• دوشنبه / ۲۲ آبان ۱۴۰۲ / ۱۸:۰۵
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402082216338
  • خبرنگار : 50597

مسئول بسیج جامعه پزشکی استان مرکزی:

تنها ۱۴ درصد از سقط جنین‌ها ریشه در مشکلات اقتصادی دارد

تنها ۱۴ درصد از سقط جنین‌ها ریشه در مشکلات اقتصادی دارد

ایسنا/مرکزی مسئول بسیج جامعه پزشکی استان مرکزی گفت: بر اساس مطالعات صورت گرفته تنها ۱۴ درصد از سقط جنین ها ریشه در مشکلات اقتصادی دارند و با اقدامات فرهنگی و آموزشی می توان جلوی بسیار از موارد سقط جنین را گرفت.

سعید محمددوست، ۲۲ آبان‌ماه در مراسم افتتاح مرکز مردمی نفس شهرستان محلات که در ستاد شبکه بهداشت و درمان این شهرستان انجام شد، با اشاره به اقدامات پژوهشی در مشهد به عنوان خاستگاه طرح نفس طی بازه زمانی سه ساله، گفت: حدود ۹۵ درصد از سقط‌ها فرزندان شرعی و از پدر و مادر مشخص هستند که سقط آنها می‌تواند ناشی از ضعف اعتقادات و باورهای مذهبی باشد.

وی با اشاره به ترویج فرهنگ کافی بودن دو فرزند برای خانواده‌ها و با بیان اینکه این اقدام با حیله دشمنان اتفاق افتاد، گفت: تفرش به عنوان پیرترین شهر استان بیشترین آمار سقط را نیز به خود اختصاص داده است.

به گزارش ایسنا، مسئول بسیج جامعه پزشکی استان مرکزی، اجرای طرح نفس را مهم‌ترین رسالت بسیج جامعه پزشکی دانست و گفت: طرح شهید سلیمانی به عنوان یکی دیگر از طرح‌های بسیج جامعه پزشکی در مقابله با ویروس کرونا بود که بسیار خوب اجرا شد.

وی ادامه داد: امید است با استفاده از ظرفیت بسیج جامعه پزشکی تعداد منصرفین از سقط افزایش پیدا کند. اموری که نیاز به اقدامات فرهنگی و تغییر نگرش در جامعه دارد، نیازمند همکاری چندین دستگاه است و در غیر این صورت با شکست مواجه خواهد شد.

وی افزود: بر اساس اقدام پژوهشی که در مشهد صورت گرفت، دلایل اصلی و اولیه مراجعه افراد برای سقط جمع آوری شده که شامل باورهای غلطی از قبیل فاصله ۵ ساله بین تولد فرزندان، اعتیاد همسر و اعتقاد به کافی بودن دو فرزند بود. از این میان تنها ۱۴ درصد، مشکلات اقتصادی را علت سقط می‌دانستند. به همین علت نمی‌توان مشکلات اقتصادی را عامل اصلی سقط جنین دانست. همچنین از این میان حدود ۶۰ درصد افراد تنها به دلیل اعتقاد به کافی بودن دو فرزند اقدام به سقط می‌کنند در نتیجه باید با اقدامات فرهنگی نسبت به اصلاح این باور تلاش کرد.

محمددوست آگاهی بخشی به افراد جامعه را یکی از محورهای سه گانه این طرح دانست و گفت: افراد و گروه‌هایی از قبیل مسئولین شهرها، اقشار خوش فکر و ایده‌پرداز، روحانیون و مداحان می‌توانند در این زمینه تاثیرگذار باشند. ماماها به عنوان قشری که نزدیکترین ارتباط را با مادران باردار دارند، نقش موثری در این زمینه خواهند داشت.

وی حمایت‌های مادی از خانواده‌های آسیب‌پذیر را محور دیگر این طرح دانست و گفت: کمیته امداد و بهزیستی در این طرح وظایفی را بر عهده دارند و با اقداماتی نظیر حمایت از مادران باردار و اهدای بسته‌های معیشتی برای قشر نیازمند، می‌توان میزان سقط به دلیل مشکلات اقتصادی را کاهش داد.

مسئول بسیج جامعه پزشکی استان مرکزی، مقابله با افرادی که به سقط کمک می‌کنند را محور دیگر اجرای طرح نفس دانست و اظهار کرد: پس از توجیه ماماهای متخلفی که بیشتریی همکاری را در سقط غیرقانونی در مشهد داشته اند، این افراد بهترین همکاری را در این طرح دارند. در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱ در مشهد، هزارمین انصراف از سقط اعلام شد.

وی ادامه داد: همانطور که آمار سقط‌های صورت گرفته، بیشتر از آمار اعلامی است، تعداد منصرفین نیز بیش از میزان رسمی ثبت شده است. اطلاع‌رسانی سقط‌های غیرقانونی که توسط ماماهای رسمی و ماماهای خانگی، آرایشگاه‌ها، عطاری‌ها، داروخانه‌ها انجام می‌شود می‌تواند گام موثری در کاهش آمار سقط داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha