عادی خدمات ارائه دهند، بنابراین بسته‌های تشویقی برای کارفرمایان در نظر گرفتیم. به طور مثال کارفرمایان می‌توانند از تسهیلات ۱۵۰ میلیونی قرض‌الحسنه برای پرداخت حقوق و بیمه کارگران خود استفاده کنند. ما آموزش‌های فنی را با همکاری اداره فنی‌وحرفه‌ای برای آن‌ها در نظر گرفتیم تا در کار خود تخصص داشته باشند.

جانشین معاونت پیشگیری سازمان بهزیستی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: ما هیچ فردی را در مرکز نداریم که بیکار باشد، از زمانی که وارد مرکز می‌شوند باید در کلاس‌های مختلف آموزشی، انگیزشی، درمانی و مشاوره شرکت کنند. هنگام ورود تعهدنامه‌ای امضا می‌کنند که براساس آن باید چارچوب، ضوابط و اصول مرکز را رعایت کنند. دعوا و درگیری خط قرمز ما است، اگر درگیری داشته باشند باید از مرکز خارج شوند. پس از عبور از این مسیر در نهایت به مرحله اشتغال می‌رسند.

وی بیان کرد: وسوسه‌های بیماری اعتیاد تا پایان عمر همراه افراد خواهد بود اما ۸۰ درصد افرادی که به این مراکز مراجعه می‌کنند، بازگشت مجدد ندارند. از ابتدای سال تاکنون ۶۹ نفر از معتادان بهبودیافته مشغول به کار شدند که ۳۰ نفر در مرکز مردان و ۱۵ و ۲۴ نفر در دو مرکز زنان بوده است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha