• یکشنبه / ۲۱ آبان ۱۴۰۲ / ۱۲:۰۹
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 1402082115115
  • خبرنگار : 71614

کتابت قرآن مطلا به شیوه‌ای خاص

کتابت قرآن مطلا به شیوه‌ای خاص

کتابت قرآن با شیوه‌هایی مختلفی چون کالیگرافی یا خوشنویسی، از آثار هنری مرسوم با رویکرد مذهبی است. بعضی هنرمندان حوزه خوشنویسی با بهره‌گیری از توانایی خود به مکتوب کردن کتاب قرآن به شیوه‌های مختلف پرداخته‌اند و گاه نیز از مطلا کردن اثر خود بهره گرفتند.

به گزارش ایسنا، یکی از بخش‌های قابل توجه در خط و خوشنویسی کتابت کتب و نسخ خطی است؛ در واقع گاه در زمان‌هایی خوشنویسی در خدمت کتابت نشسته است. 

هنر خوشنویسی با روایات، داستان‌ها، اشعار و آیات کتب آسمانی پیوند خورده است و نمونه‌ای از کتب کتابت شده اگر دارای استانداردهای لازم باشد، در موزه های جهان نگهداری می‌شود. 

هنرمندانی که به هنر ایرانی ـ اسلامی می‌پردازند گاه خوشنویسی کتبی قرآن کریم، صحیفه سجادیه و نهج‌البلاغه را مکتوب می‌کنند. کتابت‌ دیوان حافظ و شاهنامه نیز از مکتوبات مرسوم است. 

در این میان برخی هم به طلاکاری نسخ خطی پرداخته‌اند که نمونه‌های آن پیش‌تر هم دیده شده است. خلق این کتب که در اندازه‌های متفاوتی خوشنویسی می‌شوند با چالش‌های متفاوتی همراه است. در یکی از روش‌های طلاکاری نسخ خوشنویسی شده، خوشنویسی ابتدا با چسب طلا صورت گرفته و پس از آن ورق طلا بر چسب قرار گرفته و با برس، قلم‌مو یا فرچه مخصوص تمیزکاری شده و اضافات ورق طلا از قسمت‌های چسب‌نخورده برداشته خواهد شد. 

زهره رمضانی ـ هنرمند خوشنویس ـ به ایسنا می‌گوید حدود شش سال است در زمینه خوشنویسی فعالیت کرده است. او می‌گوید خوشنویسی را از خط نستعلیق آغاز کرده است. 

او که قرآن کامل ۶۰۴ صفحه‌ای را خوشنویسی و با ورق طلا کار کرده است در این زمینه اظهار کرد: قرآن کریم را با خط نسخ عثمان طه خوشنویسی کردم. قانون نسخ عثمان طه این است که کتاب قرآن حتما ۶۰۴ صفحه باشد و آیه قرآن حتما باید آخر صفحه تمام شود. 

این هنرمند خوشنویس با اشاره به اینکه روشی که انجام داده با طلاگذاری متفاوت است، اظهار کرد: این قرآن مطلا با ورق طلا انجام شده است. برای خلق این اثر از طلای مایع استفاده نشده است. این اثر به سایز ۱۰۰ در ۷۰ خلق شده است. 

رمضانی گفت: مدت زمان خلق این اثر هشت ماه بوده و صحافی آن نیز به صورت دستی و به مدت یک ماه انجام شده است. در حال حاضر دو ماه است که آماده است. 

او ادامه داد:‌ قصد داریم که از این کتاب رونمایی کنیم که باید چگونگی آن در آینده مشخص شود. 

این هنرمند خوشنویس اظهار کرد: کتابت قرآن با همه خطوط انجام می‌شود و حالا به‌تازگی از ترکیب نقاشی‌خط نیز برای کتابت قرآن کریم استفاده می‌شود؛ البته در واقع از تکنیک‌های مرتبط استفاده می‌کنیم و به همین سبب به آن نقاشی‌خط گفته می‌شود. استفاده از ورق‌طلا نیز یکی از تکنیک‌های نقاشی‌خط است. من به گونه‌ای از ورق‌های طلا استفاده کردم که کتاب از هر طرف طلایی دیده می‌شود. 

کتابت قرآن مطلا به شیوه‌ای خاص

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha