• سه‌شنبه / ۱۶ آبان ۱۴۰۲ / ۰۸:۱۳
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 1402081611433
  • خبرنگار : 71625

در گفتگو با ایسنا

سراج: «گلپا» زمزمه مردم کوچه و بازار بود

سراج: «گلپا» زمزمه مردم کوچه و بازار بود

حسام‌الدین سراج گفت: تواضع و مهربانی استاد اکبر گلپایگانی واقعا زبان‌زد خاص و عام بود؛ بسیار فروتن و مهربان بودند و تعامل ایشان با دوستان و مردم بسیار خوب بود.

به گزارش ایسنا، زنده‌یاد گلپا که از آخرین‌های نسل طلایی موسیقی گل‌هایی شناخته می‌شد و سال‌ها مردم ایران با صدای او خاطره داشتند، عصر شنبه ۱۳ آبان‌ماه بر اثر بیماری از دنیا رفت و فقدان او برای اهالی موسیقی ایرانی و دوستدارانش خبری غم‌انگیز بود.

حسام‌الدین سراج (خواننده موسیقی اصیل ایرانی) درباره ضایعه درگذشت زنده‌یاد «گلپا» به ایسنا گفت: درگذشت استاد اکبر گلپایگانی را به همه عزیزان هنردوست و عاشقان فرهنگ و هنر ایرانی تسلیت عرض می‌کنم. من از زمان نوجوانی از صدای ایشان خاطره دارم. در آن زمان خواننده‌های بزرگی مثل استاد ایرج (حسین خواجه امیری) و استاد گلپایگانی با عنوان گلپا، استاد عبدالوهاب شهیدی، استاد محمودی خوانساری، استاد بنان و استاد شجریان، خوانندگان بزرگ آن دوره بودند که در برنامه‌های گلهای جاویدان، برگ سبز و سایر برنامه‌های آواز و موسیقی ایرانی که تهیه و پخش می‌شد، شرکت داشتند و همیشه برای نوجوان‌ها و جوان‌هایی که به دنبال آواز بودند، الگو بودند.

او ادامه می‌دهد: من از چند نفر از دوستان اهل موسیقی که با استاد نورعلی برومند ارتباط داشتند، شنیده بودم که استاد گلپایگانی عصای دست استاد برومند و دائما همراه ایشان بودند. استاد گلپایگانی در یادگیری ردیف از استاد برومند کوشا بودند به همین جهت بسیاری از علاقه‌مندان آواز اعتقاد داشتند که استاد گلپایگانی از سرآمدان ردیف در روزگار خود بود اما شیوه ایشان دقیقا شیوه منطبق بر «ردیف» یعنی شیوه‌ای که تقلید صرف از ردیف باشد، نبود و به سمت دیگری رفت. استاد گلپایگانی را شاید امروز بیشتر به واسطه ترانه‌های ایشان بشناسند اما او در آواز هم بسیار قوی بود و بعضی از آوازهایی که آن زمان از ایشان شنیده می‌شد، زمزمه مردم کوچه و بازار بود.

سراج در همین راستا آواز «مست مستم ساقیا دستم بگیر» را به عنوان نمونه‌ آشکار ذکر می‌کند و می‌گوید: به هر حال ملاحت صدای گلپا و قدرت آوازی ایشان و سلیقه خاص ایشان در انتخاب شعر و ترانه‌ها مجموع هویت گلپایگانی یا پدیده آواز معاصر به عنوان اکبر گلپایگانی یا گلپا را می‌سازد.

او در پایان می‌گوید: در نوجوانی و جوانی از صدای ایشان بهره می‌بردم ولی این اواخر توفیق داشتم که به اتفاق دوستان به خدمت ایشان برسم. تواضع و مهربانی ایشان واقعا زبان‌زد خاص و عام بود. بسیار فروتن و مهربان بودند و تعامل ایشان با دوستان و مردم بسیار خوب بود. ان‌شاءالله که روح ایشان همیشه در آرامش باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۸-۱۷ ۰۹:۱۵

خدای موسیقی اصیل ایرانی خدای خدایگان خدای موسیقی اصیل ایرانی حضرت استادعلی اکبر گلپایگانی مشهوربه گلپابی نظیر بی بدیل تکرانشدنی توانا خدالعنت کند کسانی که ایران ازصدای محروم کردندخداانهاراته جهنم بیندازدروحش شادویادش همیشه خداگرامی بادبزرگ مردموسیقی ایرانی خدای خدایگان خدای موسیقی اصیل ایرانی

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۱۷ ۱۲:۲۵

روحشان شاد یادشان ماندگار

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۱۷ ۱۴:۱۹

خوش بسعادتش همه مردم گفتند خدا بیامرزدش روحش شاد

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۱۷ ۱۸:۲۶

خدا رحمتشون کنه درخت هرچه پر بار تر باشه سر بزیرترهست

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۱۷ ۱۹:۵۲

روحِ استادِ بلامنازعِ موسیقی اصیلِ کشورمان و همچنین گنجینهِٔ ابدیِ آوازِ ایران که ستون و پایهٔ اصلیِ آوازِ ایران بودند قرین رحمت الهی باشد، بعد از انقلاب اساتید برجسته ای چون ایرج و گلپا و یاحقی و جلیل شهناز و سایر این بزرگواران با دسیسه هایِ مرحوم هوشنگ ابتهاج و مرحوم شجریان خانه نشین شدند و موسیقی اصیلِ کشورمان راز راه درستش منحرف کردند و این حقیقتیست غیر قابل انکار و تلخ برای اهل هنر، و اهالی هنر هم به این موضوع کاملاً واقف هستند.

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۱۷ ۲۱:۴۸

سلام خدمت مدیر محترم سایت..درواقع خبرمرک بعضی افراد وعزیزان غیرقابل باور است گویی اینها همیشه ماندگار وجاودانند.خداروح استادگلپا را شادکنه

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۱۸ ۱۶:۴۱

روحش شاد... شاید خواننده ای یافت نشود که ترانه و اوازهای کاملا حرفه ای، دلنشین، مردمی و شاد کننده و تاثیر گذار، ایشان اینقدر در بین مردم فراگیر شده باشد... صدایی بسیار تاثیر گذار، گیرا و پر انرژی داشت....

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۱۹ ۱۵:۰۳

روحش شاد همین که دل مردم با آهنگاش شاد میشد مهم بود نه مثل بغضی ها ناله بخونن غم وغصه بکنن تودل مردم

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۱۹ ۱۸:۴۸

البته گلپا اصلا کوچه بازاری نبود! اصیل و با نشانه و فاخر! که با این وجود مردم از همه قشر درکش میکرد!