• دوشنبه / ۲۲ آبان ۱۴۰۲ / ۰۹:۵۵
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402082215743
  • خبرنگار : 50640

چرا مادران باردار تمایل بیشتری به سزارین دارند؟

چرا مادران باردار تمایل بیشتری به سزارین دارند؟

ایسنا/چهارمحال و بختیاری جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی با اشاره به اینکه نرخ زایمان سزارین در ایران بالا است، گفت: بسیاری از این موارد به دلیل تقاضای شخصی مادر است و بیشتر مواقع به دلیل ترس از زایمان طبیعی زایمان سزارین را انتخاب می‌کنند.

لعبت جعفرزاده در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص تفاوت‌های زایمان طبیعی و سزارین، اظهار کرد: شاید اولین علت تمایل مادران به سزارین ترس از درد و نگرانی از کمبود امکانات زایمان طبیعی باشد در صورتی که شاید از عوارض احتمالی زایمان سزارین آشنایی کافی نداشته باشند.

جعفرزاده تصریح کرد: در کشورهای پیشرفته و توسعه یافته که تحقیقات علمی به روز انجام می‌‎شود و همچنین در مراکز علمی و دانشگاهی درجه یک دنیا تاکید بر زایمان طبیعی است و تمام تمرکز کشورها آن است که تمام  اصول علمی را در کشورهای خودشان اجرا کنند.

این جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی با اشاره به اینکه نرخ زایمان سزارین در ایران بالا است، افزود: بسیاری از این موارد به دلیل تقاضای شخصی مادر است و بیشتر مواقع به دلیل ترس از زایمان طبیعی زایمان سزارین را انتخاب می‌کنند.

جعفرزاده با بیان اینکه زایمان طبیعی خوب، ایمن و درست قطعاً بهتر از سزارین حتی خوب است، تصریح کرد: زایمان طبیعی برای فرزند اول ممکن است کمی دشوار باشد اما زایمان‌های طبیعی دوم و سوم قطعاً راحت‌تر خواهد بود.

این جراح و متخصص زنان با اشاره به مزایا و معایب زایمان طبیعی و سزارین گفت: خانم‌هایی که زایمان طبیعی داشته‌اند پس از زایمان نیاز به مراقبت زیادی ندارند  و بسیاری از کارهای خود را می‌توانند به تنهای انجام دهند و از طرفی مادری که زایمان سزارین داشته است پس از انجام سزارین، می‌بایست مدتی را در بیمارستان جهت مراقبت‌های پس از عمل بماند. همچنین مدت زمان بهبودی و بستری در بیمارستان پس از انجام سزارین بیشتر از طبیعی است.

وی ادامه داد: در زایمان سزارین ناحیه‌ای که برش داده می‌شود ممکن است ماه‌ها روند بهبودی آن به‌طول ‌انجامد و عفونت و خونریزی در محل زخم ایجاد شود و عوارض طولانی مدت و چسبندگی شدیدی در ناحیه لگن ایجاد کند و در بارداری‌های بعدی مشکل عمده و مهمی برای مادر به همراه داشته باشد و حتی ممکن است لازم باشد برای حفظ جان مادر رحم خارج شود به خصوص برای مادرانی که دفعات بالای سزارین انجام داده‌اند.

این متخصص زنان در ادامه افزود: میزان خونی که مادر در حین سزارین از دست می‌دهد تقریباً در موارد عادی که مشکل خاصی نباشد تقریباً دو برابر زایمان طبیعی است و بازگشت فرم بدن در زایمان طبیعی خیلی سریعتر از زایمان سزارین اتفاق می‌افتد، کسانی که روش سزارین را انتخاب می‌کنند به دلیل نگرانی فشار به بخیه و ایجاد پارگی در جدار شکم فعالیت خودشان را محدودتر می‌کنند و دیرتر شروع به فعالیت می‌کنند و قطعاً این شرایط آزار دهنده است. 

جعفرزاده گفت: انجام بیهوشی در زایمان سزارین می‌تواند به قلب و ریه شخص آسیب وارد کند، که در چند سال اخیر برای درد کمتر از روش بی‌حسی ناحیه کمر استفاده می‌شود که سردردهای طولانی مدت به دنبال دارد اما بی حسی ناحیه کمر از بیهوشی عمومی بهتر است.

این جراح و متخصص زنان با اشاره به اینکه عوارض سزارین بیشتر از زایمان طبیعی است، عنوان کرد: بسیاری از مادران در طول بارداری به نوع زایمان بیشترین توجه را دارند که زایمان طبیعی یا سزارین بهتر است. این سؤال دغدغه تمام مادران باردار است که در همین زمینه نظر پزشک، ماما و پرسنل بهداشت که به آن مراجعه می‌کنند را جویا می‌شوند اما متاسفانه همیشه نظرات همراهان و اطرافیان دخیل است.

جعفری با تاکید بر اینکه خانم‌های باردار بهترین تحقیق در مورد روش زایمان را از منابع علمی انجام دهد، خاطرنشان کرد: اصراری بر زایمان طبیعی وجود ندارد به دلیل اینکه زایمان طبیعی خوب و مناسب است اما درصورتی که در زایمان طبیعی مشکلی رخ دهد می‌تواند برای مادر و جنین خطرناک باشد و در اینجا زایمان سزارین انجام می‌شود. در زایمان طبیعی نظارت پزشک و همراهی یک مامای دوره دیده الزامی است که مادر بتواند یک زایمان راحت داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha