• چهارشنبه / ۲۴ آبان ۱۴۰۲ / ۱۲:۰۰
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402082417663
  • خبرنگار : 50181

یک فعال صنعت فرش:

۸۰ درصد پشم تولیدی کرمانشاه خام‌فروشی شده و با ۲۰ برابر قیمت برمی‌گردد!

۸۰ درصد پشم تولیدی کرمانشاه خام‌فروشی شده و با ۲۰ برابر قیمت برمی‌گردد!

ایسنا/کرمانشاه به گفته مدیر تعاونی فرش دستباف روستایی استان کرمانشاه، نزدیک به ۸۰ درصد پشم تولیدی در کرمانشاه به صورت خام از استان خارج می‌شود.

قدرت‌الله احمدی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به ظرفیت قابل توجهی که استان کرمانشاه در زمینه تولید پشم دارد، گفت: هم اکنون سالانه حدود سه هزار تن پشم در کرمانشاه تولید می‌شود که یکی از مرغوب‌ترین پشم‌های تولیدی در کشور است.

وی چالش اصلی پیش روی پشم تولیدی کرمانشاه را خام فروشی و خروج آن از استان دانست و اظهار کرد: در حال حاضر نزدیک به ۲۰ درصد پشم تولیدی کرمانشاه در داخل استان مصرف شده و ۸۰ درصد آن خام از استان خارج می‌شود.

مدیر تعاونی فرش دستباف روستایی استان کرمانشاه دلیل این خام فروشی پشم را جای خالی واحدهای بزرگ و مدرن فرآوری پشم اعلام کرد و افزود: پشمی که اکنون با قیمت کیلویی ۱۰ هزار تومان از کرمانشاه خارج می‌شود، در سایر نقاط فرآوری و رنگرزی شده و با قیمت حدود کیلویی ۲۰۰ هزار تومان، یعنی ۲۰ برابر قیمت اولیه به استان برمی‌گردد.

احمدی گفت: این ارزش افزوده بالا در حالی از دست کرمانشاه می‌رود که با احداث واحدهای فرآوری پشم نه تنها می‌توان ارزش آفرینی بیشتری از تولید پشم عاید کرمانشاه کرد، بلکه تعداد زیادی از افراد را نیز در این زنجیره مشغول به کار می‌شوند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر واحدهای کوچکی داریم که توسط دستگاه‌های دست‌ریس، کار ریسندگی بخش کمی از پشم تولیدی استان را انجام می‌دهند، تاکید کرد: جای کار بسیار فراوانی در حوزه تکمیل زنجیره پشم تا فرش در کرمانشاه وجود دارد.

مدیر تعاونی فرش دستباف روستایی استان کرمانشاه از جای خالی واحدهای بزرگ فرآوری پشم در کرمانشاه یاد کرد که نه دولت در این زمینه پای کار می‌آید و نه بخش خصوصی حاضر به سرمایه‌گذاری است و گفت: راه‌اندازی یک واحد بزرگ و مدرن فراوری پشم به ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

به گفته احمدی، بخش خصوصی نیز چون این تصور را دارد که سرمایه‌گذاری در حوزه فرش بازدهی چندانی ندارد، پای کار نمی‌آید.

وی راهکار جلوگیری از خام فروشی پشم کرمانشاه با شرایط موجود را راه‌اندازی واحدهای کوچک مقایس فرآوری پشم با سرمایه‌گذاری‌های حدود ۱۵ میلیارد تومانی و تکمیل زنجیره پشم تا فرش از طریق همین واحدهای کوچک دانست و افزود: راه‌اندازی چند واحد به این شکل می‌تواند کمک کند تا حدود ۵۰ درصد پشم تولیدی را در استان فرآوری کنیم که البته اجرای این طرح نیازمند همراهی دستگاه‌های مختلف است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۴ ۱۲:۵۸

عدم توجه به تکمیل زنجیره های تولید در بخش های کشاورزی دامپروری و حتی صنعت ضربه بزرگی اشتغال و اقتصاد استان زده خام فروشی تولیدات استان بجز هدر رفت منابع حیاتی استان دستاوردی دیگری نخواهد . اگر تکمیل زنجیره های تولیدو توجه به صنایع تبدیلی در اولویت امور مدیریت ارشد و نمایندگان استان قرار می گرفت . اکنون کرمانشاه از استانهای برخوردار و تراز اول کشور بود .......... لطفاً به این مهم رسیدگی فرمایید